#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Всички снимки разгледайте тук >>>

Тази седмица всички говорят за оставката на британския премиер Борис Джонсън. Иначе казано - правителството се клати не само у нас. Джонсън ще остане премиер на Обединеното кралство до избирането на негов наследник, след като той загуби подкрепата на свои министри и депутати. Първоначално той заяви, че ще "продължава напред" въпреки вълната от оставки в правителството заради несъгласие с лидерството му, но все пак е решил да слезе от поста.

Висши представители на кабинета на Джонсън, включително финансовият министър Надим Захауи, го призоваха да подаде оставка. Председателят на "Комитет 1922" Греъм Брейди се е срещнал с премиера и му е казал, че е загубил доверието на партията. Бунтът тази седмица беше предизвикан от критика спрямо начина, по който Джонсън е реагирал на обвиненията за сексуално посегателство срещу бившия заместник-главен секретар Крис Пинчър.

Междувременно в Украйна му нарисуваха картина, кръстена Борис Перчема! 

Атака 

Пожарникарите гасят пожар в търговски център, ударен от ракета на 03 юли 2022 г. в Славянск, Украйна.

Снимка: Scott Olson/Getty Images

СЛАВЯНСК, УКРАЙНА - 03 ЮЛИ: Пожарникарите гасят пожар в търговски център, ударен от ракета на 03 юли 2022 г. в Славянск, Украйна. Атаката бе една от многото в града в ранния следобед, насочени към жилищни квартали. Разрушени са домове. Най-малко 6 души бяха убити и 15 ранени. Снимката е на Скот Олсън. 

Източния фланг

Войници на танк по залез, по време на тренировъчна демонстрация с многонационалната бойна група на НАТО eFPon на тренировъчната площадка.

Снимка: Omar Marques/Getty Images

ОРЖИШ, ПОЛША - 03 ЮЛИ: Войници на танк по залез, по време на тренировъчна демонстрация с многонационалната бойна група на НАТО eFPon на тренировъчната площадка. Многонационалната бойна група тук е един от осемте такива батальона, които НАТО е разположила в страни по източния си фланг, от Балтийско до Черно море. Снимката е на Омар Маркес.

Евакуация 

Семейство е евакуирано от служители на Държавната служба за извънредни ситуации поради нарастващите наводнения в парк Блай.

Снимка: Jenny Evans/Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 04 ЮЛИ: Семейство е евакуирано от служители на Държавната служба за извънредни ситуации поради нарастващите наводнения в парк Блай. Хиляди жители бяха принудени да напуснат домовете си през нощта. Снимката е на  Джени Евънс.

Летен лагер

Кавалерийският полк по време на летен лагер

Снимка: Carl Court/Getty Images

ХОЛКЪМ, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО - 04 ЮЛИ: Войници от кавалерийския конен полк с конете си в морето на 4 юли 2022 г. Полкът е базиран в района на Найтсбридж в Лондон и освободи половината от своите редици в Норфолк, за да проведат своя летен лагер, през което време конете получават почивка от церемониалните си задължения. Снимкта е на Карл Корт.

Принцеси

(отляво) Испанската кралица Летисия, испанската престолонаследница Леонор и испанската принцеса София

Снимка: Carlos Alvarez/Getty Images

БАРСЕЛОНА, ИСПАНИЯ - 04 ЮЛИ: (отляво) Испанската кралица Летисия, испанската престолонаследница Леонор и испанската принцеса София присъстват на среща с победителите и членовете на борда на фондация "Принцеса де Жирона" в двореца Албениз на 04 юли , 2022 г. в Барселона, Испания. Снимката е на Карлос Алварес.

Цветя за кралицата 

Тауър Бридж в далечината, на фона на посетителите, които се разхождат сред цветята, засадени в района на рова в Лондонската кула.

