#Коледа, както знаем, е един от най-очакваните празници в годината. За атмосферата, която се създава извън и вътре в дома, коледните празници са сред най-интензивните преживявания. Всяка година има нова мода в света на интериора, тенденции, които се развиват и променят също и в коледния декор, и следователно нови и модерни цветове, покрития и материали. Но всичко това е само прелюдия към конкретния коледен вайб, който е различен всяка година и до голяма степен се пренася и в наближаващата 2023!

Какво е коледното настроение на 2022? 

Обратно към класиката. Точно така!

Екстравагантното, модното, нетипичното и новото някак не са така провокативни, особено след годините, прекарани у дома. Събуди се  носталгията към класическото усещане за Коледа - много подаръци, семейно прекарване, коледен шопинг, базари и греяно вино!

Класическа декорация - зелено, злато и червено

Снимка: Getty Images

Класическата тема за коледна декорация на дома несъмнено е евъргрийн - тема, която никога не излиза от мода. Нещо като "Сам вкъщи" рано сутрин на 25 декември! Благодарение на класическите коледни цветове, т.е. ярко червено, бляскаво златисто и елхово зелено , класическата тема е на върха на тенденциите за  2022 и с това допринася за топлина, спокойствие и уют. Традиционните декорации като коледната елха и венците са допълнени с топли жълти светлини завършват с вкус домашната атмосфера за една уникална и топла Коледа, в стил "хюга". 

Стайлинг от 80-те 

По мнението на Cosmopolitan, този сезон всичко е свързано с настроението на 80-те в парти облеклото. Харесваме модели с открити рамене, мини рокли с волани, сатен фуксия и многоцветни пайети! 

Стайлинг от 80-те пайети минирокли и голи рамене!

Снимка; Getty Images

Музика с глас от 90-те

С коледните албуми на Бекстрийт Бойс и Алиша Кийс (която разби класациите на Билборд с първия си празничен албум "Santa Baby"),  определно трябва да кажем, че се върнахме в 90-те. Не можем да пропуснем и изненадата, която дойде от Offspring - "Bells are Ringing (Please Come Home for Christmas), но номер 1 всъщност е Lizzo, родена 1988 г. - "Someday at Christmas"! 

Ренесанс на традиционните рецепти

Шоколад и портокал и лепкав карамел - това са трендовете във вкусовете на 2022  г. ! Тазгодишната коледна храна е Ренесанс за някои класически вкусове. Коктейлите не са това, което бяха. През 2022 г. любимите ни напитки придобиха нова форма: десерт! Използват се познати вкусове като Праскова Белини, Маракуя Мартини и Еспресо Мартини и се създават възхитителни сладки изкушения, на които да се наслаждава цялото семейство. Не пропускаме и класическо Negroni, гарнирано със захаросани резенчета портокал.

Шоколад и пртокал и сладко-пикантни десерти са тренд

Снимка: Getty Images

Телешко или говеждо в тесто е сред трендовете на масата, както и сладкото, което става пикантно! Хит е панетоне с пармезан и черен пипер и пайове с кайма или с круши и смокини в комбинация със сирене. Профитролите вече са с пълнеж от зрял чедър вместо сметана и шоколад!  

Пожеланието на 2022: 

"Светлина и смях да изпълват празничните дни на теб и твоето семейство!"