Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Поглеждайки към кадрите от седмицата изборите в САЩ определено отстъпиха пред появата на Банкси в Украйна. Още преди няколко дни в Бородянка с появиха графити върху рухнали сгради, които неимоверно напомняха на маниера на графити артиста бунтар, но в официалния му профил в Инстаграм в събота се появи една от творбите в Бородянка, а самият Бански - отбелязан в поразения от войната град. Остава под въпрос дали всички графити в този стил са негови, защото засега виждаме само втория от серията - на дамата в трико. 

В Киев също се появиха няколко подобни на неговия стил графити, но както винаги мистерията обвива уличния артист...

Цялата галерия ВИЖТЕ ТУК >>>

Не оставяйте чорапи за Доби

Мемориал за Доби, домашният елф от фантастичните романи и филми за Хари Потър, който го брани от злия Волдемор.

Снимка: Matthew Horwood/Getty Images

КАСЪЛМАРТИН, УЕЛС - 06 НОЕМВРИ: Мемориал за Доби, домашният елф от фантастичните романи и филми за Хари Потър, който го брани от злия Волдемор. Националният тръст помоли феновете на Хари Потър да спрат да оставят чорапи на плажа, където в лентата Доби умира в ръцете на Хари Потър. Всяка година стотици фенове  оставят дрънкулки, включително чорапи и рисувани камъни в памет на измисления герой, които обаче са опасни за морския живот в реалността. Снимката е на Матю Хорууд. 

Пандемията не си отива от Китай 

Служител по контрола на епидемията чака да направи тестове за COVID-19 в обществена кабина на улицата в Пекин.

Снимка: Kevin Frayer/Getty Images

ПЕКИН, КИТАЙ - 07 НОЕМВРИ: Служител по контрола на епидемията чака да направи тестове за COVID-19 в обществена кабина на улицата в Пекин. Китай продължава да се придържа към стриктната си политика за нулева толерантност към COVID със задължителни тестове, карантини и блокади в опит да контролира разпространението на вируса. Снимката е на Кевин Фрайър.

Зимата идва

Залез на запад от Киев, зимата наближава

Снимка: Ed Ram/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 07 НОЕМВРИ: Слънцето залязва на запад от Киев. Прекъсванията на електричеството и отоплението в Украйна, причинени от удари с ракети и дронове по енергийната инфраструктура, усилиха по спешност подготовката за зимата. Снимката е на Ед Рам. 

Червена луна

Пълнолуние в Австралия

Снимка: Brook Mitchell/Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 08 НОЕМВРИ: Пълната луна изгря над Manly Beach преди пълното лунно затъмнение в Сидни. Австралийците станаха свидетели на първото видимо пълно лунно затъмнение за годината във вторник. Луната се видя и в Нова Зеландия. Снимката е на Брук Мичъл. 

Топла банка

Доброволци сортират храна в пакети с храна в благотворителната организация на общността Rumney Forum на 8 ноември 2022 г. в Кардиф, Обединеното кралство.

Снимка: Matthew Horwood/Getty Images

КАРДИФ, УЕЛС - 08 НОЕМВРИ: Доброволци сортират храна в пакети с храна в благотворителната организация на общността Rumney Forum на 8 ноември 2022 г. в Кардиф, Обединеното кралство. Форумът Rumney е местна обществена организация в Кардиф, която приема и раздава дарения на семейства в нужда. Центърът, разположен в бивша библиотека, работи и като хранителна банка и е едно от много топли пространства, където жителите могат да прекарват времето си. С кризата на разходите за живот и увеличаването на сметките за енергия, засягащи домакинствата в Обединеното кралство тази зима, много съвети и благотворителни организации отварят безопасни, отопляеми помещения. Тези пространства са известни като топли банки и благотворителните организации казват, че те трябва да бъдат само краткосрочно решение на проблемите, пред които са изправени хората, а не дългосрочното решение, както са станали хранителните банки. Снимката е на Матю Хорууд. 

Надпреварата

Избори в САЩ

Снимка: Drew Angerer/Getty Images

КЪЛЪМБЪС, ОХАЙО - 8 НОЕМВРИ: Хората гласуват в изборната секция в Църквата на Христос на 8 ноември 2022 г. в Кълъмбъс, Охайо. Кандидатът на републиканците Джей Ди Ванс и кандидатът на Демократическата партия Тим Райънучастват в силно оспорвана надпревара. Снимка от Дрю Ангерър. 

Първото орбитално изследване за Обединеното кралство

Това е Мелиса Торп - ръководител на космодрума Корнуол, която позира пред Cosmic Girl - модифицирания Boeing 747.