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 04 ЮЛИ: Тауър Бридж в далечината, на фона на посетителите, които се разхождат сред цветята, засадени в района на рова в Лондонската кула. В чест на кралицата за платинения ѝ юбилей, са засяти 20 милиона семена, за да създаде пейзаж от диви цветя, които показват различните си цветове през цялото лято. Снимката е на Леон Нийл.

Денят на Независимостта

Снимка: Nathan Howard/Getty Images

ВАШИНГТОН - 04 ЮЛИ: Фойерверките изригват над паметника на Вашингтон на 4 юли 2022 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Тълпи се се стекоха, за да гледат годишното шоу в столиците по случай Деня на независимостта. Снимката е на Нейтън Хауърд.

Котката Лари и дъжд от оставки

Котката Лари на Даунинг Стрийт

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 05 ЮЛИ: Котката Лари от Даунинг стрийт седи на тротоара. Министърът на здравеопазването Саджид Джавид подаде оставка от правителството тази вечер, последван от министъра на финансите Риши Сунак. Дъжд от оставки последва, след като бившият висш държавен служител лорд Макдоналд посочи, че министър-председателят Борис Джонсън е прикрил члена на парламента Крис Пинчър, за който се твъри, че е замесен в сексуални посегателства. Снимката е на Леон Нийл. 

Фиеста 

Фиеста след пандемията

Снимка: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images

ПАМПЛОНА, ИСПАНИЯ - 06 ЮЛИ: Празнуващите се наслаждават на атмосферата по време на откриването na "Chupinazo" -  фиестата "Бягането на биковете" в Сан Фермин. Емблематичният испански фестивал най-накрая се състоя, след като два пъти беше отменен поради Covid-19. Снимката е на Пабло Базкес Домингес. 

Иван Купала 

Укаринки по време на Иван Купола

Снимка: Alexey Furman/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 06 ЮЛИ: Жени, облечени в традиционни украински костюми, танцуват около огъня по време на празника на  Иван Купала в музея на открито в Мамаева слобода на 6 юли 2022 г. в Киев, Украйна. Нощта на Купала, известна още като Иван Купала, е летен празник в много славянски страни. Сред обичайните ритуали жените могат да пуснат венци по реката, за да предскажат романтичното си бъдеще, а двойките скачат ръка за ръка над огньове в името набъдеще заедно. Снимката е на Алексей Фурман.

Най-големият мултикултурен фестивал

Най-големият мултикултурен фестивал в Шотландия се завръща

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

ЕДИНБУРГ, ШОТЛАНДИЯ - 07 ЮЛИ: Мететели от Кейптаун позира с танцьорките Маркиз и Окиа от Порт Спейн Тринидад. Най-големият мултикултурен празник в Шотландия се завръща по улиците на Единбург на 17 юли с участието на множество международни и шотландски артисти, включително музиканти, танцьори, поети и акробати. Снимката е на Джеф Джей Мичъл.

Момчето си отива

Борис Джонсън в оставка

Снимка: Dan Kitwood/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 7 ЮЛИ: Министър-председателят Борис Джонсън се обръща към нацията, докато обявява оставката си пред Даунинг Стрийт 10. След бурен мандат на поста, Борис Джонсън се оттегля от ролята си на лидер на Консервативната партия и министър-председател, след натиск от съпартийците си. Образованият в Итън и Оксфорд Александър Борис де Пфефел Джонсън, депутат от Ъксбридж и Саут Руислип, беше избран за министър-председател на общите избори през 2019 г. Снимката е на Дан Китууд.

Разхлада

Жега в Пекин

Снимка: Kevin Frayer/Getty Images

ПЕКИН, КИТАЙ - 07 ЮЛИ: Плувец с пояс в река Лиангма вв горещ летен ден. Части от Северен Китай преживяват едни от най-тежките горещи вълни от десетилетия с температури, достигащи 40 градуса по Целзий (104 градуса по Фаренхайт) в някои райони. Снимката е на Кевин Фрайър.

