Юни е! Лятото почти дойде (а какви лета имаше едно време) и приключенските ни наклонности все повече започнаха да търсят своя проводник. И така, с най-новия телефон Samsung Galaxy S23, част от серията Galaxy S, която включва още Galaxy S23 Ultra и Galaxy S23+, си спретнахме един необикновен 24-часов (+ 36 часа) маратон. Ще намерите доста интересна информация и отговора на въпроса - скочих ли с парашут. Серията Galaxy S насърчава креативността и развиването на разностранните интереси на потребителите, затова и смартфонът ми беше верен партньор в интензивните преживявания и емоции. Убедете се сами.

16 юни 2023 г., 8:00 ч.

С всички клетки на тялото си усещам, че днес предстои нещо вълнуващо. Кратка справка в Google календара на телефона (обичам всичко да върви по план) - петък е, значи това било. Samsung Galaxy S23 е компактен (6,1 инча) и елегантен, но в същото време предлага пакета от удобства, типични за серията. Освен това, чудесно пасва на новата ми чантичка. Моят е с цвят естествен памук, но като любител на малките, но много важни детайли, не мога да не спомена другите варианти на цветове, изцяло в земната гама, вдъхновени от природата и създадени с естествени багрила - нежна лавандула, мистично черно и горско зелено. Прибирам смартфона, защото естествената ми походка е тичане, вечно закъсняваща. Мога да стана част от националния отбор на Закъсняващите и наваксващи времето с тичане и то в няколко категории - припкане, тръст и галоп.

снимка: Тед Георгиев

16 юни 2023 г., 9:00 ч.

В офиса си поемам въздух и отпивам глътка кафе. Настройвам се, че макар и петък, все пак е работен ден. Не знам дали да повдига въпроса за 4-дневната работна седмица, но може би ще ми излезе лошо име. По-добре да се захващам за работа. Замислих се обаче за информацията, без която телефонът ми е много функционален, но не и напълно пълноценен - контакти, събития, бележки и снимки, разбира се. Губенето на данни винаги много ме е притеснявало. Гугълвам въпроса си и небето става по-ясно.

Smart Switch безпроблемно прехвърля множество типове данни към Samsung Galaxy от различни устройства. Независимо дали си използвал iOS или Android или друго устройство Galaxy, данните, които те интересуват, могат да бъдат прехвърлени на новия Galaxy без усилие. Само един обикновен трансфер през Wi-Fi или влизане в акаунт на Samsung и всичко е готово. С още по-малко стъпки може да пренесеш приложения, снимки, съобщения и други от всяка операционна система на твоя нов телефон.

Освен това всеки смартфон идва с цялостната защита на Samsung Knox. Менюто за управление на сигурност и поверителност на Galaxy дава на потребителите пълна представа за това кой има достъп до техните данни и как се използват. Само с един поглед е лесно да видиш, дали личните данни са изложени на риск и потребителите получават индикация за промяна на настройките.

Ok, that makes sense. Работният ми процес може да започне.

снимка: Тед Георгиев

16 юни 2023 г., 14:30 ч.

Време е за обяд. Днес закъснях, но петъчно се струпа повече работа. Всъщност за да си осигуря безпроблемно приключване на работния ден, се наложи да свърша няколко неща, хапвайки. Като редактор - видео съдържание, устройството, на което гледам видеа, е много важно. По този повод Galaxy S23 ми допадна по няколко причини - може би е излишно да казвам поддържането на 5G мрежа, но пък ще обърна внимание на осемядрения процесор Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy, както и капацитетът на батерията, която е подобрена спрямо предишното поколение смартфони Samsung и издържа по-дълго. Освен това адаптивната честота на опресняване на дисплея прави скролването още по-гладко, а технологията Eye Comfort Shield предпазва очите от преумора, дори ако гледаш съдържание на тъмно.

