#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Светът вече е започнал да очаква Коледното чудо, но на някои места е адска жега! Вижте къде! 

Поглед към Газа

Дим се издига от северната част на ивицата Газа. Кадърът е направен от израелската страна на границата на 10 декември 2023 г.

Снимка: Photo by Amir Levy/Getty Images

ЮЖЕН ИЗРАЕЛ - 10 ДЕКЕМВРИ: Дим се издига от северната част на ивицата Газа. Кадърът е направен от израелската страна на границата на 10 декември 2023 г. Изминаха повече от два месеца от атаките на Хамас на 7 октомври, които предизвикаха ответната въздушна и наземна кампания на Израел в ивицата Газа. Снимката е на Амир Леви.

Торнадо в Тенеси 

Разрушен дом след торнадо, което удари северозападен Тенеси. В

Снимка: Jon Cherry/Getty Images

МАДИСЪН, ТЕНЕСИ - 10 ДЕКЕМВРИ: Разрушен дом след торнадо, което удари северозападен Тенеси. В началото на декември имаше предупреждения за дълготрайни стихии, които впоследствие причиниха множество смъртни случаи и наранявания и както и сериозни  щети. Снимката е на Джон Чери.

Опасни брегове

Измерване на ерозията на плажа и пясъка с помощта на GPS в Хемсби на 11 декември 2023 г. .

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

ХЕМСБИ, АНГЛИЯ - 11 ДЕКЕМВРИ: Измерване на ерозията на плажа и пясъка с помощта на GPS в Хемсби на 11 декември 2023 г.  Срутването на частен път за достъп през ноември, предизвикано от високите приливи и ветрове, накара Общинския съвет на Грейт Ярмут да обяви бързо ерозиращите домове на The Marrams за "структурно нездрави и опасни". Това разрушаване съвпада с 10-ата годишнина от загубата на пет селски къщи в морето през 2013 г., след като бури подкопаха основите им, като отнесоха значително количество пясък. Снимката е на Кристофър Фърлонг.

Ai Da ти се обажда

Ai Da очаква Коледа

Снимка: Kate Green/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 11 ДЕКЕМВРИ: Майк Уулдридж позира с робота Ai-Da по време на видео разговор за коледните лекции на Кралския институт в Кралския институт. Снимката е на Кейт Грийн.

Девата от Гуадалупе

Мексикански таньцори оживиха градската среда в Мексико по повод честванията за Деня на Девата от Гуадалупе

Снимка: Hector Vivas/Getty Images

МЕКСИКО СИТИ, МЕКСИКО - 12 ДЕКЕМВРИ: Танцьори изпълват улиците на Мексико, за да отпразнуват Девата от Гуадалупе в базиликата на 12 декември 2023 г. На тази дата се чества деня, в който Дева Мария се е явила на местния жител Хуан Диего през 1531 г. Честванията включват поклонения до базиликата, които започват няколко дни преди това и включват хиляди вярващи. Снимката е на Хектор Вивас.

Първи сняг в Пекин

Снимка: Kevin Frayer/Getty Images

ПЕКИН, КИТАЙ - 12 ДЕКЕМВРИ: Жените в традиционно облекло Hanfu разглеждат в мобилните си телефони, докато посещават Забранения град. Кадърът е само ден след първия снеговалеж за зимата в Китай. Столицата Пекин и други части на Северен Китай отбелязаха понеделник с по-ниски от средните температури и повече сняг, който натрупа по-късно през седмицата. Снимката е на Кевин Фрайър.

Гореща вълна 

Друг свят е сякаш в Австралия! Хората плуват под вода на плажа Clovelly на 14 декември 2023 г.

Снимка: Jenny Evans/Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 14 ДЕКЕМВРИ: Друг свят е сякаш в Австралия! Хората плуват под вода на плажа Clovelly на 14 декември 2023 г. Силна гореща вълна удари Сидни през уикенда, като се явява предшественик на горещи и сухи дни занапред. Останалата част от лятото ще мине под знака на жегите, което повишава риска от горски пожари. Живакът отново се покачи до тревожни нива в четвъртък. Снимката е на Джени Евънс.

Време е за коледни базари! 

Членове на духовия оркестър Fanfare Gertrude свирят по време на коледен базар Holzmarkt на 16 декември 2023 г. в Берлин, Германия.

Снимка: Sean Gallup/Getty Images

БЕРЛИН, ГЕРМАНИЯ - 16 ДЕКЕМВРИ: Членове на духовия оркестър Fanfare Gertrude свирят по време на коледен базар Holzmarkt на 16 декември 2023 г. в Берлин, Германия. Там се провеждат над 80 коледни базара в различни стилове. Снимката е на Шон Галъп.