#Както с всички хубави, райски почивки се случва, така и тази е към своя край, а никак не ни се иска! Трудно ни е да повярваме, че след понеделник ще остане само спомена за втория сезон на хитовия сериал "Белият Лотос" 2, който чакаме с нетърпение всяка седмица по HBO Max напоследък! Цели 6 епизода гадаем кой ще се измъкне жив от тази почивка в петзвезден комплекс в Таормина...Вашите конспиративни теории очакваме да прочетем с нетърпение като коментар под поста ни в Instagram! 

Писан и режисиран от Майк Уайт, хитовият сериал за тумба богаташи, които видяхме да пристигат с луксозна яхта в комлекса, ни отправи няколко намека чрез сюжета за нечий фатален край - от предсказано самоубийство в карти Таро, до суицидни мисли, подхранвани от успокоителни, наркотици и други хапчета, които някои погълнаха вместо виагра, както и появата на разярен сводник и непрекъснато падащ на главата си фриволен дядо! 

Внимание! Спойлери! 

Самият финал трябва да ни предостави отговорът: 

Кой е мъртъв и кой е убиецът?

Какво знаем: Дафни, управителката на хотела Валентина и служителите му ще оцелеят. В първия епизод виждаме двете дами живи и здрави, а пиколото Роко съобщава за не един, а няколко "трупа на гости на хотела". 

Нека проследим някои от версиите.

"Белият Лотос" няма да е същият без Таня 

Само Таня и Грег са повтарящите се образи от първия сезон на "Белият Лотус"

Снимка: HBO Max Bulgaria

Разбира се, че първият човек, който трябва да обсъдим, е любимата ни Таня! Актрисата Дженифър Кулидж буквално премина на друго ниво, различно от майката на Стифлър от "Американски пай". Със сериала "Белият Лотос", който се превърна в сензация на наградите "Еми", тя показа колко адски добра акриса е! Затова и бе единственият главен герой от първия сезон, който виждаме и във втория. И, разбира се, любимият ѝ Грег (Джон Грийс), без който нямаше как да заплетем мистерията. Именно заради него Таня извика гледачка на Таро, която видя смаоубийство в картите ѝ. Неговият образ се появява и на снимка от шестия епизод, където оставихме Таня в съмнителна компания хомосексуалисти, залепили се за богаташката, уж опитвайки се да се погрижат за настроението ѝ с кокаин и жиголо. 

Конспирацията: Снимката на Грег е с хомосексуалния Куентин, който като пиявица се вкопчи в Таня още в хотела, където настойчиво се опитваше да привлече вниманието ѝ. Дали няма да запишат изневярата на Таня с жиголото Николо и след това да я изнудват за пари ... Или нещо ще по-страшно?! Защо иначе Куентин щеше да гледа с Таня операта "Мадам Бътерфлай" на скъпарска почивка, освен ако не е налице фатална символика? Дали ще бъде ликвидирана или измамена и каква е ролята на Грег-ще разберем в понеделник сутрин! 

Порша обича лошите момчета

Порша е депресантка и пак не случи на гадже

Снимка: HBO Max Bulgaria

Хейли Лу Ричардсън влиза в ролята на асистенка на Таня или по-скоро нейна робиня. В шести епизод видяхме как депресивната и приемаща успокоителни Порша е на крилете на любовта с лошото момче, което, зрителите вече знаем, е абсолютен шмекер. Как разбрахме ли? Видяхме го в интимна сцена с Куентин през очите на Таня, която ги сгащи в полунощ, както и за малко да бъде арестуван, след като не си плати сметката в заведение... Допускаме, че има мисия да държи Порша далеч от Таня. Знаем и че Порша заряза свестния милионерски син Алби заради приключения, но докъде ще я отведат те? Може би нова дрепресия? 

Шансовете ѝ за смърт са високи по няколко причини: тя е хронично депресирана, влюбена в небрежен пияница, който се представя за племенник на подъл интригант, но всъщност спи с него, и - проклятието на сериала "Белият Лотос" - като служителка на свръхбогатите, тя е особено уязвима за жестоки обрати на съдбата. Вече си представяме как Таня се носи към следващото си бягство в петзведен хотел, натоварена с бремето от смъртта на нейната асистентка...

Интригантът Куентин и антуражът му

Шансове за смърт: Високи.

