#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Определено "Снимки на Седмица" докуменират срещата на Г-7  в Хирошима. От 19 до 22 май там се събраха лидерите на 7-те най-богати демокрации в света - Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония. Към тях се присъедини и президентът на Украйна - Володимир Зеленски, който получи обещание от Макрон, че Франция ще бъде на страната на Киев докрай. Американският президент Джо Байдън обеща на Украйна артилерия и бойна техника, а Русия предупреди Запада, че предприема "колосални рискове", изпращайки самолетите си в тази посока. 

Междувременно италианският премиер Джорджа Мелони обяви, че ще си тръгне по-рано от срещата за  Италия заради наводненията в италианската област Емилия-Романя.

Тези и още интересни моменти от изминалата седмица вижте тук:

Протестът на Големите глави

Mъж с костюм и „голяма глава“, сатирично изобразяваща министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак.

Снимка: Carl Court/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ – 17 МАЙ: Mъж с костюм, снабден с „голяма глава“, сатирично изобразяваща министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак. Подомни костюми са изработени за лидерте на Г-7. Те ще бъдат позиционирани около мястото за протест на площад Трафалгар, за да подчертаят мнението на недоволните. Те роптаят срещу липсата на действия по отношение на погубващия глад в Източна Африка. Снимката е на Карл Корт. 

Ангелско парти за рожден ден

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 17 МАЙ: С балон за рождения ден и парти шапка се "сдоби" статуята "Ангел на изобилието", намираща се на покрива на двореца Александра на 17 май 2023 г. в Лондон, Англия. На 27 май емблематичното място за събития обеляза своя 150-ти рожден ден с музикални изпълнения, филмови прожекции, панаир и много други шеметни забавления. Дворецът, който се намира в парка Александра в северен Лондон, първоначално е открит на 24 май 1873 г., но е унищожен от пожар само 16 дни по-късно. Две години по-късно е открит и възобновения дворец, който функционира както и в пикови периоди, така и след продължително затваряне. Тази поредица приключва, когато става публична собственост с акт на парламента. Статуята "Ангел на изобилието" е създадена през 1985 г., след като предишния Ангел също като двореца бе унищожен при пожар. Снимката е на Леон Нийл.

Край на "заешката година"

За малко повече от два часа и половина членовете на класа oт мичмани випуск 2026 г. полагаха дружни усилия да изкачат 21-футовия, намазан с мазнина монумент и да заменят шапка „dixie cup“ с шапка на горния клас.

Снимка: Anna Moneymaker/Getty Images

АНАПОЛИС, МЕРИЛЕНД - 17 МАЙ: Първокурсници, известни като "Plebes", участват в ежегодното изкачване на паметника на Herndon в САЩ. За малко повече от два часа и половина членовете на класа oт мичмани випуск 2026 г. полагаха дружни усилия да изкачат 21-футовия, намазан с мазнина монумент и да заменят шапка „dixie cup“ с шапка на горния клас. Символичният жест означава край на тяхното „plebes“, тоест първата година в академията, в която са нещо като нашите "зайци". Снимката е на Анна Мънимейкър.  

Нашествие от водорасли

Плажуваща се разхожда през саргасум, изхвърлен на брега на 18 май 2023 г. в Кий Уест, Флорида.

Снимка: Joe Raedle / Getty Images

КИЙ УЕСТ, ФЛОРИДА - 18 МАЙ: Плажуваща се разхожда през саргасум, изхвърлен на брега на 18 май 2023 г. в Кий Уест, Флорида. Докладите показват, че с напредването на лятото огромна маса водорасли саргасум, които са се образували в Атлантическия океан, ще се насочат към крайбрежието на Флорида и бреговете в целия Мексикански залив. Съобщава се, че саргасумът, естествено срещащ се тип макроводорасло, се простира на повече от 5000 мили. Снимката е на Джо Рийдъл.  

