Отживелица ли е феминизмът?

Предопределени исторически като вторият пол (по Симон дьо Бовоар), жените са изминали и трябва да изминат още немалко битки

Обратно в новината

Коментари - Отживелица ли е феминизмът? | URBN.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам всички феминистки да работят във въглищните и урановите мини, да почувстват РАВЕНСТВОТО! А аз ще отстъпя мястото ми там и ще правя антицелулитни масажи :)

Няма нищо лошо да работят да печелят да приказват и да са шефки, но проблема е дълбоко психологически и го има в доста гниги. Следствия от всичко което получават е че жените стават все по неудоволетворени защото постигат много но това ги прави все по нещатни. В крайна сметка по умна, богата, устата от партньора си означава развод или раздяла. А ако не е женена забрави да си намери някой. Третия варянт за такива жени е да с апрочели малко книги по въпроса взимат се в ръце и се правят на тъпи вкъщи и не противоречат на мъжа си но си го манипулират и командват но не му показват кой е шефа. Други положения няма за щастливо партньорство с феминистка.

Истинските феминистки не съжителстват с мъже. Феминизмът е неизлечима болест и мощно оръжие на сатаната за затриване на човешкия род, почти като хомосексуализма.

Феминизмът е любов към жените и защита на техните нормални ЧОВЕШКИ ПРАВА. Не е равенство, неравенство, сексизъм или каквото се сетиш.

Феминизмът трябва да се забрани. Да се защитават жени е нормално. Но не и да искат повече права от мъжете. И по конституцията правата не се делят по пол. Ако вземат залъка на мъж и го дадат на жена, повече ли ще са нахранените хора? Трябва 0 разделение по пол. И особености за бременност и така нататък. А когато някои извършват престъпления, това са си престъпления и трябва да си се гонят като такива, без да се дели на домашно насилие. Така като тръгнат после за училища, работа и така нататък и там ли ще делят?

Повече феминизъм треба има равност!!!! Повече жени у мините, армията, строителство, металургия 50/50 нали така е справедливо?

Каква отживелица, бе ! Ние живеем в матриархат. ;)

Не всички сикаме да седим в къщи по цял ден и да готвим и да чакаме мъжа да се прибере. Преживейте го, после защо си намирате любовници, защото жената до вас е толкова изпростяла и се е вдетинила да чисти и готви, че няма какво да си кажете с нея. Пак ваш проблем.

Първата жетва на феминизма е началото на края на кавалерството. Нямате представа какъв свят си приготвяте.

нищо не ти пречи да си кавалер и да не ми ограничаваш правата, разсъждаваш като малко дете.

По-скоро ти разсъждаваш като типична жена - искаш едновременно хем правата на мъжете (без мъжките задължения), хем привилегиите на жените.

С какво горният или аз, ти ограничаваме правата?

Това е все ендо да питаш човешките права отживелица ли са? Сигурно в Иран преди да дойдат аятоласите и те са си мислили, че нямат нужда вече от феминизъм. За правата си човек не бива да спира да се бори и да ги отстоява. Щото в един момент идват едни аятоласи/комплексиран къс диктатор и всичко отива по дяволите. Правата не са даденост, те са отвоювани - с протести и кръв. Да кажем, че 5 дневната работна седмица е отживелица и да работим събота и неделя? Защо не.

Преди няколко десетилетия, в капиталистическите държави, беше достатъчно само мъжът да работи. Една заплата беше достатъчна за разходите, а на съпругите се падаше задачата да се грижи за дома и децата. Реално и двамата работеха за собственото си благополучие, но само единият за пари. В последствие на едни гениални чиновници им хрумна идеята, че ако накарат жените да работят, ще се събират двойно повече данъци, а и ще има повече работна ръка, което от своя страна ще повлияе положително на икономиката. Но това не можеше да стане на сила и така се роди идеята за феминизма. И започнаха едни кампании за еманципацията на жените. И до някъде успяха. Всеки втори брак завършва с развод. И няма как да е по-различно. Защото докато се карат за права и на двамата им добавиха по половин работен ден отгоре. Мили дами, честит празник! Не си го изкарвайте на нас мъжете заради глупостта и алчността на няколко чиновника

Рядко верен пост. Само един коментар. Не са се загрижени за икономиката и благосъстоянието на хората а да подбият работната заплата. Като изчерпаха това минаха на внасяне на чужденци. Резултата го виждаме. Преди мъж с обикновена работа има къща, храни 3 деца, жената гледа децата и ходи по шопинг. Днес 1 дете, двама работят и живеят под наем щото нямат пари да си купят къща.

Пълна отживелица.

Трансджендъризма убива феминизма, иронията е, че феминизма отъпка пътеката за тази лудост. Но сега, мъж може да сложи перука и да каже аз съм жена, да ползва женски съблекални и тоалетни, както и да се състезава като жена и напълно да доминира женските спортове. Брус Дженър си смени пола и още тази година го обявиха за жена на годината, това е скандално просто.

Какво е общото при педитата. Не са гените . Единственото което е открито до сега е че майката е властна и доминираща.

В днешния ден искам много ясно да го обясня. Повдигането на жената, на жените, което е част от идеите на социалдемокрацията от 19 век, което и роди 8 март като Ден на Жената, е идеал, който донесе по-добър живот на женската част от човечеството в Европа, в Америка, в Азия, дори на места в Африка. Жените получават право да гласуват, да работят, право на болнични и време за отглеждане на дете, получават право да бъдат защитени от патриархалните догми, които са били особено остри не в Османската империя, а в Британската. В Англия до 20 век жените нямат право да имат материални блага и живот извън мъжете си, бащи, съпрузи и братя. Нека да бъдем честни и коректни. Колкото са затворени жените в Османския район, толкова са били затворени и в британския. То затова се създават Щатите включително. Социалдемократическият, комунистическият идеал за жената няма нищо общо с това, което днес и след Студената война либерализмът и глобализмът като крайни фази на капитализма прилагат и налагат. Социалният идеал за жената е свобода и независимост от религиозни, семейни и обществени догми. А либералният идеал за жената е мъжемелачка, амазонка (включително с една гърда), толкова самостоятелна, че мъж и деца не и трябват, човекотрошачка, бизнес звяр, полов звяр, подмолно същество, което постига всичко, газейки живота на другите. Висша ценност на жената у либерализма е тя да стане мъж и да замени мъжа, включително половият му орган да вземе или да го изключи напълно. Аз мисля, че има огромна разлика! Мисля, че 8 март като празник на свободната жена няма нищо общо с днешните изкривени и извратени представи за жените, а има предвид свещената жена и майка.

Що триеш ве жендър

И след 100 години феминизъм си останахте същите - проститутки, само че сега сте онлайн, а не на кварталния ъгъл. Жалка работа...

а ти още си девствен.

Съвремения феминизъм е като БХК - раково образувание! А иначе да питам феминистките защо не ходят да се борят за правата на жените в Иран, Ирак, Афганистан, Сирия.... Борят само "вятърни мелници" и се бият в гърдите че "отвоювали" правото да не си бръснат мишниците и краката....

Като че ли ти ходиш да се бориш за човешките права на палестинците в Газа.