#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Тази седмица всички говорят са извънредните горещи вълни в Европа и САЩ! Президентът Джо Байдън се кани да обяви извънрено положение заради климатичните промени... Пожари мъчат Обединеното кралство, гасят огън, пламнал заради жегите и в САЩ.

Ако в България сте на почивка край морето, със сигурност чухте зловещи гърмежи като от бомби на 22 юли. Гробна тишина обгърна плажната ивица, а русокоси красавици и многодетни майки обърнaха с тревога поглед към хоризонта.

"Русия ли е?" минаваше през ума...

Морето ли носи тътен от Украйна?

Всъщност не! В Бургас се провежда учението "Бриз", за което може да прочетете повече в межународния ни обзор на седмицата в снимки!

Всички снимки разгледайте тук >>>

Бик в морето

Снимка: Zowy Voeten/Getty Images

ДЕНИЯ, ИСПАНИЯ - 17 ЮЛИ: Бик се хвърля в морето и се опитва да настигне участниците по време на фестивала "Bous a la Mar" на 17 юли 2022 г. в Дения, Испания. Събитието е част от годишен фестивал в чест на Сантисима Сангре (SantÌssima Sang). Снимката е на Зови Воетен.

Прохлада

Плувец в Англия

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

КЕЙМБРИДЖ, АНГЛИЯ - 18 ЮЛИ: Плувците се наслаждават в прохладната вода на Исус Грийн Лидо на фона на повишаващите се температури в Кеймбридж, Англия. Очакваше се те да достигнат 40 градуса в някои части на Обединеното кралство тази седмица, което накара Met Office да издаде първото си "червено предупреждение за екстремни горещини в Англия, от Лондон и на югоизток до Йорк и Манчестър. Снимката е на Леон Нийл.

Лебедите на Темза

Преброяване на лебедите на Темза

Снимка: Dan Kitwood/Getty Images

ШЕПЕРТЪН, АНГЛИЯ - 18 ЮЛИ: Лебедите във водата по време на ежегодното събитие край река Темза в Шепъртън, Англия. Става въпрос за годишното преброяване на птиците и прегледа на здравето им. Тази година възрастните птици не бяха извадени от водата поради инфлуенца по птиците, а онези лебеди, които бях преброени бяха дезинфекцирани, преди да бъдат върнати. Много птици по поречието на Темза са загинали заради болестта през последните няколко месеца. Снимката е на Дан Китууд.

Топлинна вълна

Момиче в английската жега

Снимка: Hugh Hastings/Getty Images

НЮКУЕЙ, АНГЛИЯ - 18 ЮЛИ: Moмиченце с надуваемо фламинго в морето на Fistral Beach в Нюкуей, Корнуол, Англия по време на топлинната вълна в Обединеното кралство. Снимката е на Хю Хейстингс.

Скок

Жега в Англия

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

КЕЙМБРИДЖ, АНГЛИЯ - 18 ЮЛИ: Жена скача в река Кам в Кеймбридж, Англия. Снимката е на Леон Нийл.

Кабаре

Кабаре на открито в Лондон

Снимка: Dan Kitwood/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 19 ЮЛИ: Австралийско кабаре и циркова трупа Briefs край водата, в опит да се опитат да се охладят по време на фотосесия за "Bites" пред Queen Elizabeth Hall. Англия е в Код "Червено" заради жегите. Снимката е на Дан Китууд.

Рекордна жега и в Германия

Гореща вълна в Германия

Снимка: Thomas Lohnes/Getty Images

ФРАНКФУРТ НА МАЙН, ГЕРМАНИЯ - 19 ЮЛИ: Младо момче се разхлажда във фонтан в центъра на града по време на гореща вълна във Франкфурт, Германия. Очаква се температурите да достигнат до 40 градуса по Целзий в някои части на Германия тази седмица, като температурните рекорди вероятно ще бъдат счупени в някои региони. Снимката е на Томас Лонес.

Туристи

Туристи в Германия

Снимка: Thomas Lohnes/Getty Images

ФРАНКФУРТ НА МАЙН, ГЕРМАНИЯ - 19 ЮЛИ: Двойка туристи на дъски по река Майн пред Skyline при температура на въздуха от 38 градуса по Целзий на 19 юли 2022 г. във Франкфурт, Германия. Снимката е на Томас Лонес.

Шотландски танци

Шотландски танци

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

ИНВЕРАРИ, ШОТЛАНДИЯ - 19 ЮЛИ: Танцьорите от Хайленд се състезават по време на игрите Шотландия. Те се провеждат на територията на замъка Inveraray и празнуват шотландската култура и наследство със състезания на терен и писта, пайпинг, състезания по високопланински танци и тежки състезания, включително световното първенство по хвърляне на кабър. Снимката е на Джеф Джей Мичъл.

Басейнът

Жега в Лийдс

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

ЛИЙДС, ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО - 19 ЮЛИ: Жители на Лийдс се плацикат в детски басейн, за да се разхладят. Температурите надхвърлиха 40 грауса, достигайки рекорди. Снимката е на Кристофър Фърлонг.

