#Тези градски снимки от различни точки на планетата Земя рисуват своя история! Те са в седмичната селекция на межуднародните информационни агенции за най-добри кадри през изминалите седем дни. Дело са на фоторепортери от целия свят, някои от тях са направени случайно, а други са част от работата им.

В #URBN се интересуваме от случващото се по света, навсякъде - всякакви теми, култури, изкуства, събития, открития и случки!

Teмата в изминалите горещи дни бяха пожарите, разразили се след жегите и разбунени от силните ветрове в Гърция и Италия. 

Още снимки ВИЖТЕ ТУК >>>

Безмилостна гореща вълна

Местните жители помагат на пожарникарите да потушат горски пожар близо до село Влихада, Атина на 19 юли 2023 г. в Атина, Гърция.

Снимка: Milos Bicanski/Getty Images

АТИНА, ГЪРЦИЯ - 19 ЮЛИ: Местните жители помагат на пожарникарите да потушат горски пожар близо до село Влихада, Атина на 19 юли 2023 г. в Атина, Гърция. Няколко горски пожара бушуваха в покрайнините на гръцката столица сред безмилостната гореща вълна, като най-сериозният бе в гората Дервенохория на 50 км северно от Атина, където 140 пожарникари, шест водни бомбардировача и хеликоптер се бориха с пламъците по време на силен вятър. Франция и Италия изпратиха самолети в подкрепа на операцията. Акрополът на Атина и други археологически обекти в Гърция обявиха намалено работно време поради горещината. Снимката е на Милош Бичански. 

Рекорди

Изоставен навес, обхванат от пламъци. Това е едно от няколкото огнища, с които се бориха пожаарникарите във вечерта на 25 юли. Огънят бе подхранван и от силни ветрове в провинция Катания.

Снимка: Frabrizio Villa/Getty Images

КАТАНИЯ, ИТАЛИЯ - 25 ЮЛИ: Изоставен навес, обхванат от пламъци. Това е едно от няколкото огнища, с които се бориха пожаарникарите във вечерта на 25 юли. Огънят бе подхранван и от силни ветрове в провинция Катания. Италия преживява тежка гореща вълна, като 16 града са с обявена червена тревога, включително Палермо и Катания на остров Сицилия, където температурите достигнаха 47 градуса и властите съобщиха за около 40 горски пожара в региона. Снимката е на Фабрицио Вила. 

Евакуация в Родос

Гърция се бори с около 63 пожара в цялата страна по време на интензивна гореща вълна.

Снимка: Dan Kitwood/Getty Images

АПОЛАНА, ГЪРЦИЯ - 27 ЮЛИ: Мъж преди да тръгне да се бори с пламъците, обхванали хълма на 27 юли 2023 г. в Аполана, Родос. Пламъците продължават да се разпространяват на острова. Гърция се бори с около 63 пожара в цялата страна по време на интензивна гореща вълна. Пожарите на Родос предизвикаха превантивната евакуация на десетки хиляди туристи в разгара на летния сезон. Снимката е на Дан Китууд.

След огъня 

След огъня в Гърция

Снимка: Milos Bicanski/Getty Images

АТИНА, ГЪРЦИЯ - 19 ЮЛИ: Унищожена къща и кола след горски пожар в Мандра, близо до Атина. Снимката е на Милош Бичански. 

Последствия

Последствията след пожарите в Катания

Снимка: Fabrizio Villa/ Getty Images

КАТАНИЯ, ИТАЛИЯ - 25 ЮЛИ: Изглед към къщите и растителността, унищожени от пламъци по време на пожарите от изминалата седмица в района на Ачи Катена, на 20 км от Катания. Италия преживява тежка гореща вълна, а властите съобщиха за около 40 горски пожара в региона. Снимката е на от Фабрицио Вила.

В разгара на сезона

Снимка: Dan Kitwood/Getty Images

ЛАРДОС, ГЪРЦИЯ - 29 ЮЛИ: Район, опустошен от горски пожар в изглед към хотел на брега на 29 юли 2023 г. в Лардос, Родос, Гърция. Хеликоптерите овладяха  спорадичните огнища на горски пожари на острова, като повечето от тях бяха в планините. Те не представляват заплаха за хората или имуществото им. Пожарите на Родос предизвикаха превантивната евакуация на десетки хиляди туристи в разгара на летния сезон миналата седмица. Снимката е на Дан Китууд.