#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Поглеждайки към кадрите от седмицата в международните медии, остава едно усещане за недоволство. Дали е заради твърде многото учения на НАТО напоследък, заради руините в Украйна или заради отколешните амбиции на Китай в Южнокитайско море... сякаш остава усещането, че е по-добре Хелоуин да ни се вижда най-страшен...

Руини

Поглед към разрушени сгради в Украйна

Снимка: Carl Court/Getty Images

КАМ'ЯНКА, УКРАЙНА - 23 ОКТОМВРИ: Сгради, превърнати в руини, по време на боевете между украинските военни и руските окупационни сили, на 23 октомври 2022 г. в Кам'янка, Харковска област, Украйна. Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини Русия, че е предприела масирана атака срещу енергийната мрежа на страната му, което е причинило около 1,5 милиона домакинства да останат без електричество. Снимката е на Карл Корт.

100 гласа

Риши Сунак пристига в централата на Консервативната партия на 24 октомври в Лондон, Англия.

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 24 ОКТОМВРИ: Риши Сунак пристига в централата на Консервативната партия на 24 октомври в Лондон, Англия. Риши Сунак бе избран з лидер на консерваторите и следващ министър-председател на Обединеното кралство, след като се оказа единственият кандидат, събрал повече от 100 гласа от депутати консерватори в надпреварата за най-високия пост. Снимката е на Леон Нийл. 

Заедно срещу рака 

Първата дама на САЩ Джил Байдън (вдясно) държи за ръка с певицата Мери Джей Блайдж по време на събитие за борба с рака в трапезарията на Белия дом на 24 октомври 2022 г. във Вашингтон,

Снимка: Alex Wong/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 24 ОКТОМВРИ: Първата дама на САЩ Джил Байдън (вдясно) държи за ръка с певицата Мери Джей Блайдж по време на събитие за борба с рака в трапезарията на Белия дом на 24 октомври 2022 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Първата дама Джил Байдън откри поредицата Национални кръгли маси на Американското онкологично дружество за рака на гърдата и рака на маточната шийка, като част от Cancer Moonshot на администрацията на Байдън. Снимката е на Алекс Уонг.

Цел

Британският министър-председател Риши Сунак прави изявление, след като встъпи в длъжност.

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 25 ОКТОМВРИ: Британският министър-председател Риши Сунак прави изявление, след като встъпи в длъжност. Той е пред емблематичната врата Даунинг стрийт, номер 10. Риши Сунак встъпи е 57-ми министър-председател на Обединеното кралство.Той беше единственият кандидат, събрал повече от 100 гласа от консервативни депутати в надпреварата за най-високия пост. По време на изявлението си той заяви, че целта му е да обедини своята партия и страната. Снимката е на Леон Нийл. 

Китай претендира за острови

Снимка: Ezra Acayan / Getty Images

ОСТРОВИ СПРАТЛИ - 25 ОКТОМВРИ: Летище, сгради, съоръжения за отдих и други структури се виждат на изкуствения остров, построен от Китай около Огнения кръстов риф в Южнокитайско море. Китай прогресивно отстоява претенциите си за собственост върху спорни острови в Южнокитайско море чрез изкуствено увеличаване на размера на островите, създаване на нови острови и изграждане на пристанища, военни постове и писти. Южнокитайско море е важен търговски път и е от значителен интерес заради високото геополитическо напрежение остава високо в региона. Снимката е на Езра Акайан.

Дразнения

Снимка: Jung Yeon-Je - Pool/Getty Images

ПОХАНГ, ЮЖНА КОРЕЯ - 26 ОКТОМВРИ: Южнокорейските морски пехотинци участват в операция Hoguk amphibious drill на морския бряг на Поханг на 26 октомври 2022 г. Военните части на Южна Корея, включително армията, флотата и военновъздушните сили, провеждат ежегодните учения, предизвиквайки критики от страна на Северна Корея, като се твърди, че тези тренировъчни учения ще влошат настроенията около програмата за ядрени оръжия на Северна Корея. Снимката е от Юнк Йон-Йе.

Железният влак

Снимка: Sean Gallup/Getty Images

ПАБРАДЕ, ЛИТВА - 26 ОКТОМВРИ: Войските на 4-та пехотна дивизия на армията на САЩ нанасят камуфлажна боя, докато участват във военните учения на НАТО, с кодовото име "Железният вълк".НАТО поддържа контингент от войски в Литва в рамките на бойната група за засилено предно присъствие с войски от Германия, Белгия, Чехия, Холандия, Люксембург и Норвегия. Снимката е на Шон Галъп.

Просто спрете...

