17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Написано със злост - съдя по множеството прякори дадени на главния герой в разказа. Богинята на Земята се казва Гея, не Гая. Да беше направил справка. Не е типо грешка, използвано е на няколко места. И, в крайна сметка, какво осмиваш: благодарение на недалновидното ни поведение то ще дойде. С Виждате вече осезаемо промените в климата. Нарушихмв баланса на планетата.

до Чекай да ти кажем А от The Journal of Nutrition какви са? Да не са ислямски фундаменталисти? Много сте забавно фанатични всички мършояди. Като пушачите сте. Браните до последна кашка кръв любимите си вредни хранителни навици: Проучването, публикувано в The Journal of Nutrition, е проведено върху 840 души с пет различни диети. Те включват вегани (стриктно не консумират животински продукти), лакто-ово вегетарианци (разрешени са яйца и млечни продукти), песково-вегетарианци (хора, които ядат риба, но не и месо), полу-вегетарианци (месото се консумира по-малко от веднъж седмично, но повече от веднъж месечно) и невегетарианци (месоядни месоядни). Участниците в проучването дадоха проби от кръв, урина и мазнини, които бяха изследвани за нива на антиоксиданти, наситени мазнини, ненаситени мазнини и витамини. Проучването заключава, че веганите имат по-ниски нива на мазнини и по-високи нива на антиоксиданти в тялото си.

Баща ми почина на 84 от ковид. Ядеше всичко, пиеше почти всичко, не пушеше, работеше и беше физически активен. Боляха го коленете на стари години, недовиждаше, малко недочуваше, но за възрастта си беше пушка. Ако не беше ковида щеше да изкара още някоя година. И без месо не сядаше на масата.

Веганската диета намалява сериозния риск от COVID със 73%, показва проучване За да разбере по-добре как диетата на човек влияе на риска от COVID-19, болестта, причинена от коронавируса, екип от болница Стамфорд в Кънектикът анализира повече от 2800 медици на първа линия в шест държави. Работниците, чиято диета е била предимно веганска – съставена от зеленчуци, леща и ядки с малко месо – са имали 73% по-малка вероятност да развият умерено до тежко заболяване. Добавянето на риба или морски дарове към растителната диета намалява риска с 59%, показват резултатите.

Авторчето Апостолов хубаво ако е издрусал, сега спокойно може и сам да си го изяде. За ганчовците коментирали по-долу ще пейстна само това: Много големи проучвания на населението са установили, че вегетарианците и веганите живеят по-дълго от хората, които ядат месо: според проучването на университета Лома Линда вегетарианците живеят около седем години по-дълго, а веганите - около петнадесет години повече от хората, които ядат месо.

Лома Линда е фокусиран върху Христос университет на адвентистите от седмия ден, посветен на обучението, фокусирано върху мисията, чрез интегриране на здраве, наука и вяра. Сега ще го преведа като за теб: Университетът е частен църковен. Занимава се с обучение, не с научни изследвания. Сега ако си падаш адвентист те разбирам, ама за останалите глупости бъди по-предпазлив.

Какво ми пишете статии за екстремисти терористи талибани

Забавна статия. Бях веган две години и винаги съм се дразнел на хора, които натрапват своя начин на живот на останалите, без значение дали натрапниците са вегани, месоядни, мутри или каквито и да е себевлюбени откачалки.

След години проблемите от веганството. Може и 20 години да отнеме но идват - инсулинова резистентност, може би диабет и затлъстяване

Както написах по-горе, за мен рецепта няма. Други като теб, със същата увереност твърдят - чакай проблеми от яденето на месо след 20 години - затлъстяване, инфаркт. Изгубих вяра и в едните и другите. Всеки сам си наблюдава тялото как реагира на храната и си взема решения според това.