#Светът се намира в нова ера на нормалност. Допреди няколко години, носталгично се опитвахме да съхраним романтизма на живото общуване чрез технологичен детокс. Докато днес се оказваме в нежна симбиоза от технологиите, за да продължим да съществуваме адекватно сред променената психо-емоционална и здравно-икономическа среда.

Способността за бърза адаптация е лидерско качество, което е важно не само от еволюционна гледна точка, но в бизнес света е маркер за висока конкурентоспособност. И докато носталгиците се опитват да преговарят с "новото нормално", находчивите и предприемчиви хора намират начин да извлекат максимална полза от ситуацията, възползвайки се от технологичните оптимизации на компании като Samsung, които полагат насочена професионална грижа към своите работещи клиенти.

Работата и бизнес срещите вече се развиват по нов, технологичен начин, който успява да компенсира всички негативи на текущата ситуация и да предостави алтернатива. Стига да знаем как да подходим правилно...

снимка: Samsung

Home office и хибридните форми на работа се оказа, че пестят фирмени разходи и създават някои удобства, които не бяха изследвани досега. Като започнем от организиране на онлайн експертни срещи с хора, които нямат присъствена възможност или съвместяване на повече дейности, които преди това са били ограничени от фиксираното работно време.

Работата от вкъщи обаче има и своите подводни камъни: неправилно организиране на времето и разсейване в домашни задължения, които удължават работния процес и създават предпоставка за напрежение и професионално прегаряне, пренасяйки го в семейната среда. Съществуват и редица технически комуникационни проблеми, породени от липсата на достатъчно ефективни средства, които правят работния процес излишно дълъг, тромав и непродуктивен.

снимка: Samsung

Решението е в правилното организиране на работното време, което може да бъде лесно и достъпно с високотехнологичната серия на Samsung в ювелирното издание на най-новия сгъваем телефон Galaxy Z Fold3 5G. Поради уникалната възможност за разделен екран и опцията App split view и Multi-Active Window, може да се работи върху няколко приложения едновременно, а с новата лента със задачи (Edge панел) може да се превключва от едно приложение в друго, без да се връща към началния екран. Така бизнесориентираните хора могат да провеждат онлайн разговор и същевременно да си водят бележки или докато четат имейла си, да проверяват списъка си със задачи и то без да трябва да сменят приложенията върху дисплея.

снимка: Samsung

Изключително важно за поддържане на концентрацията в работния процес е и възможността нотификациите от различните програми на телефона да не отклоняват вниманието. За това този модел предлага възможността до 8 известия да се появяват на предния екран на телефона, а прегледът им да се извършва само с приплъзване, без да се налага да се отваря устройството. С уникалната възможност, която S Pen предоставя ексклузивно за този модел, воденето на записки може да се извършва директно в отделните приложения, като по този начин се пести време.

Онлайн работните срещи са определено предимство на "новото нормално", когато темите на разговор обаче са предварително зададени, както и времето за провеждането им. В противен случай те се превръщат в изтощителен обмен на дифузни послания, завършващи с неясноти и определяне на нови срещи, а това е предпоставка за неудовлетвореност и чувство за загуба на време. От друга страна, онлайн срещите и групови чатове предоставят възможност за осъществяване на важни контакти, които в присъствена работна среда биха били причина за логистични и часови затруднения.

Невинаги е възможно такива срещи да се осъществяват в стерилната звукова среда на изолираното помещение. Свободата да влезеш в работен контакт от парка, например, е изключително предимство предоставена ни от технологичната реалност на Samsung. Със слушалките Samsung Galaxy Buds2 всеки излишен шум остава извън звуковата територия на срещата, а потребителя ще може да се потопи изцяло в разговора. Няколко са и възможностите за осъществяване на видео връзка или статична фотография с професионално качество чрез система от пет камери на Samsung Galaxy Fold3: на предния капак има една 10-мегапикселоваселфи камера, три 12- мегапикселови камери с различна оптика върху задния капак и една 4- мегапикселова камера, вградена под дисплея. При разгъване на телефона изображението обхваща цялата площ на телефона в 7,6 инча, което дава изключителното усещане за "потапяне" в действието.

снимка: Samsung

Работата ни във виртуална среда често е свързана и с редица непредвидими инциденти, като разливане на течности върху работния плот, изпускане на устройствата и редица др. Ако детето или котката решат да "помогнат" в работата от вкъщи, то бюрото със сигурност няма да остане сухо. Моделът Galaxy Z Fold3 5G е водоустойчив, рамката му е изградена от най-здравия алуминий, използван в производството на телефони, а корпусът от най-здравото стъкло - удобство, което позволява момент небрежност в летежа към следващата задача. Затова този модел на Samsung дава технологично предимство пред други сходни устройства на хората, които са ориентирани към мултифункционалността и умеят да жонглират с повече от една времева реалност. А това е профилът на съвременния човек.

Във време на изпитания всичко, което можем да направим за себе си в работен план, е да останем в реалността с най-доброто, което средата ни предоставя. Трябва ни само здрав разум, прагматичен и синхронизиран план и точните технологични устройства. Ако можехме всичко това да си го купим, животът щеше да е далеч по-лесен. Хубавото е, че поне едно от тях можем.

 

Maтериалът съдържа продуктово позициониране