#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Пречистване преди Деня на мълчанието

Балийските индуси носят свещени маски и ритуални принадлежности по време на Меласти преди Деня на Ниепи. Снимката е от плажа Сиют, в Гианяр Бали, Индонезия.

Снимка: Agung Parameswara/Getty Images

ГИАНЯР, БАЛИ, ИНДОНЕЗИЯ - 19 МАРТ: Балийските индуси носят свещени маски и ритуални принадлежности по време на Меласти преди Деня на Ниепи. Снимката е от плажа Сиют, в Гианяр Бали, Индонезия. Три години поради пандемията от COVID-19, балийските индуси извършваха церемонията по пречистване в съкратен състав. Облечени в преобладаващо бяло облекло, тази година те пренесоха ритуалните си принадлежности от своите селски храмове до плажа, за да извършат ритуала Меласти. Балийските индуси вярват, че той е трябва да се направи преди Деня на мълчанието, за пречистване на душата и природата, заради нужда от презареждане на свръхестествената сила на свещените предмети в храмовете и прочистване на принадлежностите им. Денят на Nyepi е национален празник в Индонезия и е ден за саморефлексия и въздържане от разсейване и забавления. Снимката е на Агунг Парамесвара. 

Физиономии покрай избори 

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

ГЛАЗГОУ, ШОТЛАНДИЯ - 19 МАРТ: Министърът на здравеопазването на Шотландия Хамза Юсаф прави физиономия за снимка, по време на посещението си в Глазгоу Гурдавара, Гуру Грант Сахиб. След като настоящият министър-председател на Шотландия, Никола Стърджън, подаде оставка, партията му ще избира нов лидер, който ще стане и първи министър. Снимката е на Джеф Джей Мичъл. 

Ерозия

Багер рачиства зад бунгало на върха на скала.

Снимка: Carl Court/Getty Images

ХЕМСБИ, АНГЛИЯ - 19 МАРТ: Багер рачиства зад бунгало на върха на скала. Собственикът му, Ланс Мартин го премести на около 3 метра навътре от ръба на ерозирала скала, за да избегне заповед за разрушаване на съвета. Крайбрежната ерозия тук е унищожила няколко къщи и е накарала местните власти да съборят други като мерки за сигурност. Снимката е на Карл Корт.

Пролет 

Пролет във Вашингтон

Снимка: Tasos Katopodis/Getty Images

ВАШИНГТОН - 19 МАРТ: Хората се събират в Tidal Basin, за да се радват на цъфналите череши. По-студените температури не попречиха на хората да посетят района, облечеи в ароматни цветове. Снимката е на Тасос Катоподис.

Лунната Нова година в Бали

Балийски млади мъже носят ogoh-ogoh, гигантските заплашително изглеждащи кукли по време на парада в навечерието на Nyepi, балийския хиндуистки Ден на мълчанието, който отбелязва пристигането на новия Saka - лунната година.

Снимка: Agung Parameswara/Getty Images

ГИАНЯР, БАЛИ, ИНДОНЕЗИЯ - 20 МАРТ: Балийски млади мъже носят ogoh-ogoh, гигантските заплашително изглеждащи кукли по време на парада в навечерието на Nyepi, балийския хиндуистки Ден на мълчанието, който отбелязва пристигането на новия Saka  - лунната година. Балийските индуси изпълняват поредица от ритуали в началото на март, за да я посрещнат.  Ogoh-ogoh се превърна в основен елемент на парада в началото на 80-те години. Преди това участниците обикаляха по улиците, носейки бамбукови факли и издавайки силни звуци с ударни инструменти, за да изплашат демоните. Nyepi идва от думата sepi или sipeng, което означава самотен, тих, празен, пуст. От 1983 г. Nyepi е национален празник. Честването на празниците Nyepi за балийските индусите в Индонезия е възможност за саморефлексия, която се нарича мулат сарира. Всички жители и посетители са длъжни да спазват правилата, наречени Catur Brata Penyepian, състоящи се от: без огън на открито или пламъци, без приятни дейности, без работа или труд и без пътувания. Снимката е на Агунг Парамесвара.

Рекорден сняг

Рекорден сняг в Калифорния

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

ТУИН БРИДЖИС, КАЛИФОРНИЯ - 20 МАРТ: Затрупана от сняг къща. Регионът на езерото Тахо се готви за повече сняг през следващите дни, след като вече счупи рекордите за сезона. Калифорния продължава да бъде засегната от атмосферни промеи, които провокират стихиите. Снимкат е на Джъстин Съливан.

Въжеиграчът Филип Петѝ

ВАШИНГТОН, ОКРУГ ОКРУГ ОКРУГ - 23 МАРТ: Филип Пети, френски артист, изпълнява по време на шоуто си "Wonder on the Wire" в Националния музей във Вашингтон, окръг Колумбия. Пети стана известен покрай разходката си между кулите близки на Световния търговски център в Ню Йорк. На снимката той изпънява коронния си номер, ходейки по въже над 15 метра над земята. Симката е на Кевин Дийч. 

Туристически сезон

Туристи в ресторант за стрийт фууд

Снимка: Linh Pham/Getty Images

ХАНОЙ, ВИЕТНАМ - 25 МАРТ: Туристи вечерят в уличен ресторант в Стария квартал на 25 март 2023 г. в Ханой, Виетнам. Според Генералната администрация на туризма на Виетнам, туристическият сектор има за цел да обслужи около 8 милиона чуждестранни посетители от общо 110 милиона и да спечели около 27,5 милиарда щатски долара през 2023 г. Снимката е на Лин Фам.

Торнадо

След торнадото в Мисисипи

Снимка: Will Newton/ Getty Images

РОЛИНГ ФОРК - МИСИСИПИ, 25 МАРТ: На 25 март 2023 г. в Ролинг Форк, Мисисипи се виждат щети от поредица от мощни бури и поне едно торнадо. Съобщава се, че най-малко 26 души са загинали с още десетки ранени след опустошителните бури в западните части на Мисисипи и Алабама в петък вечерта. Снимката е на Уил Нютън.