Снимка: Hugh Hastings/Getty Images

НЮКУЕЙ, АНГЛИЯ - 08 НОЕМВРИ: Това е Мелиса Торп - ръководител на космодрума Корнуол, която позира пред Cosmic Girl -  модифицирания Boeing 747. Самолетът на Virgin Orbit ще бъде използван за ракетата LauncherOne, като носач под едно от крилата ѝ. Тя ще се отдели и ще пътува в ниската орбита на Земята, където ще пусне няколко малки спътника. Изстрелването, което е планирано за следващия месец, ще бъде първото орбитално изстрелване от Обединеното кралство. Снимка от Хю Хейстингс. 

Пълна промяна за Г-н Мун

Художникът Марк Оге рисува ключови черти по лицето на г-н Мун в Луна Парк на 9 ноември 2022 г. в Мелбърн, Австралия.

Снимка: Asanka Ratnayake/Getty Images

МЕЛБЪРН, АВСТРАЛИЯ - 9 НОЕМВРИ: Художникът Марк Оге рисува ключови черти по лицето на г-н Мун в Луна Парк на 9 ноември 2022 г. в Мелбърн, Австралия. Емблематичният Mr Moon е в процес на реставрация покрай наближаваща 110-ата годишнина на мястото. Това е първата реставрация от 1999 г. насам и ще бъде завършена от местния художник Марк Оге, ръководен от Боб Клътърбък, който бе последният, който рисувал по лицето на Mr Moon. Снимката е на Асанка Ратнаяке. 

Нефтен фонтан 

Нефтен фонтан - инсталация

Снимка: Finnbarr Webster/Getty Images

БРИСТОЛ, АНГЛИЯ - 09 НОЕМВРИ: Художникът Люк Джерам с новото си екологично произведение на изкуството "Нефтен фонтан". Той е  гигантска скулптура, от която тече двигателно масло вместо с вода, предназначена да подчертае колко съвременното общество разчита на петрола и необходимостта да се отдалечим от тази зависимост. Той е предназначен да стимулира дебат и дискусия по темата. Скулптурата е създадена от използвано двигателно масло и рециклиран акрил, с детайли на растения и животни, изчезнали в резултат на индустриалната революция и въздействието на човечеството върху природата, лазерно изрязани на повърхността. Масленият фонтан ще бъде представен за първи път на широката публика в Бристол през февруари 2023 г. Снимка е на Финбар Уебстер. 

Дете джудист

Графити на дете, повалящо мъж в Украйна

Снимка: Ed Ram/Getty Images

БОРОДЯНКА, УКРАЙНА - 09 НОЕМВРИ: Графити на дете в дреха за джудо, което поваля мъж на пода в облекло за джудо, сред руините в Бородянка се появи на 09 ноември 2022 г. Някои медии твърдят, че поваленият мъж е Владимир Путин. Бородянка беше особено силно засегната от руски въздушни удари през първите няколко седмици на конфликта. Прекъсванията на електричеството и отоплението в Украйна, причинени от удари с ракети и дронове по енергийната инфраструктура, ускориха подготовката за зимата. Снимка е на Ед Рам.

Статуя на Елизабет II

Статуя на Кралица Елизабет II

Снимка: Chris Jackson - WPA Pool/Getty Images

ЙОРК, АНГЛИЯ - 09 НОЕМВРИ: Откриха статуята на кралица Елизабет II пред Йоркската църква. Снимка е на Крис Джаксън. 

Ураганът Никол

Наводнения след урагана Никол

Снимка: Joe Raedle/Getty Images

ДЕЙТОНА БИЙЧ, ФЛОРИДА - 10 НОЕМВРИ: Брук Фьогтъл минава през наводнения, които заляха улици след като ураганът Никол дойде на брега на 10 ноември 2022 г. в Дейтона Бийч, Флорида. Никол e ураган от категория 1 и удари източното крайбрежие на Флорида. Снимката е от Джо Рийдъл. 

Банкси в Украйна

Графити на Банкси никнат в Украйна

Снимка: Ed Ram/Getty Images

БОРОДЯНКА, УКРАЙНА - 11 НОЕМВРИ Графити на жена в трико, която прави стойка на ръце, се виждат на стената на разрушена сграда в Бородянка на 11 ноември 2022 г. в Киевска област, Украйна. Подобно произведение на изкуството наблизо предизвика онлайн спекулации дали художникът на графити Банкси работи в Украйна. Банкси по-късно потвърди в профила си в Instagram, че това е той. Снимката е на Ед Рам. 

Лорда на Лондонското сити 

Снимка: Hollie Adams/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 12 НОЕМВРИ: Участници в парада на Lord Mayors Show на 12 ноември 2022 г. в Лондон, Англия. Шествието, което почита новия кмет на лондонското сити, датира от 13-ти век, когато е разрешено от крал Джон Лондон сити да има собствен кмет. Вчера съветникът Никълъс Лайънс от района на Тауър положи клетва като 694-ия лорд-кмет на Лондон. Основната роля на лорд-кмета, лидера на корпорацията на Лондонското сити, е да не се бърка с пряко избрания кмет на Лондон, а да насърчава бизнеса и жителите на града. Снимка е на Холи Адамс.