#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Жега в Китай

Момиче тича през фонтан в търговския център, за да се разхлади по време на горещата вълна. Властите обявиха код Червено за високи температури.

Снимка: Kevin Frayer/Getty Image

ПЕКИН, КИТАЙ - 23 ЮНИ: Момиче тича през фонтан в търговския център, за да се разхлади по време на горещата вълна. Властите обявиха код Червено за високи температури. В столицата на Китай и други части на Северен Китай термометрите отчетоха до 40 градуса по Целзий. Снимката е на Кевин Фрайър.  

Още Снимки от Седмицата вижте ТУК >>>

Кралски Аскот 

Eздачи в The Duke of Edinburgh Stakes по време на четвъртия ден от Royal Ascot 2023 на хиподрума Ascot на 23 юни 2023 г. в Аскот, Англия.

Снимка: Alex Pantling/Getty Images

АСКОТ, АНГЛИЯ - 23 ЮНИ: Eздачи в The Duke of Edinburgh Stakes по време на четвъртия ден от Royal Ascot 2023 на хиподрума Ascot на 23 юни 2023 г. в Аскот, Англия. Снимката е на Алекс Пантлинг.

Прайд в Манила 

Прайда в Малага

Снимка: Ezra Acayan / Getty Images

МАНИЛА, ФИЛИПИНИ - 24 ЮНИ: В изглед от въздуха филипинци участват във Прайда на 24 юни 2023 г. в град Кесон. Двадесет и три години след като първият законопроект срещу дискриминацията, основан на сексуална ориентация и полова идентичност бе внесен за обсъждане, все още не е приет. Законопроектът за равенство на SOGIE (сексуална ориентация или полова идентичност или изразяване) се смята за един от най-бавно развиващите се законодателни актове в историята на страната. Снимкатя е на Езра Акайан. 

София иска короната 

София е една от участничките в състезанието за танц на пилон в Австралия

Снимка: Lisa Maree Williams / Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 24 ЮНИ: София се подготвя за изпълнение по време на Pole Icon 2023 в The Big Top в Луна Парк на 24 юни 2023 г. в Сидни, Австралия. Pole Icon 2023 обединява водещи танцьори на пилон от цяла Австралия, които се борят за короната на Pole Icon, награди и $10 000. Снимката е на Лиза Мари Уилямс. 

Подготовка за Курба Байрам

Мъже хранят овцете си на временен пазар за добитък преди Ейд ал-Адха на 25 юни 2023 г. в Бенгалуру, Индия.

Снимка: Abhishek Chinnappa/Getty Images

БЕНГАЛУРУ, ИНДИЯ - 25 ЮНИ: Мъже хранят овцете си на временен пазар за добитък преди Ейд ал-Адха на 25 юни 2023 г. в Бенгалуру, Индия. Мюсюлманите по света ще празнуват Курбан Байрам, който отбелязва готовността на пророка Ибрахим или Авраам да принесе в жертва сина си, като заколи добитък и след това раздаде част от месото на бедните. Снимката е на Абишек Чинапа. 

Чифтосване на сини пеперуди

Чифтосване на сини пеперуди

Снимка: Sean Gallup/Getty Images

ИНЕРВАЛС, АВСТРИЯ - 25 ЮНИ: Двойка сини пеперуди Мазарин (Cyaniris semiargus) се чифтосват на тиролска алпийска поляна на 25 юни 2023 г. близо до Инервалс, Австрия. Инициатива, наречена Viel-Falter, ръководена от университета в Инсбрук, управлява национална програма за мониторинг, която комбинира научно и доброволно събиране на данни за популациите на пеперуди и молци в Австрия. Данните служат като индикатор за оценка на състоянието на биоразнообразието в цялата страна, което, както и навсякъде другаде в Европа, е в рязък спад. Човешкото навлизане чрез селско стопанство, отклоняване на вода, разрастване на градовете, строителство и други дейности, които унищожават естествените местообитания, е причинило упадъка, а изменението на климата се превръща във все по-голяма заплаха, особено в алпийските региони, които се затоплят два пъти по-бързо от средното за света . В момента Европейският парламент разглежда Закона на ЕС за възстановяване на природата, който включва целта за възстановяване на естествените местообитания. Снимката е на  Шон Галъп.

Протест в мината 

Климатичните активисти протестират в откритата въглищна мина Welzow Sued на 25 юни 2023 г. близо до Гросрашен, Германия.

Снимка: Christian Mang/Getty Images

ГРОССРАШЕН, ГЕРМАНИЯ - 25 ЮНИ: Климатичните активисти протестират в откритата въглищна мина Welzow Sued на 25 юни 2023 г. близо до Гросрашен, Германия. Активисти от различни групи за действие в областта на климата, включително Fridays for Future, Greenpeace и Alle Doerfer Bleiben, протестират в мината, за да aлармират за пореден път за последиците от изменението на климата и въгледобива върху водоснабдяването в региона. Снимката е на Кристиан Манг. 

Прайд в Ню Йорк

Прайда в Ню Йорк

Снимка: Stephanie Keith/Getty Images

НЮ ЙОРК - 25 ЮНИ: Актьорът Били Портър участва в годишния Прайд Марш на 25 юни 2023 г. в Ню Йорк. Heritage of Pride организира събитието и подкрепя равните права за различните общности без дискриминация. Снимката е на Стефани Кийт. 

Квартал на ипотека 

Най-големите ипотеки в Англия

Снимка: Carl Court/Getty Images

ЕНФИЙЛД, АНГЛИЯ - 26 ЮНИ: Птичи поглед към жилищни имоти в Енфийлд, Англия. Според данни на Financial Conduct Authority (FCA) кредитополучателите в лондонския квартал Enfield имат най-големите ипотеки спрямо доходите си в Обединеното кралство. С почти две трети, които заемат най-малко четири пъти дохода на домакинството си, което ги оставя вероятно да бъдат засегнати от значително увеличение на месечните плащания, тъй като лихвените проценти продължават да се покачват, за да противодействат на упоритата инфлация. Снимката е от Карл Корт. 

