#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Свещена татуировка 

В Тайланд си правят свещени татуировки

Снимка:Lauren DeCicca/Getty Images

НАКХОН, ТАЙЛАНД - 04 МАРТ: Татуисти рисуват свещени татуировки Сак Янт на поклонниците. Всяка година хиляди хора участват във фестивала на духовните татуировки Wai Kru в Wat Bang Phra в Nakhon Pathom, Тайланд. Събитието започва в първия петък на март, когато поклонниците се нареждат в храма, за да се сдобият със свещената татуировка. На следващия ден будистките монаси изпълняват ритуали. По време на церемонията членовете на публиката изпадат в транс, често имитирайки животното, изобразено на техните татуировки. Снимката е от Лорен де Чикка. 

Шампионат

Музиканти от духовия оркестър Linthwaite чакат да излязат по време на Шампионата на йоркширските духови оркестри в кметството на Хъдърсфийлд.

Снимка: Ian Forsyth/Getty Images

ХЪДЪРСФИЙЛД, АНГЛИЯ - 4 МАРТ: Музиканти от духовия оркестър Linthwaite чакат да излязат по време на Шампионата на йоркширските духови оркестри в кметството на Хъдърсфийлд. Духови оркестри от цял ​​Йоркшир се състезаваха във всички секции на дългото събитие през уикенда, като победителят ще продължи да представлява Йоркшир на финалите на Националния шампионат на духовите оркестри. Снимката е на Иън Форсайт.

Сидни Прайд

Над 50 000 се стекоха на Сидни Прайд

Снимка: Brandon Thorne/Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 5 МАРТ: Около 50 000 души преминаха през моста на пристанището в Сидни като част от Прайда, призовавайки за глобално равенство. Маршът на гордостта бележи и края на Sydney WorldPride. Снимката е на Брендън Торн.

Деня на Маха Буча

Тайландски будистки монаси участват в песнопение по време на церемония в Деня на Маха Буча в Ват Дамакая на 6 март 2023 г. в Патум Тани, Тайланд.

Снимка: Lauren DeCicca / Getty Images

ПАТУМ ТАНИ, ТАЙЛАНД - 06 МАРТ: Тайландски будистки монаси участват в песнопение по време на церемония в Деня на Маха Буча в Ват Дамакая на 6 март 2023 г. в Патум Тани, Тайланд. Денят на Маха Буча е един от най-свещените дни в будизма и се празнува на пълнолуние на третия лунен месец. Празникът отбелязва деня, в който 1250 монаси са се събрали, за да бъдат ръкоположени от Буда. Храмът Wat Phra Dhammakaya в провинция Pathum Thani е домакин на голямо събиране от 1000 монаси със 100 000 свещи. Хиляди поклонници от различни страни присъстваха на събитието, което се проведе лично, след като през последните няколко години се провеждаха виртуално поради Covid-19. Снимката е на Лорен де Чикка. 

Спасение 

Виталий на 39 години от Купянск, чака да пристигне екип за евакуация, който да му помогне да отведе децата сина безопасно място.

Снимка: John Moore/Getty Images

КУПЯНСК, УКРАЙНА - 6 МАРТ: Виталий на 39 години от Купянск, чака да пристигне екип за евакуация, който да му помогне да отведе децата сина безопасно място. Доброволци от Европейските традиции на благотворителността (ETOC) евакуираха уязвими цивилни от Купянск до сравнително по-безопасната регионална столица Харков. Властите в района на Харков, който включва Купянск, казаха миналата седмица, че семействата с деца и хората "с ограничена подвижност" трябва да напуснат града поради зачестилите атаки от руските сили. Купянск беше превзет от Русия в началото на нейната инвазия през 2022 г. и по-късно превзет от украинските сили след контранастъпление в североизточната част на страната. Снимката е на Джон Мур.

Празник за вдовиците

 

Вдовици празнуват Холи на 6 март 2023 г. във Вриндаван,

Снимка: Ritesh Shukla/Getty Images

ВРИНДАВАН, ИНДИЯ - 6 МАРТ: Вдовици празнуват Холи на 6 март 2023 г. във Вриндаван, Индия. Вдовици от Вриндаван и Варанаси отбелязаха Холи, индуисткия пролетен фестивал, който включва празненства с цветни прахове и вода, в храм в града. Събитието беше организирано от индийска неправителствена организация Sulabh International, която се опитва да подобри състоянието на вдовиците, които живеят в държавни приюти. Домовете са убежище за много индуски вдовици, които се оказват бездомни след смъртта на своите съпрузи. Всяка година празненствата за Холи са акцент, внасяйки така необходимата лекота в живота на вдовиците. Снимката е на Ритеш Шукла. 

Честит Пурим! 

Група православни еврейски момчета се събират около кола, за да се опитат да съберат монети по време на еврейския празник Пурим на 7 март 2023 г. в Лондон, Англия

Снимка: Dan Kitwood/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 7 МАРТ: Група православни еврейски момчета се събират около кола, за да се опитат да съберат монети по време на еврейския празник Пурим на 7 март 2023 г. в Лондон, Англия. Пурим 2023 г. започна в понеделник вечерта, 6 март, и продължи до вторник, 7 март. Той отбелязва спасението на еврейския народ в древната Персийска империя от заговора на Аман. Снимката е на Дан Китууд.

