Как 5 американски града построиха 540 km велоалеи за 24 месеца

Нов проект предлага доказан наръчник за бързо изграждане на мрежи от велосипедни алеи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В София велоалеите са безсмислица, по-скоро ми пречат когато съм с колелото. Дори когато са прилично направени, тая покрай шосето в Горубляне примерно - пресичането на малките улички е много по-проблематично отколкото ако човек кара по шосето, има място да не пречи никому. А за безумни като по Раковска или зад Практикер няма нужда да се говори. Не велоалеите ще качат повече хора на колела. Узряването на главите на хората колко добре е да се поддържат във форма може да го направи, не че знам как да се подпомогне такова зреене... :)

Някой усвоява пари от правителството . Никой не ги ползва тези велоалеи освен от време на време някой случаен човек за спорт. Разстоянията са огромни и без кола не става. Поредното разхищение на пари .

С кола в задръстването стигам до работа за 45 минути. С колело мога и за 35. Бих ползвал колело ако има откъде да мина. Единствената читава алея е от Княжево към руски паметник. Всичкото друго е имитация.

Америка го може! Това да не е русия. Лоша била америка, а руската мизерия- добра.

Кога ходи в Русия, минет долен!?

Конектадците сериозно се подготвят за нова каменна ера. Все пак ги управляват леви зелени либерали с артистичният псевдоним "демократи"

Врякалник без глава.

Оти са ни велоалеи, тука идиотите с колела карат по средата на платното или на тротоарите, па даже и ти се цупат като самите те ти пречат. Спираш на светофар тоя кара пред тебе с 5 км в час, а алеята до него.

На времето имаше филм " Селянина с колелото" Актуално това звучи така - Селянина с голфа.Докато цари тази селяния в България няма да заприличаме на цивилизована страна с поддържано и активно движещо се население а паплач от туфлеци на които единственото движение е от колата/ в повече случай таралясник/ до входа на панелката и обратно. Голяма селяния.

lu4ka

Това прави по 4,5 км/месец. Чудо голямо. Всеки град може да си го позволи.

Може, стига да не е в България този град или пък в модела ни за подражание- мизерна кална русия!

Ти ни е за подражание вечер....

В БГ рисуваме направо велоалея на тротоара, прибираме парите от бюджета в масонската ложа все едно сме построили нова и пускаме тротинетки със 100 км/ч да мачкат пешаходците.

С европари? Източване на еврофондове?

В Поморие направиха преди 5-6 години и народа се вдигна на бунт, щото няма къде да се паркира и я изринаха и приключи безславно! Алея значи да се направи нещо ново, а не да отрежеш от шосето!

Бе, не са бързи като патокостроителя, ама не са и бавни като гръцкия интерконектор, който същата свиня забави с години

В България нещата се правят така, че да се кара автомобил - защото това докарва много приходи на държавата - акцизи върху горивата, бизнес за бензиностанциите, застраховки, бизнес за автосервизи...ДДС откъдето се сетите. Дори ако искате бизнес за лекарите за болести от лошия въздух и обездвижването. Един велосипедист няма да харчи това. Държави като Австрия, Дания, Холандия явно разчитат и на други постъпления в хазната. Още при бай Тошо парите не достигаха, та се молихме за евтин петрол и направихме контрабандата държавна политика (да си спомним стария Фатик), която беше успешно продължена от бодигарда му.

абе тъпак петрол имаше за десетина лв барел фатик бе по оръжията и каптагона. аз имам моторна яхта искам да си я карам нов канал ми трябва... в чужбандия карат тея с коолета да се застраховат.

Чудесно, вече ще се пуцт, карайки велосипеди.

как как? С поредните пари на заем....

Не е въпрос на заеми, а на това да си ги изплащаш...Заемите са единственият начин да се купи време!

Падат се по 150 метра на ден ако някой реши да ги смята. Не е много. Лошото е че в презастроенатансофия няма къде да се натикат. То вече за нищо няма място. Добре е да се види кой архитект така го издизайни защото в резултата ще живеем следващия век. На хората дапуснали това ново строителство и свинарник не трябва да им се дава да проектират.

Надеждата е , че след неизбежното премахване на панелните гета , София има шанс да стане по-красива , по-добре уредена , и по-зелена европейска столица . Въпрос на време .

Никакъв шанс. Виж новите квартали на какво приличат. В гетата даже има повече пространство. Ако не вярваш иди и виж малинова долина хладилника, Витоша....