#Какво правят завездите през юли? Събират тен по плажове, яхти и крайбрежни вили с високи огради. Какво правим в Матине през юли? Обсъждаме ги надълго и нашироко, защото дотук 2022г. бе повече от богата на теми за разговор, когато говорим за известните по света и у нас. Още повече, ако си дадем сметка, че някак неусетно календарната година вече влезе във втората си половина.

На гости в Матине днес е Стелиян Стоименов - главният редактор на сайта life.dir.bg, който винаги е наясно какви ги вършат в Холивуд, в Обединеното кралство или на родна територия. Самият той още от малък развива интерес към света на популярните личности, за което главен виновник се оказва очарователната актриса Дженифър Гарнър.

"Още в детството всички сме изпитвали някаква мания по даден филм или сериал. Едни се увличат по Джони Деп, други по Дженифър Гарнър - всеки си има своите слабости. Когато започнах работа в Dir.bg ме попитаха къде ще се чувствам най-комфортно и в свои води. Тогава тази светска журналистика дойде на първи план и ми давe шанс да покажа това, което обичам и да го пречупя през своята призма", разказва Стенли за пътя си към света на звездите.

Освен, че ни информира за най-важните световни лайфстайл теми, Стелиян е разговарял лично с голяма част от родните знаменитости. Затова го питаме какво според него е лицето на популярните личности извън полирания медиен образ.

"Това, което на мен ми направи впечатление за цялото това време, е, че много от тях са земни личности - здраво стъпили на земята с ясна преценка за нещата. Повечето от тях ми имат достатъчно доверие, за да разкрият себе си пред мен. Всъщност голяма част от популярните имена в България са изключително открити, честни и ти всъщност не оставаш с впечатление, че си се срещнал с някоя звезда, а с приятел", споделя журналистът.

Така например, Стелиян с усмивка си спомня за последната си среща с актрисата Яна Маринова, по време на която и двамата вадят на яве чудовищата, които крият в себе си. Споделя също, че едно от любимите му интервюта е с изпълнителя Тихомир Митов, който го допуска до тежката си лична история, свързана с една кофа за боклук и едно семейство, което преобръща живота му. Помни добре и срещата си с доскорошния ерген Виктор Стоянов, както и обаждането от актьора Ивайло Захариев и съпругата му Станислава, които избират да споделят емоциите около сватбата си именно с него.

В Матине обаче се чудим с какво ще запомним 2022г. дотук, когато говорим за Холивуд? 

"Определено имаше събития, които предизвикаха интереса на хора по цял свят. Да започнем с Оскарите, които дълго време се рекламираха с това, че ще привлекат повече аудитория и отново ще върнат високите си рейтингови позиции. Да, случи се, но не по очаквания начин. Онзи звучен шамар отекна около цялото Земно кълбо и беше тема номер едно дълго време. Ако трябва да съм честен, дори ние се изморихме да пишем за него. Държа да кажа, че за мен този шамар на Уил Смит беше толкова добре инсцениран и мисля, че именно опитът да се привлече по-голяма аудитория подтикна към това действие срещу Крис Рок. Не мога да кажа дали е било точно по сценарий, но това, което ми направи впечатление беше, че когато водещият се пошегува със съпругата на актьора, камерата показа Уил и Джейда в близък план на масата за една секунда и в нея се видя как Уил Сит се смее гръмогласно."

На шега или не, след инцидента по време на Оскраите, Уил Смит се отправя на духовно пътешествие в Индия, където се отдава на медитация, а в студиото на Матине се чудим дали и ние да не се шамаросаме в името на духовното осъвършенстване. Но след като така или иначе сме захванали тази тема, няма как да пропуснем метафоричните, а и в частния случай съвсем буквални шамари между Джони Деп и Амбър Хърд. Простете на водещата, но заговори ли се в Матине за Холивуд, Джони Деп няма как да бъде продминат и отношението откровено е съвсем лично. Особено след като се появи слух, че актьорът отново ще влезе в популярния образ на капитан Джак Спароу срещу скромната сума от 301 милиона долара.

"Чух те как коментираш този слух, идвайки насам и реших твоето лято да стартира с разбито сърце, защото това всъщност не е истина. Преди часове официалните представители на Джони Деп излязоха с изявление, в което казват, че всичко това е измислено. Дори Джери Брукхаймър споделя в свое интервю, че Деп не е включен в плановете за продължението на "Карибски Пирати".", бърза да уточни Стенли.

А докато Рени Веселинова бори собственото си разочарование, вие не пропускайте целия епизод на Матине, за да разберете какво се случва в Бъкингамския дворец, възможно ли е принц Уилям скоро да се превърне в крал и кои ще са водещите светски теми през горещите месеци.