Куентин каза на Таня, че ще "умре" за красота...  Ако би умрял за красота, твърде вероятно е и да е способен да убие за нея. Куентин, Джак и обкръжението им са лошите герои. Бедният Куентин се нуждае от парите на Таня, за да финансира поддръжката на екстравагантния си дворец. И Таня, и Порша са се хванали на въдицата. Фактът, че Грег вероятно е замесен и това, че целият екипаж трябва скоро да се върне с лодка в хотела създава перфектна обстановка за някакъв вид конфронтация между Таня и Куентин.

Джак също е с големи шансове да умре

Подобно на първия сезон на "Белият Лотос", придържаме се към наученото там: висшите класи използват и злоупотребяват с всички останали, за да запазят статуса си. Джак може и да е пиян хулиган, но също така изглежда е жертва на машинациите на Куентин и по този начин е вероятно да бъде жертвено агне. Той също избълва много предвещаващи глупости от рода на "да се възползваме максимално от днешния ден, защото не знаем дали ще сме живи утре".  Малко вероятно е Джак да убие, защото има някои морални угризения относно участието си в измамата на Куентин. Въпреки това, Джак е отчаян и объркан... Възможно е да се натъкне на опасна ситуация и да действа, без да мисли.

Грег трябва да умре...

Двуличният нов съпруг на Таня е потенциален смъртник. Грег замина само за няколко дни и се предполага, че ще се върне в Италия -  дори и само за да поиска своята половина от състоянието на Таня или да празнува с Куентин. Връща ли се в неподходящ момент и среща ли грешния край на пистолета? От гледна точка на заговора, смъртта на Грег ще освободи Таня от поредното грешно романтично решение за Сезон 3!

Шансовете му да е убиец са твърде малки, защото ако планира да вземе парите на жена си, вероятно не иска да си цапа ръцете. Да бъдеш осъден за убийство е лесен начин да изгубиш наследство...

Дафни ще оцелее, но не гарантираме за Камерън, Итън и Харпър 

Итън и Харпър и Камерън и Дафни са две двойки богаташи в непрекъсната конкуренция. Новозабогателите Итън и Харпър трудно се социализират с вещите в интригите в стил "Секс игри" Камерън и Дафни, които все още си въртят мръсни номера като в гимназията, за да запазят страстта си жива (както и реномето в обществото!)

Знаем, че Итън и Камерън са били конкуренция още в гимназията и в шести епизод видяхме един от тях да става прекалено язвителен. По метода на изключването, Дафни намира мъртвец още в първа серия. Означава ли това, че някой измежду Камерън (Тео Джеймс), Итън ( Уил Шарп ) или Харпър (Обри Плаза) гушва букета?

Харпър е твърде смела, за да умре 

Не можем да кажем същото за Харпър...

Снимка: HBO Max Bulgaria

Покрай интригите на Дафни и Камерън, отношенията между Харпър и Итън са силно влошени. Тя го подозира в изневяра, той нея също, а така и не разбрахме имало ли е мъжки ласки между двамата приятели от гимназията. Някак не си представяме Харпър да се самоубие, макар да я видяхме на ръба на страховити скали... Прекалено е корава като характер. Затова пък не бива да изключваме версията убийство от ревност...

Видяхме Итън буквално да агресира само при мисълта, че Камерън сваля жена му...

Итън или Камерън (най-малко харесван от зрителите) са по-сигурен залог

Извън убийството, има и други мистерии: ще има ли секс между Камерън и Харпър, ще се изправи ли Итън срещу Камерън и ще пристигне ли багажът на Камерън, изгубен още при пристигането? Така или иначе, въпросът на сезона изглежда е коя е по-стабилната двойка - тази, която си споделя всичко или онази, която премълчава в името на "мир да има". 

И така: Дафни и Харпър почти сигурно оцеляват, както и Камерън. Малко вероятно е Итън да се остави да бъде жертва, но може да си "изцапа ръцете", именно заради този сдържан гняв.

Мъжете Ди Грасо

Дядото и бащата от семейство Ди Грасо

Снимка: HBO Max Bulgaria

Кой би си помислил, че невинният малък Алби (Адам ДиМарко, чиито герой си падна по Порша) може да се е забърка със сицилианския подземен свят? Връзката му с проститутката Лучия (Симона Табаско) му донесе проблеми с гангстера Алесио (който е представен като сводник на Лучия, но не е изключено да е неин роднина или приятел). На втори план следим и семейна драма - бащата на Алби (Майкъл Империоли) също спа с Лусия в първите епизоди. А Камерън и Итън дължат пари на Лучия след ергенската вечер без жените им, когато един от двамата осъмна с нея и приятелката ѝ...

