5 български дигитални истории: Програмистите и боровинките

Когато нещата се случват с любов и смисъл, тогава няма неизпълними мечти

Обратно в новината

Коментари - 5 български дигитални истории: Програмистите и боровинките | URBN.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Quo-vadis

Хапете се напраазно. Всеки има право да си харчи парите както иска. Тези двама "сладури" си ги харчат за да създадат нещо. Браво за което. Дори статията да не е реклама на марка "ХХХ", всичко е все още на загуба. Т.е. - хоби. Като превключат на пазарни принципи, нека си поговорим пак...

Желая здраве и успех.

Как да не му се прииска на човек да опъне Криси при боровинките?!

Не мога да разбера негативния вот и този коментара по-долу. Нали искахте програмистите да работят и да произвеждат нещо. Ами ето. Едно семейство това прави. Произвежда храна. Пак какво не ви пасва? Онзи се оплаква, че не можел той да произвежда. Ами кой ти е крив? Програмистите или ти самия? Хора, стига с тази омраза! Не се тарае вашето вече! Браво на хората! И аз съм програмист и аз се върнах на село. Да, професията ми позволява да работя от където си искам. Който за каквото е учил. Работя си и след работа си влизам в градината. Сами се ремонтираме къщата, сами си се грижим за храната. Пак ли ви пречим не мога да разбера? Не е ли време всеки да си живее в неговия си свят и да спре да гледа паничката на другия? Браво на хората за усилията и добрият пример! За останалите, дерзайте!

Изобщо не ми е негативен коментара, напротив, много им се радвам - живи и здрави да са, аз ако имах възможност щях да гледам мериносови овце високо в Балкана. А и честно казано изказвам мнението си в полезните качества на боровинките, които растат в пластмаса и са заобиколени от тор. От друга страна статията е ориентирана към това да ни мотивира да рискуваме и да отидем на село. Нямам против, но там завод, в който да работя и изкарвам пари - няма, а рисковете за семейството ми и развитето ни са твърде големи (без свежите пари от заплатата), а и липсата на адекватна медицинска грижа, детска градина и училище. Искрено се радвам на хората, които могат да работят от всяка точка на света! Да, прав сте, че който за каквото е учил, но без такива като мен, които сме свързани с производството и тежката промишленост, вие нямаше да имате работа, свързани сме. Нямам идея защо има толкова злоба и негативизъм, не, имам, това е защото всеки си гледа само от собствената камбанария и не поглежда по - далече от носа си. Има и други гледни точки, други съдби и различни професии. С най-добри пожелания да сте здрави всички!

Ако си прочетете коментара безпристрастно, че видите къде точно ви избива злобата! Никой не е длъжен да се занимава с неможенето на някой.. някъде. В крайна сметка който за каквото е учил. Вие си вършите вашата работа, ние нашата! Точка! Ако нещо не ви пасва имате право както всеки друг да се преквалифицирате! Това направих аз преди 15 години. На никого не съм мрънкал, че ми е трудно, че парите не ми стигат... и каквото е там. Просто си седнах на задника и учиш! Тези хора правят всичко според възможностите си. Учат, работят, развиват се! Да, хубаво е да се научите да си гледате вашата паничка, а не да се злобее! Наистина е дразнещо. На мен лично ми омръзна да ми обясняват колко не бил честен живота. Такъв е! Никой не ми е обещавал, че ще е честно!

аз сложих минус, защото първите два коментара бяха на познати/самите хора от статията . цената им за 380 гр буркан е по-висока с 2 лв. от средната и като цяло ми е писнало от скрити/открити реклами.

Хубаво е млади хора да се занимават със селско стопанство, но има няколко уловки и защо нормалните бачкатори по предприятията нямаме възможст да рискуваме в подобно направление. Та, много са сладки това семейство, но работят дистанционно, а не от 8:00ч до 17:00ч или на смени в съседният завод, което им дава много повече капитал и свобода да разполагат с времето си. От друга страна тези боровинки , отглеждани в пластмасови саксии, колко да са полезни? Не взимат нищо от почвата в земята, където се синтезират важни микроелементи и минерали, а се отглеждат в тор и се поливат с течен тор! Та, да. много са симпатични, дано им върви и постигнат целите си, но е хубаво да четем и между редовете!

Здравейте, Не познавам тези хора, но съм впечатлен! Да бъдат здрави и имат много успехи, признание и уважение! Кой им тури минусите? - че и два броя... вие ненормални ли сте, садисти ли сте или сте антибългари!?

Познавам тези сладури! Зиненадаха ме като разбрах с какво се захващат, но ви уверявам,че го правят много добре. Цената, която предлагат за тяхното производство е изключителна изгодна, а качеството е първокласно.