35% българите нямат аварийни спестявания за повече от няколко седмици

Българите почти три пъти по-рядко имат инвестиционни продукти, в сравнение със средното за ЕС, според проучване на Евробарометър

Обратно в новината

Коментари - 35% българите нямат аварийни спестявания за повече от няколко седмици | URBN.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, не може само имоти, имоти, имоти. Хората не си оставят никакви пари за аварийни. Кой купил 3, кой имал 5 апартамента. После няма ли за черни дни и черен хайвер!

За сравнение в "рая на земята" САЩ 65% от населенито дори не разполоага с 500 долара за спешни случаи, дори не става дума за живот няколко седмици. .

Да, ама и Сульо и Пульо имат таралясници и ги паркират на тротоара.

Не, имат по няколко апартамента, които стоят празни. :)))

Банките ги имат, не те.

не публикува данни за спестяванията и задлъжността на домакинствата. Излизат с номера "депозити на домакинства и НТООД". НТООД = нетърговски организации, обслужващи домакинствата = партии, синдикати, религиозни, спортни и прочия, както и 35-те хиляди НПО. Общо, депозити за 65 млрд. Политици и купени журналисти лъжат "Ах, колко е богато населението!", но населението е минало покрай парите. Спестяванията само на населението са 6-7 млрд., при поне 4 млрд. кредити. Ето колко сме "богати" :(

От кога българите имат инвестиционни продукти и се интересуват от инвестиционни продукти???? Сигурно 99% от българите нямат и най-малка представа какво е това инвестиционен продукт. И кога последните 100 години българите са имали аварийни спестя вания за една година напред например????? Авторът на статията вероятно е някоя юпи, нещо друго желание да се реализира на запад но не успяло поради собствената си некадърност.

Защо не написахте, че следващата ви стария е РЕКЛАМА??? И затова не може да се коментира. Много гледания има. Затова ли? "Нужно е базово обучение на хората по темата киберсигурност" - това е статията която коментирам. Понеже иначе не мога. Реклама напишете и не лъжете!

важното е да има кинти за кръчми и разни дестинации....ами борчовете, апартаментче за €200К, къща без гараж за €350К тойотка на заем за 55К... и ко шъ праим са бе Мърши

Реалността е, че хората без спестявания са единствените които работят и ще работят да създават блага. Това, че делът им е толкова малък (под 50%) не е добра новина. По-добрата новина е, че в глобален мащаб от 8те милиарда повечето са готови да работят, а Европа с тия "спетявания" за повече от 6м очевидно потъва към дъното.

А да ти е идвало на ум, че тия които нямат спестявания създават блага за тези, които имат спестявания и кеш...

Те и вложителите в КТБ си мислеха, че имат авариен фонд, ама разбраха, че всъщност нямат! В днешно време парите са в банките - ако ти дадат - ще ядеш, ако решат да не ти дадат - няма да ядеш! Оттам нататък - дали говорим за кредит или депозит или наличност по сметка - това са само изразни средства за манипулация !

Ми то повечето хора имат по 1000 2000 лв спестени ненппвече

Е редно да се изпратят в екарисажа. Поне малко да допринесат за развитието ма човечеството.

70% от българите ще са нокаут до 3 месеца ако им спрат доходите... Чудесна картинка за "просперираща" държава от клуба на бофатите ес.

Докато бяхме част от великия социалистически блок всички инвестирахме в акции и ценни книжа и можехме да живеем поне 10 години без да работим нали другарю:)))) Колко си смешен:))

Глупав съм и не разбирам Всички около мен се фукат с допълнителни имоти, нови коли, айфони и т.н. Как става това?

Баце. Има даже и за Почивка. Лепваш се да се правиш на хайти за 2-3 бона и банките ти дават възможност да си сложиш веригата за цял живот.

"Всеки трети интервюиран или 32.6 % от запитаните българи посочват, че биха предпочели да живеят по времето на управлението на Тодор Живков..."

TAKA CAMO CI MICLYAT !

Хаха липсата на инвестиционен продукт е в основата на ниската задлъжнялост на българите. Инвестициите са за инвеститорите, в едно нормално общество съвсем не е задължително всеки да се занимава с инвестиции. Но! липсата на инвестиции от масовите българи всъщност е смърт за финансовия капитал, което е много добра новина! Ако ще и да ни наричат финансово неграмотни.

goose

Инвестиционни продукти в народ, който тегли бърз кредит, за да се фука с последния айфон? :) При нулева финансова грамотност на 90% от населението няма как да стане.

Това е истинския проблем, а не ежедневните циркове с измислени теми.

ама на изплащане....та и със спестяванията е същото просто са си във преразход всеки месец!!! Само бандюхите нямат такива дертове!!

Ще си купят с вечна ипотека "ново строителство" в Младост за 2к+ евро квадратчето. После ще теглят кредит "Почивка" и те така. Спестявания не са предвидени в новата система. Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи. Ако сте живи.

А в Дружба за строеж или нов с акт 16 - 150 000 евро, открито в двора паркоместо 18-20 000 евро. Ужас.

Като такива като тебе пишат ,простотии, хората вече си изплатиха апартаментите. . Но пък колко хубаво беше по времето на комунизма когато 15 години правиш вноски за да може евентуално накрая да ти дойде ред така и да получиш някоя панелка:)

а Айфонче имат ли ?