#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Разкаяние 

Филипините: По време на ритуала разкайващи се съгласяват доброволно да бъдат приковани на кръст, но това се разглежда като крайност и няма подкрепата на католическата църква.

Снимка: Ezra Acayan / Getty Images

САН ФЕРНАНДО, ФИЛИПИНИ - 07 АПРИЛ: Разпети петък на 07 април 2023 г. в Сан Фернандо, Пампанга, Филипините. Като най-католическата нация в Азия, Страстната седмица се отбелязва като значим религиозен празник с различни обичаи и традиции. За първи път от пандемията на Разпети петък са разрешени разпятията. По време на ритуала разкайващи се съгласяват доброволно да бъдат приковани на кръст, но това се разглежда като крайност и няма подкрепата на католическата църква. Снимката е на Езра Акайан. 

Улично представление 

Рафаел Хадад, облечен като Исус Христос по време на театрално представление на открито на Разпети петък.

Снимка: Lisa Maree Williams / Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 07 АПРИЛ: Рафаел Хадад, облечен като Исус Христос по време на театрално представление на открито на Разпети петък. Безплатното публично представление е посветено на човеколюбието и жертвата на Исус. То бе излъчено чрез стрийминг на живо. Снимката е на Лиза Мари Уилямс. 

Възстановка 

Непрофесионални актьори, носещи кръстове в очакване на годишното шествие на Разпети петък за участие във възстановката.

Снимка: Alex Grimm/Getty Images

БЕНСХАЙМ, ГЕРМАНИЯ - 07 АПРИЛ: Непрофесионални актьори, носещи кръстове в очакване на годишното шествие на Разпети петък за участие във възстановката. Традицията се разпространява сред италианските имигранти в Бенсхайм през 80-те години на миналия век и продължава до днес. Това е първото шествие след пандемията от коронавирус. Снимката е на Алекс Грим.

Свещеният остров 

Поклонници носят дървени кръстове, докато вървят по приливната пътека към Линдисфарн по време на последния етап от годишното им поклонение за Разпети петък.

Снимка: Ian Forsyth/Getty Images

БЕРУИК-ЪПОН-ТУИД, АНГЛИЯ - 07 АПРИЛ: Поклонници носят дървени кръстове, докато вървят по приливната пътека към Линдисфарн по време на последния етап от годишното им поклонение за Разпети петък. Преходът е разходка от 70 до 120 мили, които се извървяват в дните, водещи до Разпети петък. Линдисфарн стана известен като Свещения остров заради ролята, която изигра в историята за пренасянето на християнското евангелие в Англия. През 7-ми век крал Осуалд ​​от Нортумбрия предоставя Линдисфарн на Айдън, монах и мисионер, за да може той да създаде манастир по модел на този, в който е живял на остров Йона. Снимката е на Иън Форсайт.

Последният ден на Христос на Земята 

Членове на църквата "Света Роза от Лима" в процесия на Разпети петък в Бруклин на 07 април 2023 г. в Ню Йорк.

Снимка: Spencer Platt/Getty Images

НЮ ЙОРК - 07 АПРИЛ: Членове на църквата "Света Роза от Лима" в процесия на Разпети петък в Бруклин на 07 април 2023 г. в Ню Йорк. Шествието се движи из квартал, пълен както с азиатски, така и с латиноамерикански имигранти и си проправя път през ортодоксален еврейски квартал и покрай пакистански магазини за чай, преди да завърши в църквата Свети Дух. Походът с кръста се изпълнява на Разпети петък от католици по целия свят. Това е последният ден на Исус Христос на земята преди неговото разпятие. Снимката е на Спенсър Плат. 

Братството 

Членове на назарянското братство носят религиозна статуя по време на процесията Санто Сепулкро в покрайнините на столичната катедрала.

Снимка: Diego Cuevas/Getty Images

ТУНХА, КОЛУМБИЯ - 7 АПРИЛ: Членове на назарянското братство носят религиозна статуя по време на процесията Санто Сепулкро в покрайнините на столичната катедрала. Всяка година Обществото на назаряните от Тунха (140 км североизточно от Богота) организира традиционните чествания на християнската Страстна седмица. Снимката е от Диего Куевас.

Литургия 

Членове на духовенството и вярващи, палят свещи по време на литургията на Великденското бдение в катедралата "Свети Александър" на 8 април 2023 г. в Киев, Украйна.

Снимка: Roman Pilipey/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 08 АПРИЛ: Членове на духовенството и вярващи, палят свещи по време на литургията на Великденското бдение в катедралата "Свети Александър" на 8 април 2023 г. в Киев, Украйна. Снимка е на Роман Пилипи. 

Великденско въстание 

Великденското въстание на ирландските републиканци от 1916 г. е въоръжено въстание срещу британското управление в Ирландия.

Снимка: Charles McQuillan/Getty Images

БЕЛФАСТ, СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ - 09 АПРИЛ: Републиканци, облечени в ретро тематични военни униформи, позират пред стенопис на Великденското въстание от 1916 г. на RPG Avenue, преди да участват във възпоменателен марш. Великденското въстание на ирландските републиканци от 1916 г. е въоръжено въстание срещу британското управление в Ирландия. Въпреки че много oт лидерите му бяха екзекутирани от британските сили, бунтът бе катализаторът за формирането на независима държава Ирландия. Снимката е на Чарлз МакКилън. 

Търкаляне на яйца 

Снимка: Drew Angerer/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 10 АПРИЛ: Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама Джил Байдън присъстват на годишното търкаляне на великденски яйца на южната поляна на Белия дом на 10 април 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Традицията датира от 1878 г., когато президентът Ръдърфорд Б. Хейс покани деца в Белия дом за Великден на поляната. Снимката е на Дрю Ангерър.