#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки! 

Teма номер 1 в световните медии очаквано е предстоящата коронация на крал Чарлз III във Великобритания. Лондон ще приветства хиляди туристи от цял свят през трите почивни дни за тържествата.

Коронацията е първото такова събитие от 70 години насам. Макар желанието на крал Чарлз III да е за по-кратка и не толкова пищна церемония, програмата включва впечатляващи шествия, концерти и забавления в трите празнични дни от 6 до 8 май.

Вижте още тук >>>

Войници от Кралската артилерия се явяват за оценка на ездата.

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 24 АПРИЛ: Войници от Kралската артилерия се явяват за оценка на ездата. Ако получат задоволителна окончателна оценка, ще могат да участват в церемониални паради, включително салюти с оръжия. На 6 май Кралската конна артилерия на ще даде залп с шест оръдия в сюблимния  момент на Коронацията на краля, за да отбележи събитието. Оръдейни салюти ще стрелят и на други места в страната. Снимката е на Леон Нийл.

Племенен събор

Членове на една от представените общности по време на събор в местния лагер "Terra Livre".

Снимка: Andressa Anholete/Getty Images

БРАЗИЛИЯ, БРАЗИЛИЯ - 24 АПРИЛ: Членове на една от представените общности по време на събор в местния лагер "Terra Livre". Хиляди местни жители от 200 общности се събраха, за да обсъдят въпроси като демаркация на земята, изменение на климата и многообразие и приобщаване. Снимката е на Андреса Анхолете. 

Деня на Анзак 

Членовете на Haka For Life по време на отбелзяването на Деня на Анзак.

Снимка: Lisa Maree Williams / Getty Images

СИДНИ, АВСТРАЛИЯ - 25 АПРИЛ: Членовете на Haka For Life по време на отбелзяването на Деня на Анзак. Маршовете и парадите са в чест на всички аборигени и островитяни от пролива Торес, които са служили в австралийските отбранителни сили. Снимката е на Лиза Мари Уилямс.

Репетиция с изтребители

Формация от шест изтребителя F-35B Lightning на кралските военновъздушни сили над Крануел

Снимка: Leon Neal/ Getty Images

СЛИЙФОРД, АНГЛИЯ - 25 АПРИЛ: Формация от шест изтребителя F-35B Lightning на кралските военновъздушни сили над Крануел. Това е част от репетиция на полета, който ще се проведе по време на коронцията на крал Чарлз III.  Шестминутното прелитане на изтребителите ще може да се види на 6 май, след коронацията, в присъствието на членовете на кралското семейство, които ще наблюдават експозицията от балкона на Бъкингамския дворец. Снимката е на Леон Нийл. 

Музика от Тибет

ЛОНДОН, АНГЛИЯ - 25 АПРИЛ: Монаси от Тибет позират преди участие. Те ще свирят с церемониални тантрически инструменти в Kings Place като част от фестивала Songlines Encounters, който се проведе на 24 май 2023 г. Снимката е на Тристан Фюингс. 

Неуспехът на "Рашид" 

В Дубай наблюдават неуспешната мисия на Луната на "Рашид"

Снимка: Andrea DiCenzo/Getty Images

ДУБАЙ, ОБЕДИНЕНИ АРАБСКИ ЕМИРСТВА - 25 АПРИЛ: Инженери от ОАЕ наблюдават траекторията на космическия кораб "Рашид Роувър", докато се опитва да кацне на лунната повърхност. Мисията на космическия кораб "Рашид" бе неуспешна. Негово височество шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, вицепрезидент, министър-председател и владетел на Дубай, който контролира националната космическа програма, нареди да започне конструирането на нов лунен роувър след загубата на лунохода "Рашид. 

Ед Шийрън в съда 

Снимка: Michael M. Santiago/Getty Images

 

НЮ ЙОРК, НЮ ЙОРК - 25 АПРИЛ: Музикантът Ед Шийрън си тръгва след първия ден от процеса срещу него за нарушаване на авторски права във Федералния съд на Манхатън. Четирикратният носител на Грами е обвинен, че е плагиатствал части от легендарната R&B песен на Marvin Gaye "Let"s Get It On" в хита си от 2014 г. "Thinking Out Loud". Снимката е на Майкъл М. Сантяго. 

Коронацията от Лего 

Снимка: Warren Little/Getty Images

УИНДЗОР, АНГЛИЯ - 26 АПРИЛ: Коронацията на крал Чарлз III,  изобразена в Lego по време на фотосесия в Legoland Windsor на 26 април 2023 г. в Уиндзор, Англия. За да отпразнуват коронацията на крал Чарлз III, екипът изградиха селекция от кралски миниатюрни модели, включително Негово Величество и кралица Камила на балкона на Бъкингамския дворец, Gold State Coach и миниатюрно копие на Коронационния концерт в замъка Уиндзор. Снимката е на Уорън Литъл.

Крал Чарлз III на Евровизия 

Британският крал Чарлз III и Камила, кралица-консорт, позират с водещите на тазгодишния конкурс за песен на Евровизия, Скот Милс, Хана Уодингам, Джулия Санина и Райлън Кларк в M&S Bank Arena в Ливърпул на 26 април 2023 г. в Ливърпул, Англия.

Снимка: Phil Noble - WPA Pool/Getty Images

ЛИВЪРПУЛ, АНГЛИЯ - 26 АПРИЛ: Британският крал Чарлз III и Камила, кралицаta-консорт, позират с водещите на тазгодишния конкурс за песен на Евровизия, Скот Милс, Хана Уодингам, Джулия Санина и Райлън Кларк в M&S Bank Arena в Ливърпул на 26 април 2023 г. в Ливърпул, Англия. Кралят и кралицата са на посещение в града преди конкурса за песен на Евровизия, който се домакинства от Обединеното кралство от името на Украйна. Снимка e от Фил Нобъл - WPA Pool/Getty Images.

Хуманоид за хора с аутизъм и Алцхаймер

Абел е първият пример за изключително реалистичен хуманоиден робот, способен да използва генеративен изкуствен интелект и да го управлява в социален контекст, отчитайки емоциите на своите събеседници.

Снимка: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

ПИЗА, ИТАЛИЯ - 26 АПРИЛ: Хуманоидният робот Абел в университета в Пиза. Той е създаден от биоинженери в колаборация с Густав Хоген, FX художник от компанията Biomimic, за да разчита човешките емоции и в крайна сметка да стане спътник на хора с аутизъм или Алцхаймер. Абел е първият пример за изключително реалистичен хуманоиден робот, способен да използва генеративен изкуствен интелект и да го управлява в социален контекст, отчитайки емоциите на своите събеседници. Снимката е на Виторио Зунино Челотто. 

Аномалиите в парка Йосемити

Дъгите в парка Йосемити

Снимка: Mario Tama/Getty Images

НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЙОСЕМИТ, КАЛИФОРНИЯ - 27 АПРИЛ: Водопадът Bridalveil в долината Йосемити в пейзаж с дъги, видими в мъглата. Повишаването на температурите увеличи разтапянето на снежната покривка, като се очакват наводнения. Много от емблематичните водопади на парка се захранват почти изцяло от снеготопенето. Към 1 април снежната покривка в басейна на река Туолумне в националния парк Йосемити бе рекордна, след години на суша. Снимката е на Марио Тама.