Къпане на 8 март

Стотици плувци се потопиха при изгрев слънце в Северно море на плажа Портобело за Международния ден на жената на 8 март 2023 г. в Единбург, Шотландия.

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

ЕДИНБУРГ, ШОТЛАНДИЯ - 8 МАРТ: Стотици плувци се потопиха при изгрев слънце в Северно море на плажа Портобело за Международния ден на жената на 8 март 2023 г. в Единбург, Шотландия. Събитието беше организирано като набиране на средства за Помощ за жените и децата, жертви на домашното насилие. Снимката е на Джеф Джей Мичъл.

Принцеса Катрин при ирландската гвардия 

Катрин, принцесата на Уелс се срещна с персонал на учение по време на посещението си при ирландската гвардия в равнината Солсбъри на 8 март 2023 г. в Солсбъри, Англия.

Снимка: Steve Reigate - WPA Pool/Getty Images

СОЛЗБЪРИ, АНГЛИЯ - 8 МАРТ: Катрин, принцесата на Уелс се срещна с персонал на учение по време на посещението си при ирландската гвардия в равнината Солсбъри на 8 март 2023 г. в Солсбъри, Англия. Принцесата на Уелс посети 1-ви батальон на Ирландската гвардия за първи път, откакто стана полковник, за да научи за работата в зоната за обучение в равнината Солсбъри. Снимката е на Стиви Рейгейт. 

Петролен разлив 

Петролно петно след потъването на танкера

Снимка: Ezra Acayan / Getty Images

ПОЛА, ФИЛИПИНИ - 8 МАРТ: Въздушен изглед показва нефтено петно ​​след потъването на петролен танкер MT Princess Empress по бреговата линия на 8 март 2023 г. в Пола, Ориентал Миндоро, Филипините. Властите се надпреварват да овладеят петролен разлив, след инцидента южно от Манила. Танкерът MT Princess Empress превозваше 800 000 литра индустриално масло, когато потъна на 28 февруари поради проблем с двигателя и бурно море. Морските експерти изчисляват, че около 36 000 хектара коралови рифове, мангрови гори и морска трева са застрашени от увреждане. Разливът също така накара властите да забранят риболова и плуването в замърсени води, спирайки поминъка на безброй жители, които разчитат на риболова и туризма, за да оцелеят. Снимката е на Езра Акаян. 

Демонстрации

Демонстраии в Берлин по случай 8 март

Снимка: Carsten Koall/Getty Images

БЕРЛИН, ГЕРМАНИЯ - 8 МАРТ: Хората протестират на демонстрация, организирана от синдикатите за протест срещу правата на жените на Международния ден на жената на 8 март 2023 г. в Берлин, Германия. Днес в града се провеждат демонстрации и протестни шествия по различни въпроси, свързани с правата на жените у нас и в чужбина. Снимката е на Карстен Коал.

Forbes 30/50

Били Джийн Кинг (в средата) позира, след като получи наградата "The Know Your Value Award" с председателя на срещата на върха 30/50 Мика Бжежински (вляво) и бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън

Снимка: Francois Nel/Getty Images

АБУ ДАБИ, ОБЕДИНЕНИ АРАБСКИ ЕМИРСТВА - 8 МАРТ: Били Джийн Кинг (в средата) позира, след като получи наградата "The Know Your Value Award" с председателя на срещата на върха 30/50 Мика Бжежински (вляво) и бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън (вдясно) на сцената на Гала за наградите на Forbes 30/50 за международния ден на жената 2023 г. на 8 март 2023 г. в Абу Даби, Обединени арабски емирства. Снимката е на Франсоа Нел.

Снежен Туин Пийкс

Сняг затрупа Туин Пийкс

Снимка: Mario Tama/Getty Images

ТУИН ПИЙКС, КАЛИФОРНИЯ - 08 МАРТ: Жителите гребат сняг пред църква, след като поредица от зимни бури натрупаха над 100 инча сняг в планините Сан Бернардино в Южна Калифорния. Според Надзорния съвет на окръг Сан Бернардино трима души са открити мъртви след официални проверки на благосъстоянието в планините от началото на историческите бури. Някои жители бяха блокирани в района повече от десет дни поради снеговалежа без храна, консумативи и лекарства. Снимката е на Марио Тама.

Дог от Бордо състезание 

Дог от Бордо се явяват на съзтезание

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

БИРМИНГАМ, АНГЛИЯ - 10 МАРТ: Дог от Бордо чакат да излязат на съдийския ринг на втория ден от Crufts Dog Show в състезание за награди в NEC Arena на 10 март 2023 г. в Бирмингам, Англия. Определяно като най-великото киноложко изложение в света, събитието Kennel Club показва кучета от цял ​​свят, които се състезават за желаната титла Best in Show. Снимката е на Кристофър Фърлон