Възстановяване

Киев се възстановява след атаките

Снимка: Alexey Furman/Getty Images

БОРОДЯНКА, УКРАЙНА - 7 ЮЛИ: Момче на детската площадка до силно повредена жилищна сграда. Регионът около столицата на Украйна продължава да се възстановява след прекратеното нападение на Русия срещу Киев, което превърна много райони в бойни полета. Снимката е на Алексей Фурман. 

Борис Перчема 

Снимка: Alexey Furman/Getty Images

ЧЕРНИГOВ, УКРАЙНА - 08 ЮЛИ: Картина на Борис Джонсън, облечен като украински казак от украинскиte художници Дария Добриякова и Юрий Кутилов, възложена от Андрий Лисовий, в Черниговския исторически музей. Миналия месец казашката общност нарече сегашния премиер в оставка почетен казак във връзка с подкрепата на Обединеното кралство за Украйна в битката й срещу Русия. Картината е озаглавена "Борис Чуприна", което е превод означава "дълъг кичур коса". Казаците са били полуномадски народ, който е изиграл ключова роля в културното и геополитическото развитие на Украйна и Русия. Снимката е на  Алексей Фурман. 

Северната седмица

Седмица на Северната мода

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

МАНЧЕСТЪР, АНГЛИЯ - 08 ЮЛИ: Модел по време на ревю на встъпителната Северна седмица на модата в Манчестър. Северната седмица на модата е създадена, за да покрепя талантите и северната индустрия, като дава възможност на нови и утвърдени дизайнери да култивират познания и да създадат допълнителна положителна промяна. Шоуто включва наградите на Северната седмица на модата и продължава до 9 юли. Снимка от Кристофър Фърлонг.

Батальонът

Принц Чарлз на посещение на военен батальон

Снимка: Jason Cairnduff- WPA Pool/Getty Images

УИТЪН, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО - 8 ЮЛИ: Британският принц Чарлз, принц на Уелс, главнокомандващият полковник на полка Mercian, посещава 2-ри батальон на полка Mercian, преди той да бъде обединен с 1-ви батальон, в казармата Weeton, на 8 юли, 2022 г. в Weeton, Lancashire, Англия. Снимката е на Джейсън Керндъф.

При динозаврите

Разходка сред динозаврите от Джурасик Парк

Снимка: Joe Raedle/Getty Images

ФОРТ ЛОДЪРДЕЙЛ, ФЛОРИДА - 08 ЮЛИ: Джаки Галарза поздравява динозавъра Camarasaurus, държан от Хюстън Фъргюсън по време на преживяването "Jurassic Quest" в конгресния център на окръг Брауърд. Феновете на динозаврите могат да се разходят сред движещи се и ревящи аниматронни копия на вече изчезнали същества по време на тридневното събитие. Снимката е на Джо Рийъл.

Рекорд на Гинес

Опит за подобряване на световния рекорд за палене на огън преди годишните тържества на 12 юли, които отбелязват победата на протестантския крал Уилям Орански над католическия крал Джеймс в битката при Бойн.

Снимка: Charles McQuillan/Getty Images

ЛАРН, СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ - 08 ЮЛИ: Опит за подобряване на световния рекорд за палене на огън преди годишните тържества на 12 юли, които отбелязват победата на протестантския крал Уилям Орански над католическия крал Джеймс в битката при Бойн. Според официалните рекорди на Гинес настоящият рекорд за най-висока конструкция е 198 фута и 11 инча. Снимката е на Чарлс Макилън. 

Транспрайд 

Снимка: Hollie Adams/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 09 ЮЛИ: Демонстрантите позират, държайки плакати преди протеста на Лондонския транспрайд на 9 юли 2022 г.. Активисти за правата на транссексуалните излязоха по улиците на централен Лондон този уикенд, за да маршируват за четвърта година под мотото "Прайдът е протест на Trans+ Pride". Снимката е от Холи Адамс.