Лола е на 25-години и изкарва прехраната си като танцьорка и йога учител в Париж.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тази сутрин тя потанцува и се разтегна пред обрисуваната с графити стена в квартала си пред фоторепортер, за да накара хората да се почувстват поне малко съпричастни с безработните артисти. 

Нестандартен начин да се усети едновременно поне за малко свободно, но и да демонстрира мълчаливо недоволството от ситуацията заради липсата на достатъчно мерки за обезпечение на независимите артисти. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Изправена до стената, покрита с улично изкуство, Лола казва: 

"По това време на годината се чувствам като в капан. По-малко свободна съм да виждам местата и хората, които искам. Няма вариант за мен да работя.

Не можем дори да танцуваме, защото всичко е затворено. Само на улицата се чувствам свободно. Затова дойдох тук. За да се замислят хората и за изнемогващото изкуство"

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

С намаляващата икономика поради пандемията на коронавируса, младежката безработица във Франция е скочила с 10% в сравнение с 2019 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Културният сектор, който включва театри, кина, концерти и музеи, се счита за несъществен и трябва да остане затворен за обществеността поне до началото на януари 2021 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Понастоящем няма ангажимент за дата на повторно отваряне по френския протокол за борба с пандемията Covid-19.