Семейство Грасос е в опасност и сякаш няма как да остане невредимо до финала...

Миа и Лучия

Снимка: HBO Max Bulgaria

Конспирацията: Алесио, преследващ Лучия, ще накаже един от тях или мъж от Грасо, опитвайки се да я спаси, ще жертва живота си... Звучи достойно! 

Малко вероятно е да изгубим Бърт и Доминик, но Алби...

Средни са шансовете да изгубим дядо Бърт, който вече падна няколко пъти този сезон. Повтарящата се тромавост може да предизвика инцидент, предвид преклонната му възраст. Като се има предвид, че трябва да отчетем няколко тела във финала, Бърт изглежда вероятен кандидат.

Доминик, макар и обезпокоен от интереса на сина си към проститутка, не е изпадал до момента в скандална ситуация. Може да се каже, че той е най-честният от мъжете Грасо: не се самозаблуждава, че е подъл измамник, като баща си или добър човек, като сина си. Той знае, че е лош съпруг. Това ниво на самосъзнание вероятно ще го спаси от проблеми. Шансове му да убие също са ниски. Доминик изглежда готов да решава всичко тихо и с пари, отколкото да вдига врява! 

Макар Алби да не е сред потенциалните мъртви, вероятно ще преживее сериозен удар и ще се превърне в ядосан човек, който трябва да живее с последствията от направените избори - Лучия в случая, а не да умре за тях. Същевременно изглежда обречен да извърши някакво ужасно деяние до края на този сезон и по този начин да изпълни съдбата си да се превърне в женомразец, въпреки всичките си усилия да бъде фенимист! Може ли да побеснее, когато разбере, че Лусия го мами? Дали случайно ще убие някого, докато се опитва да я защити? Има версия, в която и Лучия, и Джак завършват зарязани, ако не и мъртви, а Алби и Порша се събират отново, обвързвайки споделения си опит да бъдат измамени, вината си, че са оцелели след изпитанието, и взаимното им неудобство от опитите да се накарат един друг да ревнуват!  

С други думи Алесио и Миа са с доста високи шансове да бъдат ликвидирани. Алесио, защото само с две реплики в шеста серия е по-скоро фонов герой и едва ли е сводник на Лучия, което пък означава, че едва ли е част от сицилианската мафия... Би изглеждало малко странно, ако се появи от нищото, за да убие, да речем, Камерън или Алби.

Виж, Миа, е с високи шансове за смърт. Управителката Валентина, с която се забърка, изглежда лабилна. Не е изключено тя да убие Миа заради чувство за вина покрай аферата им или от страх да не загуби работата си заради ползването на свободен апартамент на хотела. Камерън или Итън също могат да се обърнат срещу Миа, ако реши да им досажда за пари...

По средата на сезона Лучия плачеше, че ще бъде наказана заради това, че проституира, но не е изключено нейната приятелка да понесе последствията от работата ѝ...

Персоналът на хотела

Не мисля, че някой от персонала ще бъде на челно място в списъка с потенциални мъртъвци в "Белият Лотос" 2, но все повече се тревожа за Джузепе - ужасният хотелски пианист, който последно бе видян да поглъща погрешното хапче в неосветена църква. Никой ли не допуска, че този възбуден и ненадежден човек може да си отиде?

Някак си не виждам да си отива и Валентина - управителят на хотела, изиграна от алмодоваровата Сабрина Импачиаторе, освен ако Майк Уайт не е намразил хотелския мениджмънт след някоя кошмарна почивка...

Ще бъде ли прекалено ако допуснем, че Валентина реши да бяга с приятелката на Лучия - Миа (Беатрис Гранно)?

Кой ще се регистрира в следващия петзвезден хотел в Сезон 3 на "Белият Лотос"?

Отчитайки интереса към сериала - със сигурност ще има трети сезон, а ако съдим по стила на Марк Уайт,  подобно на втория, там ще се появи познато лице. Може това да е Шейн (Джейк Лейси), Оливия (Сидни Суини) и Пола (Британи О'Грейди) от първия сезон... Може пък да проследим как се развива живота на скромния джентълмен Алби. И би било прелюбопитно да видим как би се развило приятелството между Харпър и Дафни след евентуален развод! 

Но наистина... без Таня сериалът няма да е същият! 

*Тази публикация съдържа спойлери за първите шест епизода на Белият Лотос Сезон 2!