Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Преди около 12 часа в Херсон пристигна първият влак от Киев след освобождаването на южния украински град, който бе окупиран от Русия в продължение на осем месеца. Железопътната композиция се движеше под мотото "Към победата". В седемте вагона, изрисувани в светли цветове, пътуваха общо 200 души. Стотици хора с украински национални знамена посрещнаха възторжено влака на гарата в Херсон, който се намира на около 550 километра от Киев. Това ли е Влака на Свободата за Украйна на фона на отказаното временно примирие между двете страни от Володимир Зеленски? Ще има ли светли коледни празници за Украйна и Русия? 

Вижте тези кадри и още В ГАЛЕРИЯТА >>> 

Ден на бедните 

Благотворителен обяд в църква в Италия

Снимка: Photo by Fabrizio Villa/Getty Images

КАТАНИЯ, ИТАЛИЯ - 13 НОЕМВРИ: Tрадиционният обяд за Деня на Света Елизабет, приготвен и сервиран за най-нуждаещите се от светските францискански братства в сътрудничество с Каритас. Благотворителният обяд се проведе в храма на Свети Франциск от Асизи в Имакулата на 13 ноември 2022 г. в Катания, Италия. Италианската църква, по инициатива на папа Франциск, отбелязва 6-ия годишен Световен ден на бедните,  на фона на мерките от италианското правителство за ограничаване нарастването на разходите за енергия с цел предотвратяване на рисковете от икономическа рецесия. Снимката е на Фабрицио Вила. 

Климатични грехове 

Междурелигиозна церемония за покаяние по отношение на климата

Снимка: Hollie Adams/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 13 НОЕМВРИ: Архиепископ Роуън Уилямс води религиозни лидери до Парламентския хълм. Там ще се състои  Церемония за покаяние за климата. В церемонията се включиха религиозни лидери от Египет, САЩ, Израел, Индия, Испания и Обединеното кралство, които се събраха "заедно, за да потърсят прошка за греховете към климата и да вдъхновят смирение". Снимката е от  Холи Адамс. 

9 месеца война

9 месеца война в Украйна, Русия се оттегли от Херсон

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

БОРОДЯНКА, УКРАЙНА - 14 НОЕМВРИ: Момичета минават покрай разрушена сграда на 14 ноември 2022 г. в Бородянка, Украйна. През последните дни Русия се оттегли от украинския град Херсон, позволявайки на Украйна да си върне части от близката територия, окупирана малко след руската инвазия на 24 февруари 2022 г. Снимката е на Джеф Джей Мичъл.

Eжедневие в Китай 

COVID ежедневие в Китай

Снимка: Kevin Frayer/Getty Images

ПЕКИН, КИТАЙ - 14 НОЕМВРИ: Хора чакат на опашка за тест за COVID-19. Въпреки че правителството наскоро преразгледа стратегията си за COVID, то заяви, решението е да продължи да се придържа към стриктната си политика на нулева толерантност със задължителни тестове, карантини и блокади в много области в опит да контролира разпространението на вируса. Снимката е на Кевин Фрайър.

Специална сесия на ООН

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя слуша изказването на постоянния представител на Украйна в ООН Сергей Кислица по време на заседание на Общото събрание в Централата на нациите.

Снимка: Michael M. Santiago/Getty Images

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 14 НОЕМВРИ: Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя слуша изказването на постоянния представител на Украйна в ООН Сергей Кислица по време на заседание на Общото събрание в Централата на нациите. Общото събрание на ООН продължи своята единадесета извънредна специална сесия, за да гласува по проекторезолюция, внесена от Кислица, призоваваща да бъде създаден "международен регистър", който да документира искове за щети, загуби или увреди на украинците, причинени от Русия. Снимката е на Майкъл М. Сантяго. 

Изненада

Зеленски на изненадващо посещение в Херсон, след оттеглянето на руските сили от регионалната столица

Снимка: Paula Bronstein/Getty Images

ХЕРСОН, УКРАЙНА - 14 НОЕМВРИ: Украинският президент Володимир Зеленски на изненадващо посещение в Херсон на 14 ноември 2022 г. в Херсон, Украйна. Зеленски предложи подкрепа на жителите на освободения град, окупиран от руснаците повече от 8 месеца. Херсон беше единствената регионална столица, превзета от Русия след нахлуването й на 24 февруари, а през септември Русия прие закон за анексиране на по-широката Херсонска област. Руските сили се оттеглиха от града миналата седмица. Снимката е на Пола Бронщайн. 

Рекордни цени на пуйките 

Цената на пуйката в САЩ чупи рекорди

Снимка: Spencer Platt/Getty Images

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 14 НОЕМВРИ: Купувач минава покрай  рафта със замразени пуйки в магазин за хранителни стоки. Цената на пуйките, основно ястие за трапезата на много американци в Деня на благодарността, е рекордно висока тази година поради инфлацията и покачването на цената на фуража, наред с други проблеми с разходите. Снимката е на Спенсър Плат. 

Г-20 в Бали

Канцлерът Олаф Шолц от Германия, президентът Еманюел Макрон от Франция, президентът Джо Байдън от Съединените щати и премиерът Нарендра Моди от Индия (от ляво на дясно)

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

НУСА ДУА, ИНДОНЕЗИЯ - 15 НОЕМВРИ: Канцлерът Олаф Шолц от Германия, президентът Еманюел Макрон от Франция, президентът Джо Байдън от Съединените щати и премиерът Нарендра Моди от Индия (от ляво на дясно) разговарят преди работна сесия за хранителната и енергийната сигурност по време на Среща на Г-20 на 15 ноември 2022 г. в Нуса Дуа, Индонезия. Срещите на Г-20 се провеждат в Бали от 15 до 16 ноември. Снимката е на Леон Нийл. 

