#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Без панталони

Снимка: Alishia Abodunde/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 7 ЯНУАРИ: Хора без панталони се подготвят да пътуват с влак на лондонското метро като част от събитието "No Trousers Tube Ride" на 7 януари 2024 г. в Лондон, Англия. По време на годишния парад без панталони участниците се отправят към метрото, за да се возят по бельо. Снимка от Алиша Абадунд.

Потоци (с) мигранти

Mигранти пресичат Рио Гранде, докато преминават от Мексико в Съединените щати на 07 януари 2024 г. в Ийгъл Пас, Тексас.

Снимка: John Moore/Getty Images

ИЙГЪЛ ПАС, ТЕКСАС - 07 ЯНУАРИ: Mигранти пресичат Рио Гранде, докато преминават от Мексико в Съединените щати на 07 януари 2024 г. в Ийгъл Пас, Тексас. Според нов доклад, публикуван от Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, около 2,3 милиона мигранти, предимно от семейства, търсещи убежище, са били освободени в САЩ при администрацията на Байдън от 2021 г. насам. Снимката е на Джон Мур.

Сняг и политика

Жена пресича улица Локуст пред сградата на Капитолия на щата Айова, докато вали лек сняг. Зимното време принуди кандидата за президент на Републиканската партия Ники Хейли да отмени предизборно събитие по-рано през деня.

Снимка: Chip Somodevilla/Getty Images

ДЕЗ МОЙНС, АЙОВА - 08 ЯНУАРИ: Жена пресича улица Локуст пред сградата на Капитолия на щата Айова, докато вали лек сняг. Зимното време принуди кандидата за президент на Републиканската партия Ники Хейли да отмени предизборно събитие по-рано през деня. Снимката е на Чип Самодевиля. 

По(д) вода

Изглед от дрон показва наводненията, които засегнаха град Рочестър. Предупреждения за тежко време бяха въведени за равнинните участъци от централна Виктория след обилни валежи през нощта

Снимка: Diego Fedele/Getty Images

РОЧЕСТЪР, АВСТРАЛИЯ - 9 ЯНУАРИ: Изглед от дрон показва наводненията, които засегнаха град Рочестър. Предупреждения за тежко време бяха въведени за равнинните участъци от централна Виктория след обилни валежи през нощта. Жителите на Рочестър и други близки градове бяха предупредени да се евакуират. Снимката е на Диего Феделе.

Боси поклонници

Филипински поклонници светят с телефоните си по време на празника на черния назарянин на 09 януари 2024 г. в Манила, Филипините.

Снимка: Ezra Acayan / Getty Images

МАНИЛА, ФИЛИПИНИ - 09 ЯНУАРИ: Филипински поклонници светят с телефоните си по време на празника на Черния Назарянин на 09 януари 2024 г. в Манила, Филипините. Традиционното еднодневно шествие на Празника на Черния Назарянин се състоя след три години прекъсване заради пандемията. Милиони боси поклонници се включиха, за да видят скулптура на Исус от тъмно дърво, донесена във Филипините от Испания през 1606 г. и считана за чудотворна. Снимкатае на Езра Акайан.

Без влакове

Влак, спрял на празните релси на централната железопътна гара в града в първия ден от 64-часовата стачка на железниците, която се проведе в Кьолн, Германия

Снимка: Andreas Rentz/Getty Images

КЬОЛН, ГЕРМАНИЯ - 10 ЯНУАРИ: Влак, спрял на празните релси на централната железопътна гара в града в първия ден от 64-часовата стачка на железниците, която се проведе в Кьолн, Германия. Профсъюзът на локомотивните машинисти GDL недоволства срещу германската държавна железопътна система Deutsche Bahn поради липса на консенсус при проведените преговори относно заплащането и работното време. Стачката бе обявена до 18 часа в петък. Снимката е на Андреас Ренц.

Вода до колене 

Жена носи на ръце домашното си куче към дома на родителите си.

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

РЕЙСБЪРИ, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО - 10 ЯНУАРИ: Жена носи на ръце домашното си куче към дома на родителите си. Местните вече изнемогват заради наводненията на река Темза. Хората от село Рейсбъри бяха евакуирани. Засегнат е целият участък по протежението на реката в Съри. Снимката е на Леон Нийл.

Ритуал

Хора тичат покрай храма Тепозу Инари, преди да се изкъпят в леденостудена вода по време на шинтоистки ритуал на 14 януари 2024 г. в Токио, Япония. Ежегодното новогодишно събитие е ритуал за пречистване на тялото и душата им.

Снимка: Tomohiro Ohsumi/Getty Images

ТОКИО, ЯПОНИЯ - 14 ЯНУАРИ: Хора тичат покрай храма Тепозу Инари, преди да се изкъпят в леденостудена вода по време на шинтоистки ритуал на 14 януари 2024 г. в Токио, Япония. Ежегодното новогодишно събитие е ритуал за пречистване на тялото и душата им. Снимката е на Томохиро Осуми.