#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Тази седмица виждме началото на два емблематични фестивала - Карнавала в Нотинг Хил и Томатина - ежегодния бой с домати в Испания! 

Докато САЩ се поти в жегите, Калифорния търси решения за цъфтежа на водораслите, заради който измряха десетки хиляди водни обитатели.

В Единбург не се очертава да се отърват от боклуците и през тази седмица, защото стачките на служителите по чистотата продължават! 

Oще вижте тук >>>

Карнавалът в Нотинг Хил

Карнавалът в Нотинг Хил

Снимка: Dan Kitwood/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 28 АВГУСТ: Откриването на карнавала в Нотинг Хил започва с "J'Ouvert" - "ден за почивка" или неофициалното начало на събитието,на 28 август 2022 г. в Лондон, Англия. Карнавалът в Нотинг Хил се завръща след двугодишно прекъсване поради пандемията от коронавирус. Снимката е на Дан Китууд.

Единство

Украинци с 430-метров украински национален флаг.

Снимка: Alexey Furman/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 28 АВГУСТ: Украинци с 430-метров украински национален флаг. Действието имаше за цел да символизира единството на Украйна на фона на войната с Русия, чиито сили окупират големи части от източната и южната част на Украйна. Снимката е на Алексей Фурман.

Стачки 

Граждани минават покрай големи купчини боклук в Единбург, Шотландия. Събирането на контейнери за отпадъци е преустановено в шотландската столица за 10 дни, тъй като служителите в сектора са в стачка.

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

ЕДИНБУРГ, ШОТЛАНДИЯ - 29 АВГУСТ: Граждани минават покрай големи купчини боклук в Единбург, Шотландия. Събирането на контейнери за отпадъци е преустановено в шотландската столица за 10 дни, тъй като служителите в сектора са в стачка. Нормалните смени бяха възобновени на 30 август, но още 13 шотландски фирми са планирали да започнат подобни стачни действия след това. Втората вълна от стачки на работниците в Единбург е насрочена от 7 до 13 септември, освен ако няма напредък в преговорите между синдикатите и местните власти. Снимката е на Джеф Джей Мичъл. 

Artemis I

Ракетата Artemis I на НАСА на стартова площадка 39-B в космическия център Кенеди на 29 август 2022 г. в Кейп Канаверал, Флорида.

Снимка: Joe Raedle/Getty Images

КЕЙП КАНАВЕРАЛ, ФЛОРИДА - 29 АВГУСТ: Ракетата Artemis I на НАСА на стартова площадка 39-B в космическия център Кенеди на 29 август 2022 г. в Кейп Канаверал, Флорида. Tя бе почистена, след като бе открит проблем в един от четирите двигателя. Следващата възможност за изстрелването ѝ е на 2 септември. Снимката е на Джо Рийдъл.

Преди референдума 

Плакати от кампанията за отхвърляне на конституционното предложение преди референдума тази седмица в Сантяго, Чили.

Снимка: Marcelo Hernandez/Getty Images

САНТЯГО, ЧИЛИ - 29 АВГУСТ: Плакати от кампанията за отхвърляне на конституционното предложение преди референдума тази седмица  в Сантяго, Чили. Чилийците ще гласуват за нова конституция, която да замени магна харта от времето на Пиночет. Снимката е на Марсело Ернандес.

Фатална заплаха 

Mъртва риба покрива бреговете на езерото Мерит.

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

ОУКЛАНД, КАЛИФОРНИЯ - 29 АВГУСТ: Mъртва риба покрива бреговете на езерото Мерит. Сред нея има акули, есетра и голям раиран лаврак. Причината е цъфтежът на водорасли в залива, който продължава повече от месец. Смята се, че водораслите не са непосредствена заплаха за хората, но са фатални за рибите и някои морски обитатели, изложени на толкова висока концентрация. Снимката е на Джъстин Съливан.

Разчистване

Работниците по събирането на отпадъци започват голямо разчистване в Единбург, след като първата вълна от стачки приключи в 04:59 на 30 август 2022 г.

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

ЕДИНБУРГ, ШОТЛАНДИЯ - 30 АВГУСТ: Работниците по събирането на отпадъци започват голямо разчистване в Единбург, след като първата вълна от стачки приключи в 04:59 на 30 август 2022 г. Недоволните служители спряха да изпълняват задълженията си на 18 август, в знак на протест, което доведе до струпването на купища боклук из целия град. Много от отпадъците няма да бъдат събрани,  преди началото на следващия рунд стачки, който започва на 6 септември. Снимката е на Джеф Джей Мичъл. 

Лятото си отива

Жега в Ню Йорк

Снимка: Spencer Platt/Getty Images

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 30 АВГУСТ: Хората се радват на топлото време в Домино Парк на 30 август 2022 г. в квартала Бруклин в Ню Йорк. Очаква се температурите да останат високи тази седмица. Части от Ню Йорк се оказаха в едни от най-лошите условия на суша от две десетилетия насам. Снимката е на Спенсър Плат. 

Спомен за Лейди Даяна 

Съобщенията и снимките пред двореца Кенсингтън. Привържеиците на принцеса Даяна се събират, за да си спонт за Лейди Даяна, принцесата на Уелс, която загина в нощта на 31 август 1997 г., когато колата, в която тя пътува катастрофира в тунела Pont de l'Alma в Париж, Франция.

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 31 АВГУСТ: Съобщенията и снимките пред двореца Кенсингтън. Привържеиците на принцеса Даяна се събират, за да си спонт за  Лейди Даяна, принцесата на Уелс, която загина в нощта на 31 август 1997 г., когато колата, в която тя пътува катастрофира в  тунела Pont de l'Alma в Париж, Франция. Лейди Даяна е пътувала с партньора си Доди Файед, който също загива заедно с нея и шофьора на мерцедеса Анри Пол. Снимката е на Леон Нийл.

Бой с домати 

Годишният фестивал "Томатина" за феновете на доматеното пюре! Това е най-големият фестивал за борба с храна в света!

Снимка: Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

БУНОЛ, ИСПАНИЯ - 31 АВГУСТ: Годишният фестивал "Томатина" за феновете на доматеното пюре! Това е най-големият фестивал за борба с храна в света! По време на La Tomatina хората се замерват с презрели и нискокачествени домати. Снимката е на Мануел Кеимадеус Алонсо. 

Жега!

Жега в Калифорния

Снимка: Ariana Drehsler/Getty Images

СЛАБ СИТИ, КАЛИФОРНИЯ - 31 АВГУСТ: Понякога да скочиш в басейна с дрехите ти идва най-добре в жегите! Националната метеорологична служба издаде предупреждения за прекомерни жеги в Южна Калифорния! Очаква се интензивната гореща вълна да доведе до температури на115 градуса по Фаренхайт в района тази седмица. Снимката е на Ариана Дресие.