#Вдъхновението може да се намери навсякъде, така че някак си е естествено, в епохата на социалните медии активисти от всички видове да откриват своята платформа в Instagram. Там те споделят посланията си и откриват съмишленици.

Освен, че Instagram e сайт за споделяне на снимки - селфита, кадри с храна, от която ви потичат лигите или забавни мемета, той e и пространство за формиране на колектив, за започване на дискусии и за свързване с други хора във и извън вашата общност. Разбира се, че е предпочитана платформа както за хора на изкуството, така и социално и политичекси ангажирани хора - като феминистите, например. 

Ако търсите повече феминизъм в news feed-a си, то има няколко акаунта, които може да последвате. На 26 август в САЩ отбелязват Деня на женското равенство. Какъв по-добър повод да ви разкрием кои са най-следваните феминисти в социалните мрежи! 

Мегън Джейн Крабъл 

Снимка: Instagram

Мегън e известна с публикациите си на нередактирани снимки, на които показва тялото си в пълния му блясък, без да се притеснява от стрии, целулит или гънки. Нейните вдъхновяващи послания имат за цел да ви напомнят, че вие сте уникални и красиви в своите форми. Мегън има над милион и половина последователи. Тя често напомня, че жените трябва да бъдат закриляни, да знаят цената си и сами да си отдават уважението, което смятат че заслужават и очакват да получат от другите. 

Астра Джесика 

Снимка: Instagram

Джесика Мейър, както е истинското ѝ име, е американски астронавт от НАСА и биолог. Тя бе включена в топ 100 на най-въдхновяващите хора на списание Time за 2020 година. През 2019 година, Джесика и колегата ѝ Кристина Кох влязоха в историята като първите жени, които осъществиха сами космическа разходка. Астро Джесика има близо милион последователи по цял свят и пише история всеки ден! 

 Джейми Марголин

Снимка: Getty Images

Наричат я един от най-мощните гласове на 2020 година - Джейми Марголин споделя пътуванията си в Instagram, докато се бори срещу климатичните промени. Със стотици хиляди последвоатели, Джейми успява да пълни зали, изнасяйки лекции в подкрепа на каузата си. Статиите ѝ попадат във фокуса на CNN и Хъфингтън Пост. Става активистка, когато е едва 15-годишна. През 2018-година списание People я нарежда сред 25-те жени, променящи света!