Финансово грамотни ли са българските ученици?

Стртаната ни заема 16-о място сред 20 изследвани държави по отношение на нивото на финансова грамотност сред 15-годишните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те не са граматически грамотни, пък камоли финансово ...

Финансовата им грамотност е достатъчна само да хленчат по форумите "Аз стоя по 8 часа във офиа, ама лошия шеф не ми дава по 5000 евро заплата!"

Абе не знам колко са финансово грамотни, но се вижда, че не могат да четат и пишат.

откриването на банкова сметка, притежанието на карта или ползването на смартфон за плащане няма абсолютно нищо общо с финансовата грамотност! Тя се изразява в това да знаеш как да управляваш парите си, да определяш бюджета си, да инвестираш - т.е. да не затъваш в дългове.... То явно и на тия, провели проучването, или е толкова финансовата грамотност!

Проучването е многопластово. Въпросите, свързани с техническата грамотност по използването на базови услуги, е една много малка част. И резултатите от това позакват, че очаквано боравенето с банкова сметка не е достатъчно за финансова грамотност.

Finansovo zabludeni ima bol, ama gramotni ne

МНОГО МАЛКО ФИНАНСОВО ГРАМОТНИ ХОРА ИМА В БЪЛГАРИЯ!!!

Естествено,че са финансово грамотни българските ученички.Я вижте колко чичковци немци,французи,испанци...западняци,араби,турци,роми,англичани,евреи и американци им показват от автомобилите си интересни "стойностни" банкноти. Какво значение,че повечето деца в България са в мизерия,щом разни чичковци с твърде либерални виждания им предлагат дънки,бикини,сутиени,вибратори,живот в Берлин,Йерусалим,Лондон,Мадрид,Париж,Рабат,Казабланка,Тунис,Алжир... СРЕЩУ СЕКС.Как така "българската" полиция допусна педофилското финансово "ограмотяване"Как така ченгетата ме арестуваха няколко пъти,понеже съм първият човек в ЕС,който осъществи законен протест срещу юдеи-ислямската педофилия,а разни "ограмотители",какъвто е примерът с пренаселена с турци,евреи и араби София,вършеят подред Децата на България? Естествено,че говорим за финансова "грамотност"!

Много малко хора са финансово грамотни.

Те дпутатниците санеграмотни, та камо ли учениците...

2022-06-27 12:39:35 Да (нерегистриран) Да. Дърпат бързо кредитче за да си купят цигари и после ги връщат в указаните срокове. Така кредитният им рейтинг расте още от училищна възраст и показват, че са отговорни. ---- че се тотални идиоти и 100%-ово гарантирани роби !

обясни ли сме им надълго и нашироко - никога , за нищо на света да не искат "кредити" , ако ще да умрат от глад ! взимат ли - ще умрат още по-бързо !

Не разбрах. Ползването(плащането) нза финансови услуги е белег на финансова грамотност ли?

Да. Дърпат бързо кредитче за да си купят цигари и после ги връщат в указаните срокове. Така кредитният им рейтинг расте още от училищна възраст и показват, че са отговорни.

от джоба на тате и мама.