#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Снежната Кралица в Калифорния 

Изглед от птичи поглед как превозно средство се движи по затрупан от снях път, заобиколен от снежни преспи, в резултат от бурите в планините Сиера Невада

Снимка: Mario Tama/Getty Images

МАМУТ ЛЕЙКС, КАЛИФОРНИЯ - 12 МАРТ: Изглед от птичи поглед как превозно средство се движи по затрупан от снях път, заобиколен от снежни преспи, в резултат от бурите в планините Сиера Невада. Наводненията отнесоха пътища и пробиха дига в части от Северна и Централна Калифорния. В момента източната Сиера Невада задържа 243 % от обичайната си снежна покривка за това време на годината. Калифорния се готви за следваща мощна стихия, която ще доведе до повече сняг и дъжд на по-ниски места, започвайки от утре. Снимката е на Марио Тама.

Най-добрата в света

Изглед от птичи поглед как превозно средство се движи по затрупан от снях път, заобиколен от снежни преспи, в резултат от бурите в планините Сиера Невада

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

БИРМИНГАМ, АНГЛИЯ - 12 МАРТ: Oрка, носителят на титлата в групата Gundog,  с водача аи Хавиер Гонзалес Мендикоте. Собствениците  на Орка са Сабина Здунич Шинкович и Анте Лучин от Хърватия. Тя печели титлата "Най-добрата в шоуто" в определяното като най-великото киноложко изложение в света. Снимката е на Кристофър Фърлонг. 

Най-големият банков фалит

Търговците по време на сутрешната търговия на Нюйоркската фондова борса.. Акциите продължиха низходящата си тенденция след финансовите новини за фалита на Silicon Valley Bank, най-големият банков фалит в САЩ след финансовата криза през 2008 г

Снимка: Michael M. Santiago/Getty Images

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 13 МАРТ: Търговците по време на сутрешната търговия на Нюйоркската фондова борса.. Акциите продължиха низходящата си тенденция след финансовите новини за фалита на Silicon Valley Bank, най-големият банков фалит в САЩ след финансовата криза през 2008 г., и намесата на правителството, за да подкрепи банковата система след колапса, предизвика опасения от вълнообразен ефект. Снимката е на Майкъл М. Сантяго.

Загуби

Самолет на United Airlines излита от международното летище. Акциите на United Airlines паднаха в понеделник следобед, след като авиокомпанията неочаквано прогнозира загуба за първото тримесечие поради по-високи оперативни разходи и по-слаба от печалба.

Снимка: Justin Sullivan/Getty Images

САН ФРАНЦИСКО, КАЛИФОРНИЯ - 13 МАРТ: Самолет на United Airlines излита от международното летище. Акциите на United Airlines паднаха в понеделник следобед, след като авиокомпанията неочаквано прогнозира загуба за първото тримесечие поради по-високи оперативни разходи и по-слаба от печалба. Снимката е на Джъстин Съливан. 

Градът на Илон Мъск

Изглед от въздуха на общността Snailbrook на Илон Мъск, която е в строеж.

Снимка: Brandon Bell/Getty Images

ОКРЪГ БАСТРОП, ТЕКСАС - 13 МАРТ: Изглед от въздуха на общността Snailbrook на Илон Мъск, която е в строеж. Съобщава се, че Илон Мъск е купил хиляди акра земя в план за изграждане на град, където служителите да живеят и работят. Снимката е на Брандън Бел. 

Ритуален танц

Theyyam е колоритна социално-религиозна танцова форма, която е комбинация от ритуална, вокална и инструментална музика, танци, живопис и литература и нейният генезис може да бъде проследен до крайбрежните райони на южните индийски щати Керала и Карнатака.

Снимка: Abhishek Chinnappa/Getty Images

СОМВАРПЕТ, ИНДИЯ - 14 МАРТ: Мъж, облечен като индуисткото божество Агни Кандакарнан, изпълнява танца си по време на ритуалния  фестивал Теям.  Theyyam е колоритна социално-религиозна танцова форма, която е комбинация от ритуална, вокална и инструментална музика, танци, живопис и литература и нейният генезис може да бъде проследен до крайбрежните райони на южните индийски щати Керала и Карнатака. Снимката е на Абишек Чинапа. 

Плач

Анатолий седи с портрет на сина си Юрий, украински войник, убит в боевете. Украински боец го прегръща и утешава пред "Стената в памет на падналите защитници на Украйна в Руско- Украинската война".

Снимка: Roman Pilipey/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 14 МАРТ: Анатолий седи с портрет на сина си Юрий, украински войник, убит в боевете. Украински боец го прегръща и утешава пред "Стената в памет на падналите защитници на Украйна в Руско- Украинската война". Снимката е от Деня на украинския доброволец. Миналия февруари руската армия нахлу в Украйна от три страни и нанесе въздушни удари в цялата страна. Оттогава Москва се изтегли от северните и централните части на Украйна, съсредоточавайки атаката си върху източния регион на Донбас, където подкрепяше сепаратистко движение от 2014 г. Но заплахата от въздушни атаки продължава да съществува в цялата страна. Снимката е на Роман Пилипий. 