Пожари

Пожар след горещата вълна в Англия

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

УЕНИНГТЪН, ЛОНДОН - 20 ЮЛИ: Въздушен изглед към развалините и разрушенията в жилищен район, след големия пожар от предходния ден. Поредица от пожари избухнаха в цяла Англия заради рекордната гореща вълна. Температурите на много места достигнаха 40 и повече градуса. Снимката е на Леон Нийл.

Косене

Сенокос в Италия

Снимка: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

ПИАЧЕНЦА, ИТАЛИЯ - 20 ЮЛИ: Сенокос на 20 юли 2022 г. в Ронкароло, Италия. Беше обявено извънредно положение в пет северни региона заради влошаваща се суша. Италия минава през период на ранна гореща вълна и липса на валежи. Снимката е на Виторио Зонино.

Над огъня

Пожари заради жега

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

ШЕФИЙЛД, АНГЛИЯ - 20 ЮЛИ: Птичи погле към пожарникарите, които овладяват горски пожар, обхванал района близо до домове в Шефилд, Англия. Множество пожари избухнаха в Обединеното кралство заради рекордна гореща вълна. Температурите на много места достигнаха 40 и повече градуса. Снимката е на Кристофър Фърлонг.

Мигранти

Мигранти на лодка

Снимка: Joe Raedle/Getty Images

ИСЛАНДИЯ, ФЛОРИДА - 21 ЮЛИ: Служители на правоприлагащите органи заедно с бреговата охрана на САЩ близо до платноходка, на която са се натъпкали приблизително 150 мигранти на 21 юли 2022 г. в Исландия, Флорида. Те бяха заловени близо до Бока Чита Ки мналия четвъртък. Снимката е на Джо Рийдъл.

Паника

ХЮСТЪН, ТЕКСАС - 21 ЮЛИ: Ивет Джонсън - Тути, държи детето си до вентилатор на прозореца в дома си по време на гореща вълна на 21 юли 2022 г. в Хюстън, Тексас. "Твърде е горещо в дома ми. Понякога изпадам в пристъп на паника. Диабетик съм и топлината не е добре за мен. Имаме седем вентилатора в къщата, климатикът работи едва; имаме две климатични системи, които понякога работят...", казва тя. Издадени са предупреждения за прекомерна топлина в Тексас с прогнозирани високи температури от 102 градуса по Фаренхайт в Хюстън. Снимката е на Брандън Бел.

Извънредно положение

Байдън се готви за извънредно положение в САЩ, заради климатичните промени

Снимка: Joe Raedle/Getty Images

МАЯМИ, ФЛОРИДА - 21 ЮЛИ: Поглед отгоре към водите на залива Бискейн около остров Хибискус, който е пренаселен. Докладите сочат, че президентът Джо Байдън обмисля обявяване на национално извънредно положение в областта на климата. Очаква се в Маями и Маями Бийч да бъдат силно засегнати от покачването на морското равнище поради изменението на климата. Официално обявяване на национална извънредна климатична ситуация би позволило на администрацията да използва едностранни действия от страна на изпълнителната власт за борба с изменението на климата. Снимката е на Джо Рийдъл.

Епидемия

Епидемия от шап в Индонезия

Снимка: Ulet Ifansasti/Getty Images

ДЖОГЯКАРТА, ИНДОНЕЗИЯ - 22 ЮЛИ: Офицер пръска с дезинфектант във ферма за добитък, която е била заразена с шап на 22 юли 2022 г. в Джокякарта, Индонезия. Индонезия се бори с епидемия от шап, силно заразна болест, която засяга копитни животни като крави и прасета и заплашва да опустоши животновъдната индустрия, ако не бъде изкоренена. Снимката е на Улет Ифанссти.

Учението "Бриз"

Военно учение "Бриз" на НАТО в Бургас

Снимка: Hristo Rusev/Getty Images

БУРГАС, БЪЛГАРИЯ - 22 ЮЛИ: Български войници в действие по време на военно учение Sea Breeze на 22 юли 2022 г. в Бургас, България. Унгарски кораби провеждат учения в Черно море в рамките на "Бриз". В учението участваха 14 държави с 30 кораба и 2065 души персонал от Албания, Белгия, Великобритания, Грузия, Гърция, Испания, Италия, Латвия, Полша, Румъния, САЩ, Турция и Украйна. Снимката е на Христо Русев.

Ледена торта

Панда на рожден ден

Снимка: Anna Moneymaker/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 22 ЮЛИ: Женската гигантска панда Mei Xiang яде ледена торта за 24-ия си рожден ден в националния зоопарк Smithsonian на 22 юли 2022 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Тази година Националният зоопарк отбелязва 50 години от пристигането на първите големи панди в Вашингтон. Снимката е на Анна Мънимейкър.

Дъбов огън

Гасят от огън в Калифорния

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

МАРИПОСА, КАЛИФОРНИЯ - 23 ЮЛИ: Пожарните коли на Cal Fire се движат по Triangle Road, близо до Марипоза, Калифорния, където вилнее пожар. Бързо движещият се дъбов огън, който гори извън Националния парк Йосемити, наложи евакуации, овъгли над 4500 акра и унищожи няколко домове, откакто започна в петък следобед. Снимката е на Джъстин Съливан.