17 юни 2023 г., 10:00 (24 часа + 2)

Днес не ми се ставаше рано и все пак бях навила алармата за 8:00 ч., а телефонът услужливо изчисли, че имам цели 7 часа и 33 минути време за сън. Не са ми достатъчно, но какво да се прави. След закуска се отправяме към Ихтиман - неподозирано за мен, там се крие малко (даже много ми се иска да кажа спретнато) летище. Сещате се накъде клоня.

Пред нас се откри хамбар с малки самолети, жирокоптери и други летателни апарати и приспособления за летене - делтапланери, парашути. Дали скочих с парашут ли? О, не! Както биха казали поданиците на Кралство Великобритания - "It"s not my cup of tea" и не че не е моята чаша чай, а не е моето нещо. Щеше да бъде преди 6-7 години, преди да развия майчински инстинкт и малко проблеми с вестибуларния апарат. Но има кой да скача, аз просто трябваше да седя на земята и да снимам. Между другото, мен си ме друсна адреналина и някакъв механизъм на мозъка ми се активира, та спомените ми поизбледняха (боже, това си е супер оправдание в някакви ситуации). Все пак съм запазила самообладание, за да направя страхотни снимки. И няма как да е другояче - Galaxy S23, както и по-големият Galaxy S23+ разполагат 12 MP ултраширокоъгълна камера, 50 MP широкоъгълна камера и 10 MP телефотокамера, като оптично увеличение е 3x, а цифрово увеличение стига до 30x. 12 MP селфи камера пък е на разположение за любителите на селфито. И тъй като селфи камерите са по-важни от всякога за начина, по който общуваме днес, Galaxy S23+ и Galaxy S23 въвеждат бърз автофокус и първата Galaxy Super HDR селфи камера, с цел значително по-качествени изображения и видеоклипове.

Според Samsung Health, приложение, налично само за Galaxy устройства, съм навъртяла едни 790 нервни крачки... Нищо, може би пък да съм имала нужда.

снимка: Samsung

18 юни 2023 г., 10:00 (24 часа + 26)

Така както е тръгнало... full scheduled уикенд. Оставам на земята и днес, но пак няма да ми е скучно. Офроуд приключение ме зове. Отново справка в телефона - лошо, май ще вали. Но пък сме авантюристи по природа, така че прогнозата за времето не ни притеснява. За Samsung Galaxy S23 това също не е проблем, защото е водоустойчив. И ако веднага ви изниква мисълта "да го намокриш е най-малкото, което може да му се случи по време на офроуд", сте много прави. Щипваме ушето за късмет, но все пак имам жокер в задния джоб - застраховката на телефона. За да гарантират по-дълъг живот на смартфоните, Samsung предлагат на потребителите си услуга за поддръжка при случайни щети и необходимост от ремонт различни програми като Samsung Care+. Серията Galaxy S23 може също да се поддържа през годините с четири поколения обновления на операционната система и пет години актуализации на сигурността. Safety first!

снимка: Samsung

Все пак не заваля и доволни, изморени и леко кални сложихме край на този ден.

За финал, но не на последно място, искам да отбележа нещо много важно. Хората, които ме познават, добре знаят колко много държа на еко мисленето. Според мен всяка една уважаваща себе си съвременна компания трябва да въвежда иновативни еко практики в работните си процеси. Със серията Galaxy S Samsung прави още крачки в посока минимизиране въздействието си върху околната среда, без да прави компромис с качеството и естетиката. Новите мобилни устройства от серията Galaxy отразяват ангажираността на Samsung в политиките за устойчивост - те съдържат повече компоненти, създадени от рециклирани материали. За изработката на базовия Galaxy S23, както и на Galaxy S23+, се използват все повече рециклирани материали, включително рециклиран алуминий, рециклирано стъкло и рециклирана пластмаса, произведена от изхвърлени риболовни мрежи, варели за вода и бутилки от полиетилен терефталат (PET). Всеки смартфон Galaxy S23 идва в кутия с нов дизайн, направена от 100% рециклирана хартия. Серията е проектирана със средно 22% рециклирано съдържание.

След наситени 24 часа + си дадох сметка, че не пробвах телефона в нощния му режим на снимане - Nightography. Оставам го на вас!