Инструментът TEMPO

Директорът на отдела за наука за Земята на НАСА Карън Сен Жермен говори по време на брифинг за инструмента TEMPO на НАСА в Националния въздушен и космически музей Смитсониън на 14 март 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия.

Снимка: Alex Wong/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 14 МАРТ: Директорът на отдела за наука за Земята на НАСА Карън Сен Жермен говори по време на брифинг за инструмента TEMPO на НАСА в Националния въздушен и космически музей Смитсониън на 14 март 2023 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. НАСА и Смитсонианската астрофизична обсерватория провеждат брифинг за инструмента TEMPO (тропосферни емисии: Мониторинг на замърсяването) на НАСА, "първият космически инструмент, който наблюдава основните замърсители на въздуха в Северна Америка всеки час през деня". Снимката е на Алекс Уонг.

Кой уби Мариел?

Мариел Франко бе убита в Рио де Жанейро през 2018 г. Докато разследванията продължават, престъплението остава неразкрито и бразилците искат да знаят кой е поръчал убийството.

Снимка: Buda Mendes/Getty Images

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО, БРАЗИЛИЯ - 14 МАРТ: Гигантска фигура, изобразяваща Мариел Франко, е изложена в Museu de Arte do Rio. Тя е поставен там, за да подкрепи искането на справедливост за нейното убийство. Афро-бразилската съветничка, социоложка, феминистка, социалистка и активистка за правата на човека Мариел Франко бе убита в Рио де Жанейро през 2018 г. Докато разследванията продължават, престъплението остава неразкрито и бразилците искат да знаят кой е поръчал убийството. Снимката е на Буда Мендес.

Затворниците

Над 2000 задържани заради участия в банди в Ел Салвадор са преместени в мега затвор

Снимка: Handout/Presidencia El Salvador via Getty Images

ТЕКОЛУКА, ЕЛ САЛВАДОР - 15 МАРТ: Втора група от 2000 задържани са преместени в огромния затворнически Център за задържане на терористи (CECOT) на 15 март 2023 г. в Теколука, Ел Салвадор. Откакто президентът Букеле обяви извънредно положение през март 2022 г., над 62 000 заподозрени членове на банди бяха арестувани. Организациите за правата на човека осъждат злоупотребите и нарушенията на надлежния процес. Ел Салвадор има едно от най-високите нива на престъпност в Латинска Америка. Първата група задържани бяха преместени в затвора на 26 февруари.

Да ходиш 40 км бос

Хиляди местни последователи пътуваха до гробищния комплекс Bonokeling, до който ходеха без обувки до 40 километра (25 мили), за да изразят скромност.

Снимка: Ulet Ifansasti/Getty Images

 

БАНЮМАС, ИНДОНЕЗИЯ - 16 МАРТ: Местните общности на Bonokeling се готвят да продължат шествие след кратка почивка. То е част от церемонията "Unggah-unggahan" за посрещане на ислямския свещен месец Рамадан на 16 март 2023 г. в Banyumas, Централна Ява, Индонезия. Хиляди местни последователи пътуваха до гробищния комплекс Bonokeling, до който ходеха без обувки до 40 километра (25 мили), за да демонстрират скромността и смирението си. Те носеха добитък, ориз и закуски, за да бъдат сготвени и изядени заедно, по традиция, която отбелязва началото на свещения за исляма месец Рамадан. Снимката е на Улет Инфансасти.

Ориндж Каунти наводнен

Частен басейн пред пропадане в Ориндж Каунти - кварталът на богатите

Снимка: Mario Tama/Getty Images

САН КЛЕМЕНТЕ, КАЛИФОРНИЯ - 16 МАРТ: Въздушен изглед към частен басейн на ръба на свлачище на хълм, предизвикано от проливни дъждове. Четири жилищни сгради с изглед към океана бяха евакуирани и затворени. Продължаващите седмици дъждове наводниха Ориндж Каунти. Снимка е на Марио Тама.

Първи снимки от новия сезон на сериала "Короната"

Шестата част от поредицата на драмата, базирана на реалния живот на британската монархия, се развива в Сейнт Андрюс, където принцът и принцесата на Уелс се срещат, докато учат в университета. Снимка е на Джеф Джей Мичъл.

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

СЕЙНТ АНДРЮС, ШОТЛАНДИЯ - 17 МАРТ: Актьорът Ед Маквей в ролята на принц Уилям и актрисата Мег Белами, която играе Кейт Мидълтън, по време на снимките за следващия сезон на The Crown на 17 март 2023 г. в Сейнт Андрюс, Шотландия. Шестата част от поредицата на драмата, базирана на реалния живот на британската монархия, се развива в Сейнт Андрюс, където принцът и принцесата на Уелс се срещат, докато учат в университета. Снимка е на Джеф Джей Мичъл.