Чунцин - градът на бъдещето

Китайският мегаполис е с население над 30 милиона души и е един от най-бързо растящите икономически градове в страната

Обратно в новината

Коментари - Чунцин - градът на бъдещето | URBN.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мен ми е интересно Чунцин дали ще се съедини с Ченду . Там има още 20 града от мащаба на нашите големи градове . Тези ако се слеят ще станат 4тия мегалополис в Китай след Гуанджоу,Шанхай,Пекин всеки с над 50 милиона жители . Само Токио,Джакарта,Дака,Кайро,Ню Йорк,Сао Пауло имат потенциал за 50 милиона мегалополиси . Може би Делхи,Лагос и Манила са другите 50 милионници .

Съни бийч с Влас Равда и Несебър е по голям!

Много е забавно когато Сульо и пульо минат през някой град в Китай и пишат пътеписи от позицията на знаещи и видели. Ами повечето нито знаят нито са видели дори студент чета минали оттам за две три години нищо не са разбрали :) Истината е че Китай е на светлинни години пред Европа и Америка и там има всичко дори повече отколкото всички разбирачи и инфлуенцаре ви обясняват! Но да пренаселено е и конкуренцията там е жестока бачка се и се учи яко :)

те повечето даже и не са ходили в Китай, само са го гледали на картинки и видео по интернет :)

нулев ковид, 15-мин гградове, социален рейтинг, тофу строителство, брутална цензура, отнемане на органи... чудесно е в китай!

така ли гледа на картинки по ББС и СНН?

Китай взема предимствата от двата строя. Не са нито комунисти, нито капиталисти. Ако те хванат, че бъркаш в кацата с меда - ако си с късмет - затвор! Ако си се издънил много - на стадиона, куршум и сметката за него на близките. Като мравки са, много работят и си изледаха 2 поколения инженери. Колкото до негативите - тотален контрол, ще са първите, които ще въведат обществения рейтинг. До колко са щастливи - не знам. Не съм бил(все още) там. Ще видим!

защо тези земеделци постигнаха толкова? какво е туваа, насилствено единодушие ли? кой ги разви толковъъъ!

Попедилия Комунизъм и загнивъщия капитализъм. Безпрецедент икономически прогрес, тотално образование, всеобщо здравеопазване и култура, липса на държавна корупция и външен лобизъм-----и насреща разпадаща се държавност в Европа и кравария, господство на сатанисти, наркомани и педофили с една дума господство на атлантически ценности насаждащи войни и провеждащи политика на геноцид срещу народите на планетата....

Ебем ти градът на бъдещето - с нулева екология, построен с копиране и крадене, и пълен с Ковид-19! Дописка, платена с любезното съдействие на Ковидпосолството от Дж. Баучер 58, хахах! Сайтове като Дирник, този на Бехар и подобни се изхранват с ковид-парите. Нещо за 30 хиляди българи, загинали заради Китай през периода 2020-2022?! Нещо за компенсация от жълтите, а? Аре, ДГД!

Освен че си прост си закоравял педал :)

Градове-затвори. ИИ ви дебне отвсякъде и ще бъдете наказани, ако мислите нещо различно от партийната линия. Не, благодаря.

Щом нямат прайдове,мигранти и КХК- не ми ги хвалете...

Навсякъде икономистите казват че Китай е в стагнация. Западните инвеститори се изнасят, строителния бранш е във колапс и повлича останалата част от икономиката. Цялата статия е "и един мърмот завива шоколада в станиол".

кои икономисти, американските ли? или европейските? щото те казват и че САЩ и Европа били във възход, нямало бедни, борсите пращят от печалби ама реалността е съвсем друга, иди в Китай и виж каква стагнация е, и после иди някъде в Германия или САЩ, Канада и там виж как е

Тези като Цеко - във Виена са стотици и чакат на пиацата да им поръчат

Не е много приятно... В кнр сигурно има по-готини места...

Мина времето, в което се прехласвахме по Китай. Видяхме ги през пандемията за какъв терор става въпрос, живеят в мизерия, изолация и пълна диктатура. Ако ще градовете да им са по 150 милиона и да предлагат не знам какво. Отиваш виждаш и се прибираш и толкова.

Аз лично предпочитам места където не са наблъскани 30 милиона души. Живея в 10 милионен град, като се надявам скоро да се махна.

Очевидно не сте били в Китай. Бях там тази година и реалността е съвсем различна. Какви ли не културни шокове очаквах - бедност, мръсен въздух, мизерия, но там, поне в градовете, са в бъдещето сравнено с Европа и Щатите - казвам го от личен опит. С нас изобщо няма да си правя труда да сравнявам, няма място. Много чужденци казват, че нещата рязко са се променили след пандемията и който е ходил преди нея и след това вижда огромна разлика.

такива коментари ги пишат само троловете които са виждали Китай само на картинки или по новините на СНН и ББС