Снимка: Isabel Infantes/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 26 ОКТОМВРИ: Мъж минава покрай магазина на Ferrari, след разливането на оранжево вещество от демонстратите привърженици на лозунга Just Stop Oil. Протестната група поля магазин на площад Бъркли,но организира вълна от подобни акции в Лондон през последните седмици. Снимката е на Исабел Инфантес. 

40 дни не стигат

Снимка: Drew Angerer/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 26 ОКТОМВРИ: Мъж с иранско знаме по време на бдение в подкрепа на протестиращите в Иран,  почитащи 40 дни от смъртта в Махса Амини, на площад Лафайет близо до Белия дом на 26 октомври 2022 г. във Вашингтон.Махса Амини изпадна в кома по време на полицейски арест заради неправилно носене на хиджаб в съответствие с правителствените стандарти. Снимката е от Дрю Ангерър.

Не е рано за Коледа

Снимка: Shane Anthony/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 27 ОКТОМВРИ: Актьор, облечен като Дядо Коледа, позира за снимки до коледната витрина на Selfridges на Оксфорд Стрийт на 27 октомври 2022 г. в Лондон, Англия. Снимката е на Шейн Антъни Синклер.

Панорама

Снимка: Charles McQuillan/Getty Images

БЕЛФАСТ, СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ - 27 ОКТОМВРИ: Общи изгледи на статуята на Едуард Карсън в Стормонт на 27 октомври 2022 г. в Белфаст, Северна Ирландия. Основните политически партии тук не успяха да сформират правителство след изборите за Народно събрание през май, като Демократическата юнионистка партия (DUP) блокира споразумение за споделяне на властта в знак на протест срещу Протокола за Северна Ирландия, търговското споразумение между Обединеното кралство след Брекзит и Европейския съюз. Снимката е на Чарлз Макилиан.

Лихвите

Снимка: Joe Raedle/Getty Images

МИРАМАР, ФЛОРИДА - 27 ОКТОМВРИ: В този изглед от въздуха са показани еднофамилни къщи в жилищен квартал на 27 октомври 2022 г. в Мирамар, Флорида. Процентът на средната 30-годишна фиксирана ипотека достигна 7,08% спрямо 6,94% предходната седмица, според Freddie Mac. Ипотечните лихви надхвърлиха 7% за първи път от април 2002 г. Снимката е на Джо Рийдъл.

Марихуана, баскетбол, Русия 

Снимка: Drew Angerer/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 27 ОКТОМВРИ: Защитници на канабиса разгръщат зелен дим и фалшива надуваема фуга пред руското посолство, за да поискат освобождаването на американската баскетболна звезда Бритни Гринър, която е в затвора в Русия от февруари за притежание на канабис, 27 октомври 2022 г. във Вашингтон , DC. По-рано тази седмица руски апелативен съд потвърди присъдата от девет години затвор, наложена на Гринър. Според администрацията на Байдън Русия и Съединените щати са били в чести контакти относно потенциална размяна на затворници, включваща Гринър и други. Снимка от Дрю Ангерър.  

Нападението в дома Пелоси

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

САН ФРАНЦИСКО, КАЛИФОРНИЯ - 28 ОКТОМВРИ: Полицаи от Сан Франциско и федедерални агенти се събират пред дома на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси. Пол Пелоси, съпругът на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, беше жестоко нападнат в дома им от натрапник. Извършен е един арест. Пелоси не е била вкъщи по време на атаката. Снимката е от Джъстин Съливан.

Беше училище

Снимка; Carl Court/Getty Images

ЗАПОРИЖИЕ, УКРАЙНА - 28 ОКТОМВРИ: Момче играе футбол до училище със заковани прозорци след руска ракетна атака наблизо, на 28 октомври 2022 г. в Запорожие, Украйна. Руски официални лица заявиха днес, че са приключили с преместването на цивилни от окупирания град Херсон преди очакваната битка с украинските сили. Снимката е на Карл Корт.

Туитър на Илон

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

САН ФРАНЦИСКО, КАЛИФОРНИЯ - 2 ОКТОМВРИ: Логото на Twitter от външната страна на централата. Илън Мъск сключи сделката за закупуване на платформата за социални медии Twitter за 44 милиарда долара и вече уволни няколко висши ръководители. Снимката е на  Джъстин Съливан.

Налджи

Снимка: Jes Aznar/Getty Images)

КАВИТ, ФИЛИПИНИ - 30 ОКТОМВРИ: Жителите започват да почистват къщите си, след като бяха наводнени през нощта на 30 октомври 2022 г. в Кавит, Филипините. Тропическата буря Налджи достигна сушата във Филипините в събота, оставяйки след себе си сериозни наводнения и разрушения. Внезапни наводнения и свлачища убиха най-малко 47, а десетки все още са в неизвестност, съобщиха местни медии. Снимката е на Джес Азнар.