Uber с нова централа 

В изглед от въздуха се виждат празните офиси в сградата на Uber на 1725 Third Street в Сан Франциско, Калифорния. Компанията обяви, че се мести в нова сграда.

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

САН ФРАНЦИСКО, КАЛИФОРНИЯ - 19 МАЙ: В изглед от въздуха се виждат празните офиси в сградата на Uber на 1725 Third Street в Сан Франциско, Калифорния. Компанията обяви, че се мести в нова сграда. Пространството е напълно обзаведено и е с площ от 285 000 квадратни фута и е част от новата централа на компанията. Uber за първи път влиза в офис пространството си от завършването му през 2021 г. Снимката е на Джъстин Съливан.

Рожденият ден на Буда 

Будисти се събират под цветни фенери по време на Фестивала на лотосовите фенери.

Снимка: Chung Sung-Jun/Getty Images

СЕУЛ, ЮЖНА КОРЕЯ - 20 МАЙ: Будисти с фенери на парад по време на фестивала, с който празнуват рождения ден на Буда. Буда е роден преди приблизително 2567 години и въпреки че точната дата не е известна, официалният рожден ден се празнува на пълнолуние през май в Южна Корея, което се пада на 27 май тази година. Снимката е на Чунг Сун-Джун.

Под ледника 

Климатичните активисти, включително трима в традиционни местни облекла, свирят на алфорни. Те се събират под отдалечаващия се ледник Morteratsch, за да проведат кампания покрай предстоящия референдум, свързан с климат. На

Снимка: Sean Gallup/Getty Images

ПОНТРЕЗИНА, ШВЕЙЦАРИЯ - 20 МАЙ: Климатичните активисти, включително трима в традиционни местни облекла, свирят на алфорни. Те се събират под отдалечаващия се ледник Morteratsch, за да проведат кампания покрай предстоящия референдум, свързан с климат. На 18 юни швейцарските гласоподаватели ще отидат до урните, за да вземат решение относно т. нар. Инициатива за ледниците, започната от Швейцарската асоциация за защита на климата. Инициативата настоява Швейцария да прекрати емисиите на парникови газове и потреблението на изкопаеми горива до 2050 г. Ледникът Morteratsch е третият по големина ледник в Източните Алпи. Той се топи от 1900 г., но с много по-голяма скорост през последните няколко години. Снимка от Шон Галъп. 

Срещата на Г-7 в Хирошима 

Лидерите на Г-7 (отляво надясно): Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел, италианският премиер Джорджия Мелони, министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо, френският президент Еманюел Макрон, японският премиер Фумио Кишида, президентът на САЩ Джо Байдън, германският канцлер Олаф Шолц, министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на обща снимка в храма Ицукушима по време на срещата на върха на Г-7 на 19 май 2023 г. в Хирошима, Япония.

Снимка: Stefan Rousseau - WPA Pool/Getty Images

ХИРОШИМА, ЯПОНИЯ - 19 МАЙ: Лидерите на Г-7 (отляво надясно): Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел, италианският премиер Джорджия Мелони, министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо, френският президент Еманюел Макрон, японският премиер Фумио Кишида, президентът на САЩ Джо Байдън, германският канцлер Олаф Шолц, министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на  обща снимка в храма Ицукушима по време на срещата на върха на Г-7 на 19 май 2023 г. в Хирошима, Япония. Снимката е на Стефан Русо. 

Разходка 

Британският министър-председател Риши Сунак на посещение в градината Shukkeien

Снимка: Stefan Rousseau - WPA Pool/Getty Images

ХИРОШИМА, ЯПОНИЯ - 19 МАЙ: Британският министър-председател Риши Сунак на посещение в градината Shukkeien по време на срещата на върха на Г-7, която се състоя на 19 май 2023 г. в Хирошима, Япония. Срещата на Г-7 продължва до 22 май. Снимката е на Стефан Русо.  

Още снимки от срещата на върха вижте тук >>>