Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Темата тази седмица е настъпващата зима и наближаващите Коледни празници. 

Докато някъде украсяват 24-метрова елха, другаде хората са сковани от страх и опасения за най-тъмните и студени нощи...

След като руските бомбардировки оставиха без ток и отопление украинските домове, жените там излязоха на улицата с искания за свобода на пленените си мъже. Очакват се още интензивни нападения в Украйна от руска страна идната седмица...

"Winter is coming..." (в превод "Зимата идва...") вече не е запазена марка само на хитовия сериал "Игра на тронове". На някои места в Украйна хората се опасяват, че настъпват не една, а много дълги, тъмни и студени зимни нощи...

Индия очаква становище от Правителството за еднополовите бракове

Снимка: Abhishek Chinappa/Getty Images

БЕНГАЛУРУ, ИНДИЯ – 27 НОЕМВРИ: Годишният парад на LGBTQIA+ на 27 ноември 2022 г. в Бенгалуру, Индия. Върховният съд на Индия поиска от правителството становище по две молби, подадени от еднополови двойки, настояващи за легализация на еднополовите бракове в страната. Управляващите имат срок от 4 седмици. Снимката  на Абишек Чинапа. 

Протести в Китай заради COVID-19

Протести в Китай заради строгите мерки срещшу коронавируса

Снимка: Kevin Frayer/Getty Images

ПЕКИН, КИТАЙ - 28 НОЕМВРИ: Протестиращи крещят лозунги по време на протест срещу строгите мерки на Китай срещу COVID. Хората излязоха на улиците в множество градове. Снимката е на Кевин Фрайър. 

На фронтовата линия

Бедстващи в Чернигов получават храна

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

ЧЕРНИГOВ, УКРАЙНА - 28 НОЕМВРИ: Хората получават храна от AFAT, отговарящи за реакция при бедствия и извънредни ситуации. Черниговска област се оказа на фронтовата линия от февруари, когато силите на Москва се опитваха бързо да превземат Киев. Русия в крайна сметка се оттегли от Северна Украйна, за да съсредоточи атаката си на изток и юг. Снимката е на Джеф Джей Мичъл. 

Kоледната елха 

Високият над 24 метра червен смърч, с прякор "Руби", е отсечен от Националната гора Писга близо до езерото Токсауей, Северна Каролина, и е украсен с 12 000 орнамента от 125 общности в 13 различни щата в цялата страна.

Снимка: Chip Somodevilla/Getty Images

ВАШИНГТОН, окръг Колумбия - 29 НОЕМВРИ: Коледната елха на Капитолия на САЩ на Западната морава по време на церемонията по запалването й във Вашингтон, окръг Колумбия. Високият над 24 метра червен смърч, с прякор "Руби", е отсечен от Националната гора Писга близо до езерото Токсауей, Северна Каролина, и е украсен с 12 000 орнамента от 125 общности в 13 различни щата в цялата страна. Снимката е на Чип Самодевиля.

Япония подкрепя Китай

Япония подкрпя китайските жители впротестите им срешу строгите мерки срещу COVID-19

Снимка: Tomohiro Ohsumi/Getty Images

ТОКИО, ЯПОНИЯ - 30 НОЕМВРИ: Протестиращи участват в митинг в памет на жертвите на политиката на Китай Covid Zero на гара Шинджуку на 30 ноември 2022 г. в Токио, Япония.  Жителите на множество китайски градове излязоха на улицата, за да изразят недоволството си след смъртоносен пожар в апартамент в провинция Синдзян. Мнозина обвиниха ограниченията срещу COVID за фаталния инцидент. Протестите се превърнаха в най-значимата проява на неподчинение в Китай от 1989 г. насам. Снимката е на Томохиро Охсуми. 

Тъмна, зимна нощ

Снимка: Jeff J Mitchell/Getty Images

КИЕВ, УКРАЙНА - 30 НОЕМВРИ: Родион Пивен и Анна Филатова в апартамента си без електричество в район Соломянский на 30 ноември 2022 г. в Киев, Украйна. Украински официални лица очакват нова вълна от руски бомбардировки тази седмица. Предишните обстрели, насочени към важни инфраструктури, причинихамасови прекъсвания на водата и електрозахранването, включително в столицата. Снимката е на Джеф Джей Мичел. 

Коледен пазар 

Министър-председателят Риши Сунак (вляво) и съпругата му Акшата Мурти опитват различни видове сирене на щанда Cheesemakers на коледния базар на Даунинг стрийт.

Снимка: Dan Kitwood/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 30 НОЕМВРИ: Министър-председателят Риши Сунак (вляво) и съпругата му Акшата Мурти опитват различни видове сирене на щанда Cheesemakers на коледния базар на Даунинг стрийт. През последните години Даунинг стрийт e живен в студените зимни дни покрай празничния пазар за храни и напитки около дата, която честват търговците на дребно - Small Business Saturday. Снимката е на Дан Китууд. 

Макрон в САЩ

Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит Макрон поздравяват тълпата на Южната морава на Белия дом по време на официално държавно посещение на 01 декември 2022 г. във Вашингтон

Снимка: Drew Angerer/Getty Images

ВАШИНГТОН, ОКРУГ ОКРУГ - 1 ДЕКЕМВРИ: Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит Макрон поздравяват тълпата на Южната морава на Белия дом по време на официално държавно посещение на 01 декември 2022 г. във Вашингтон, окръг Колумбия. Президентът Байдън приветства Макрон за официално държавно посещение. Снимка от Дрю Ангерър. 

Работни места 

Борсите на Уолстрийт

Снимка: Michael M. Santiago/Getty Images

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 02 ДЕКЕМВРИ: Търговците работят на пода на Нюйоркската фондова борса по време на сутрешния анализ на пазара. Акциите се очаква да се покачат след публикуването на доклада за работните места през ноември, който сочи за нови вакантни 263 000 на фона на рязкото повишаване на лихвените проценти от Федералния резерв. Снимка от Майкъл М. Сантяго.

Жени иска свобода за мъжете си

Жени искат свобода за военнопленници от Украйна

Снимка: Je

КИЕВ, УКРАЙНА - 3 ДЕКЕМВРИ: Майките, съпругите и роднините на украински военнопленници се събраха на Михайловския площад с искане да бъдат освободени близките им чрез размяна на затворници с Русия. Украински официални лица очакват нова вълна от руски бомбардировки тази седмица, като предишните обстрели са насочени към критична инфраструктура и са причинили масови прекъсвания на водата и електричеството, включително в столицата Киев. Снимката е на Джеф Джей Мичел. 

Протест

Демонстрантка на протест в Лондон в подкрепа на правата на жените в Иран

Снимка: Hollie Adams/Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 3 ДЕКЕМВРИ: Демонстрантка скандира по време на ирански антиправителствен протест на площад Трафалгар на 3 декември 2022 г. в Лондон, Англия. Снимката е на Холи Адамс.