#В седмицата преди Коледа през 2020 година настроенията са странни. Погледнете най-добрите снимки за последните 7 дни, според световните фотографски агенции. Веднага ще усетите онова странно чувство, което не можем да опишем с думи... Хем е тягостно случващото се в световен мащаб с пандемията от COVID -19, хем някак виждаме света да се усмихва и да оцелява и му се радваме на абсурда!

В рубриката за всякакви странности BIZZARE тази седмица ви показваме галерия с най-добрите световни кадри, които сме събрали. Една виртуална обиколка в някои горещи точки на земното полукълбо, преди да се отдадем на уют и почивка. 

Емблематичните лондонски черни таксита фалират

Снимка: Getty Images/Guliver Photos
 

Лондонските черни таксита са един от символите на британската столица. На снимката: около 200 от черните таксиметрови коли не работят и се съхраняват в поле в Епинг, Англия. Много шофьори на черни таксита в столицата са загубили работа заради пандемията на коронавируса. Според "Асоциацията на лицензираните таксиметрови шофьори" около 80% от черните таксита не работят от юни поради липсата на клиенти.

Дядо Коледа гмуркач в Бразилия

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Коледа пристигна в аквариум AquaRio, посред пандемията на коронавирус. Гмуркачи, облечени в костюми на Дядо Коледа, поздравяват децата в Рио де Жанейро, Бразилия. 

Самотно отражение във витрина пред затворен магазин в Сидин

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Без Коледа на плажа! Отражение на човек пред витрината на затворен магазин, подготвен за работа по Коледните празници. Снимката е направена в Сидни, Австралия, в Куин Виктория Билдинг. Северните плажове на Сидни са блокирани, защото се превърнаха в своеобразен клъстър за разпространение на коронавирус. Броят на заразените продължава да расте, което принуди останалите австралийски щати и територии да наложат ограничения за пътуване преди коледните празници. С увеличаването на списъка с местата със заразени, хората се насърчават да се тестват и изолират.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Авто Коледна служба в Сеул, Южна Корея. На снимката е южнокорейски християнин от градската църква в Сеул, облечен в костюм на Дядо Коледа. В страната се предприемат и още мерки. Правителството изрази загриженост относно някои религиозни заведения, които се готвят за събития и събирания в края на годината преди Коледа. Препоръчва се да се спазват стриктно държавните мерки за контрол на заболяванията.

В Сао Паола се тъпчат в метрото за Коледния шопинг

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Коледно пазаруване в Сао Пауло насред пандемията от коронавирус. Хората се тъпчат в метрото. Очакванията на Търговската асоциация са увеличение от 10 до 15% от продажбите, в сравнение с месец ноември. Според щатните власти, рискът от предаване на COVID-19 е по-голям сега през декември, отколкото през юли по време на първия пик на пандемията.

Пощальоните са новите дядо Коледа в Уелс

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Принцът на Уелс с Коледна маска! Принц Чарлс посети службата за доставки на Royal Mail и музея Corinum. Той разговаря с пощенския служител Тим Лафорд, облечен в костюм за Дядо Коледа. Принцът изрази признателност към служителите, които продъжават да извършват обществени услуги, особено по време на пандемията в навечерието на Коледа. 

ПРазничен смектакъл през прозореца за домовете за възрастни хора във Великобритания

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Спектакли за хората в социалните домове бяха организирани в Лондон. Носителите на десетки награди и наричани "майстори на абсурда" Дан Лийс и Нийл Фрост от Mad Etiquette изпълняват през витрина своето представление за жителите в Дома за възрастни хора Spring Lane. "Малки терапии за прозорци" е идея на Александра Палас. 

За първи път Коледната служба на Катедралата "Свети Павел" ще се предава онлайн

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хористите на катедралата "Свети Павел" се подготвят за онлайн концерт, който ще се излъчва безплатно на живо за първи път в историята.

Хористи се закачат по време на подготовката за стрийма

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Заради пандемичните мерки, публика в Катедралата не се допуска. 

На 21 декември съвпадът на Юпитер и Сатурн ще образува рядка "двойна планета" за първи път от 400 години. Това ще бъде най-близкото положение на двете планети от 1623 г. Снимка в Анталия, Турция.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На 21 декември съвпадът на Юпитер и Сатурн ще образува рядка "двойна планета" за първи път от 400 години. Това  ще бъде най-близкото положение на двете планети от 1623 г. Снимката е от Анталия, Турция. 

Поглед отгоре над Лонг Айлънд

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Зимна приказка в североизточен Ню Йорк - кадър от безпилотен самолет показва как жителите се възползват от малките хълмчета, за да се спускат с шейни.

Деца се спускат с шейни след снежната буря

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Регионът на Лонг Айлънд бе покрит с между 6 инча сняг след първата снежна буря за сезона.

Ски курортите в Испания отвориха врати

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Испанските ски курорти отовориха врати след отложен старт на сезона. Ски курортите в испанските Пиренеи започнаха да работят тази седмица, след като приеха мерки за безопасност, свързани с пандемията, като ограничаване на капацитета на лифтовете и в ресторантите. След есенния скок на случаите на коронавирус, европейските страни са предприели различни подходи към своите ски курорти. Франция, Германия и Италия остават затворени, докато тези в Австрия, Швейцария и Испания започват да отварят.

Дечица в Китай позират за снимка със захарен памук на празничен базар

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Китайското ежедневие на фона на глобална пандемия. Деца в Пекин позират със захарен памук на празничен пазар в търговски център. Съживяването на потребителското потребление се очаква да продължи да стимулира икономиката на Китай, която вече показва силни признаци на възстановяване след пандемия и се оказва спасителен остров за световните марки и търговци на дребно.