Музеят 

Жена разглежда изложба в Международния афроамерикански музей на 27 юни 2023 г. в Чарлстън, Южна Каролина.

Снимка: Sean Rayford/Getty Images

ЧАРЛСТЪН, ЮЖНА КАРОЛИНА - 27 ЮНИ: Жена разглежда изложба в Международния афроамерикански музей на 27 юни 2023 г. в Чарлстън, Южна Каролина. Той бе отворен за публика за първи път. Намира се на кеяGadsden's Wharf, където са пристигали всички поробени афроамериканци. Музеят описва историята, варираща от вековните култури на Западна и Централна Западна Африка до успеха на афроамериканците днес. Има 12 постоянни експоната в девет галерии и предлага Семеен генеалогичен център. Градините и терените също разказват история за съпротива, устойчивост и триумф. Снимката е на Шон Рейфорд.

Молитва 

Индонезийските мюсюлмани по време на молитвата Eid al-Adha на южния градски площад, известен като "Алун-алун кидул", на 28 юни 2023 г. в Джокякарта, Индонезия. Мюсюлманите

Снимка: Ulet Ifansasti/Getty Images

ЙОГЯКАРТА, ИНДОНЕЗИЯ - 28 ЮНИ: Индонезийските мюсюлмани по време на молитвата Eid al-Adha на южния градски площад, известен като "Алун-алун кидул", на 28 юни 2023 г. в Джокякарта, Индонезия. Мюсюлманите по целия свят празнуват Курбан Байрам в памет на готовността на пророка Ибрахим да пожертва сина си в знак на покорството си към Бога. По традиция се жертват разрешените животни, обикновено кози, овце и крави. Снимката е на Улет Ифансати. 

Тревога

Снимка: Scott Olson/Getty Images

ЧИКАГО, ИЛИНОЙС - 28 ЮНИ: Спасител стои на брега на езерото, докато димът от горския пожар покрива силуета на сградите Чикаго, Илинойс. В района на Чикаго е обявена тревога заради замърсяването на въздуха след горските пожари в Канада. Димът покрива града за в е следващите няколко дни. Снимката е на Скот Олсън.

Дим

Дим от горски пожари в провинциите Квебек и Нова Скотия се вижда на 28 юни 2023 г. в Торонто, Канада. Снимката е на Иън Уилмс.

Снимка: Ian Willms/Getty Images

ТОРОНТО, КАНАДА - 28 ЮНИ: Дим от горски пожари в провинциите Квебек и Нова Скотия се вижда на 28 юни 2023 г. в Торонто, Канада. Снимката е на Иън Уилмс.

"Ти, аз и балоните" 

Дим от горски пожари в провинциите Квебек и Нова Скотия се вижда на 28 юни 2023 г. в Торонто, Канада. Снимката е на Иън Уилмс.

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

МАНЧЕСТЪР, АНГЛИЯ - 29 ЮНИ: Поглед към изложбата "Ти, аз и балоните" от Яйои Кусама в Aviva Studios на 29 юни 2023 г. в Манчестър, Англия. Художничката Яйои Кусама е известна със своите сюрреалистични тиквени инсталации на точки. Потапящава среда е създадена специално за Factory International С "You, Me and the Balloons" Кусама празнува три десетилетия от началото на творчеството си с  надуваемите произведения на изкуството. Снимката е на Кристофър Фърлонг.

Огромен Меси в СантаФе

Въздушен изглед на гигантски стенопис от художника Кобре, изобразяващ аржентинския футболист Лионел Меси с трофея от Световната купа на 29 юни 2023 г. в Санта Фе, Аржентина. Стрийт артиста създаде рекорден стенопис с височина 75 метра.

Снимка: Leandro Vallerino/Getty Images

САНТА ФЕ, АРЖЕНТИНА - 29 ЮНИ: Въздушен изглед на гигантски стенопис от художника Кобре, изобразяващ аржентинския футболист Лионел Меси с трофея от Световната купа на 29 юни 2023 г. в Санта Фе, Аржентина. Стрийт артиста създаде рекорден стенопис с височина 75 метра. Снимката е на Леандро Валерино. 

Дим над Кулата на свободата 

Димът от горские пожари в Канада покри Кулата на свободата на 30 юни 2023 г. в Ню Йорк. Източната част на САЩ обяви тревога за качеството на въздуха. Снимката е на Дейвид Ди Делгадо.

Снимка: David Dee Delgado/Getty Images

НЮ ЙОРК - 30 ЮНИ: Димът от горските пожари в Канада покри Кулата на свободата на 30 юни 2023 г. в Ню Йорк. Източната част на САЩ обяви тревога за качеството на въздуха. Снимката е на  Дейвид Ди Делгадо.

В очакване на Деня на независимостта 

Според AAA 50,7 милиона американци ще пропътуват 50 мили или повече към дома си този уикенд, а 43,2 милиона ще шофират до дестинациите, където ще отбелжат празника.

Снимка: Scott Olson/Getty Images

ЧИКАГО, ИЛИНОЙС - 30 ЮНИ: Движението е интензивно в центъра на града в началото на уикенда за Деня на независимостта на 30 юни 2023 г. в Чикаго, Илинойс. Според AAA 50,7 милиона американци ще пропътуват 50 мили или повече към дома си този уикенд, а 43,2 милиона ще шофират до дестинациите, където ще отбелжат празника. Снимката е на Скот Олсън.