Мъж или мечка - това е въпросът

Как едно видео в TikTok придоби световна популярност и предизвика дискусия за жените и тяхната сигурност?

Обратно в новината

Коментари - Мъж или мечка - това е въпросът | URBN.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябва да се изясни - мъжка или женска мечка

Мъж или мечка??? Добре, успех с мечките! Още една статия от вълната хаштаг: търсим, кой да ни е виновен. При жените едно нещо е валидно поне двойно повече спрямо мъжете ( по скромни лични наблядения) и това е конформизма. След толкова "наливане" и "поливане" в медиите на тема насилие над жените, след още малко време жените ще започнат да приемат и най-естествената и добронамерена комуникация с мъж за насилие. Това е част от психологията и неосъзнатото желание да се впишеш в групата, настройвайки мислите си и поведението, така, че да отговаря на общоприетото разбиране за нещата..т.е конформизъм. (хаштаг:МеТоо) Основният проблем е, че не се прави разлика между истинско насилие и подтикването да се декларира, че някой се чувства жертва на насилие. С други думи, нормалните хора никога не могат да подкрепят насилието, но с обезценяването на този термин, поради износване ( ефект, който ще се засилва) истинските жертви няма да получат подкрепа.

Мечката е много бърза, не може да я надбягаш, ако се окаже и стръвница... Просто неуки жени

след няколко часа с една от тези "жени" ще избягат доброволно, независимо колко настървени са.

Най-обичам статии, написани от жени, които абсолютно едностранно говорят за домашното насилие само над жени. За домашното насилие над мъже - нито дума. Според статистиката на същата тази СЗО, 1 на 7 мъже е подложен на домашно насилие. Вярно, че чисто статистически погледнато, по малък брой мъже са подложени на домашно насилие, но явно според г-жа Юлия Владимирова, по тази причина затова въобще не трябва да се говори. И въобще да не се споменава, че същата тази СЗО декларира, че най-вероятно тази статистика при мъжете е силно занижена, просто защото мъжете... почти никога не ходят да се оплакват, че са малтретирани в къщи. Само 1 на всеки 7 ходи. Другите ги е срам, защото, ми така де "какви са тия приказки, че жена ти те тормозела в къщи. Ти мъж ли си, или..." Затова обаче, според същата тази СЗО, съотношението на самоубийства между мъже и жени е 3 към 1. Г-жа Юлия Владимирова да вземе да си провери числата. Но това май не им е изгодно, на такива, тъй. нар "журналистки".

в гората мечката ще осигури и кожа и месо... а при толкова дърва наоколо каква полза от днешния мъж?!

Аз предлагам на всички жени които предпочитат мечка пред мъж да идат в гората при мечките. Така и жените ще са доволни и мечките сити.

много прилича на мечка-стръвница

Рядко малоумна и тенденциозна статия. Не може така безочливо да се приравняват жените подложени на секс трафик и изродщини с жени, които са отнесли някой шамар, защото от години подлагат партньорите си на психологическо насилие и тормоз. Ако трябва да сме точни, всеки 3 от 3 мъже са подложени или са били подложени на психологическо насилие от жени. Няма какво да се лъжем. Ако жените имаха физическата сила, нямаше да има нито един мъж, който да не е бил пребиван поне веднъж от жена. Но, тъй като в общия случай жените нямат нужната физическа сила, те просто прибягват до психологическо насилие, при това траещо с години. След това, като не издържи психиката на част от мъжете, политат шамари. Може би е време да се направи експеримент с 1000 "съвременни жени", да ги пуснат някъде в Юкон, пък да ги видим, мечка ли е по-добре, мъж ли ...

Докато жената беше вярна съпруга и майка на децата която се грижеше за домът и семейството всичко беше наред. Сега откакто жената стана модна икона показвайки всичко в инстаграм и фейсбук., бореща се за максимално количество звездобройци в леглото си за да се похвали пред приятелки и колежки всичко се обърна. Най-лесно е да се успокояват с "лошия мъж"., но всяка жена си знае къде е проблемът. Не може да живееш като курва и да очакваш да те уважават като достоен човек.

Такива да ги ядат мечките.

Искам си времето обратно, което ми отне да прочета тая колосална простотия

Само в Щатите могат да спорят за подобна глупост. Тия там са изплискали легена отдавна покрай цялото им промиване на мозъци. Една ЖЕНА всъщност си направи труда да провери реалните факти и се оказа, че регистрираните (не само осъдените) сексуални агресори мъже в САЩ са малко над 550 000. Мъжкото население на Щатите е 166 милиона. С други думи тия са едва 0.34%. И сега заради малоумната женска логика останалите над 165 милиона мъже там, са набутани също в категория насилници. Абсолютна идиотия.

Ей, мършо нагла и промита... хОди си на запад - при "бежанците" - точно и само при тях ще намериш за каквото пишеш.

Аз в роята на старше поколение на няколко жени - отговорът е е еднозначно мъжът Ще я найбе и ще я остави, и ще си имаш дъщеря и може би и внучета - мечката - оставя едни кокали и дупка на която да ходиш по задушниците, сори тъп въпрос