"Снимка на класа"

Новите членове на камарата позират за обща снимка след изборите в САЩ на източните предни стъпала на Капитолия.

Снимка: Alex Wong/Getty Images

ВАШИНГТОН - 15 НОЕМВРИ: Новите членове на камарата позират за обща снимка след изборите в САЩ на източните предни стъпала на Капитолия. Новоизбраните членове на Камарата са във Вашингтон тази седмица за обща ориентация. Снимката е на Алекс Уонг. 

Аrtemis I на около Луната 

Ракетата Artemis I Space Launch System (SLS) на НАСА с прикрепената капсула Orion изстреля в космическия център Кенеди на НАСА на 16 ноември 2022 г. в Кейп Канаверал, Флорида.

Снимка: Kevin Dietsch/Getty Image

КЕЙП КАНАВЕРАЛ, ФЛОРИДА - 16 НОЕМВРИ: Ракетата Artemis I Space Launch System (SLS) на НАСА с прикрепената капсула Orion изстреля в космическия център Кенеди на НАСА на 16 ноември 2022 г. в Кейп Канаверал, Флорида. Мисията Artemis I ще изпрати космическия кораб без екипаж около Луната, за да тества задвижването, навигацията и енергийните системи на превозното средство като предшественик на по-късна мисия с екипаж до лунната повърхност. Снимката е на Кевин Дийч. 

Стадионът на ФК Евъртън

Бъдещият стадион на Евертон в Ливърпул

Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

ЛИВЪРПУЛ, АНГЛИЯ - 16 НОЕМВРИ: Общ изглед от въздуха на дока Брамли Мур и напредъка на строителството на новия футболен стадион на ФК Евертън. Новият стадион, който е планиран да бъде завършен през 2024 г., се строи в Bramley-Moore Dock, най-северната точка на Liverpool Maritime Mercantile City. Строителният проект, един от най-големите текущи проекти на частния сектор в Обединеното кралство, беше цитиран от ЮНЕСКО миналата година като една от причините за отнемането на статута на района на "обект на световното наследство". Снимката е на Кристофър Фърлонг. 

Катарски сокол 

Соколът - националната птица на Катар

Снимка: Justin Setterfield/Getty Images

ДОХА, КАТАР - 16 НОЕМВРИ: Момчето от местен магазин показват сокол. Соколите са национална птица на Катар и винаги са били важна част от културното наследство на страната. Souq Waqif е дом на Falcon Souq, където можете да изследвате националната птица на Катар. Особено интересен момент за чужденците, стекли се в Катар покрай Световното по футбол!  Снимката е на Джъстин Сетърфийлд. 

Влак на Свободата 

Снимкa: Chris McGrath/Getty Images

ХЕРСОН, УКРАЙНА - 19 НОЕМВРИ: Людмила (вляво) прегръща внучката си Аня, която пристигна с първия влак на жп гара Херсон на 19 ноември 2022 г. в Херсон, Украйна. Украинската железопътна мрежа работи бързо за възстановяването на връзката между Киев и Херсон, който бе окупиран от руските сили за осем месеца след тяхното нахлуване на 24 февруари. Снимката е на Крис МакГрат.

Агресия 

Демонстранти обвиниха органите на реда в агресия в Банкок, по време на срещата на APEC

Снимка: Louise Delmotte/Getty Images

БАНКОК, ТАЙЛАНД - 19 НОЕМВРИ: Активисти демонстрират срещу полицейската бруталност по време на протест срещу регионалната икономическа организаия APEC (Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество ) на 19 ноември 2022 г. в Банкок, Тайланд. Тайланд е домакин на срещите на APEC тази година, които ще продължат от 17 до 19 ноември. Снимката е на Луиз Делмот.

Сняг до колене 

Сняг до Колене затрупа Хамбург, Ню Йорк

Снимка: Photo by John Normile/Getty Images

ХАМБУРГ, НЮ ЙОРК - 19 НОЕМВРИ: Хедър Ахмед копае, след като силна снежна буря засегна района на 19 ноември 2022 г. в Хамбург, Ню Йорк. Около Бъфало и околните предградия снежната буря доведе до натрупване на до пет фута сняг. Прогнозите са за силен снеговалеж през уикенда. Снимката е на Джон Нормайл.

Внучката на Байдън се омъжи 

Президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън на сватбата на Питър Нийл и Наоми Байдън Нийл на южната морава на Белия дом

Снимка: Adam Schultz/The White House via Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 19 НОЕМВРИ: Президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън на сватбата на Питър Нийл и Наоми Байдън Нийл на южната морава на Белия дом на 19 ноември 2022 г. във Вашингтон . Снимката е от Адам Шулц/Белият дом чрез Getty Images.

Леся Квартиринка в Киев 

Младите се забавляват както преди в Киев, Украйна

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 19 НОЕМВРИ: Младите хора слушат групата Vopli Vidopliassova по време на музикалното събитие Lesya Kvartyrynka в Националното филмово студио "Олександър Довженко" на 19 ноември 2022 г. в Киев, Украйна. През последните дни Русия се оттегли от украинския град Херсон, позволявайки на Украйна да си върне части от близката територия, окупирана малко след руската инвазия на 24 февруари 2022 г. Снимката е на Джеф Джей Мичъл.