Отживелица ли е феминизмът?

Предопределени исторически като вторият пол (по Симон дьо Бовоар), жените са изминали и трябва да изминат още немалко битки

Обратно в новината

Коментари - Отживелица ли е феминизмът? | URBN.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвремения феминизъм е като БХК - раково образувание! А иначе да питам феминистките защо не ходят да се борят за правата на жените в Иран, Ирак, Афганистан, Сирия.... Борят само "вятърни мелници" и се бият в гърдите че "отвоювали" правото да не си бръснат мишниците и краката....

И след 100 години феминизъм си останахте същите - проститутки, само че сега сте онлайн, а не на кварталния ъгъл. Жалка работа...

Що триеш ве жендър

В днешния ден искам много ясно да го обясня. Повдигането на жената, на жените, което е част от идеите на социалдемокрацията от 19 век, което и роди 8 март като Ден на Жената, е идеал, който донесе по-добър живот на женската част от човечеството в Европа, в Америка, в Азия, дори на места в Африка. Жените получават право да гласуват, да работят, право на болнични и време за отглеждане на дете, получават право да бъдат защитени от патриархалните догми, които са били особено остри не в Османската империя, а в Британската. В Англия до 20 век жените нямат право да имат материални блага и живот извън мъжете си, бащи, съпрузи и братя. Нека да бъдем честни и коректни. Колкото са затворени жените в Османския район, толкова са били затворени и в британския. То затова се създават Щатите включително. Социалдемократическият, комунистическият идеал за жената няма нищо общо с това, което днес и след Студената война либерализмът и глобализмът като крайни фази на капитализма прилагат и налагат. Социалният идеал за жената е свобода и независимост от религиозни, семейни и обществени догми. А либералният идеал за жената е мъжемелачка, амазонка (включително с една гърда), толкова самостоятелна, че мъж и деца не и трябват, човекотрошачка, бизнес звяр, полов звяр, подмолно същество, което постига всичко, газейки живота на другите. Висша ценност на жената у либерализма е тя да стане мъж и да замени мъжа, включително половият му орган да вземе или да го изключи напълно. Аз мисля, че има огромна разлика! Мисля, че 8 март като празник на свободната жена няма нищо общо с днешните изкривени и извратени представи за жените, а има предвид свещената жена и майка.

Трансджендъризма убива феминизма, иронията е, че феминизма отъпка пътеката за тази лудост. Но сега, мъж може да сложи перука и да каже аз съм жена, да ползва женски съблекални и тоалетни, както и да се състезава като жена и напълно да доминира женските спортове. Брус Дженър си смени пола и още тази година го обявиха за жена на годината, това е скандално просто.

Пълна отживелица.

Преди няколко десетилетия, в капиталистическите държави, беше достатъчно само мъжът да работи. Една заплата беше достатъчна за разходите, а на съпругите се падаше задачата да се грижи за дома и децата. Реално и двамата работеха за собственото си благополучие, но само единият за пари. В последствие на едни гениални чиновници им хрумна идеята, че ако накарат жените да работят, ще се събират двойно повече данъци, а и ще има повече работна ръка, което от своя страна ще повлияе положително на икономиката. Но това не можеше да стане на сила и така се роди идеята за феминизма. И започнаха едни кампании за еманципацията на жените. И до някъде успяха. Всеки втори брак завършва с развод. И няма как да е по-различно. Защото докато се карат за права и на двамата им добавиха по половин работен ден отгоре. Мили дами, честит празник! Не си го изкарвайте на нас мъжете заради глупостта и алчността на няколко чиновника

Това е все ендо да питаш човешките права отживелица ли са? Сигурно в Иран преди да дойдат аятоласите и те са си мислили, че нямат нужда вече от феминизъм. За правата си човек не бива да спира да се бори и да ги отстоява. Щото в един момент идват едни аятоласи/комплексиран къс диктатор и всичко отива по дяволите. Правата не са даденост, те са отвоювани - с протести и кръв. Да кажем, че 5 дневната работна седмица е отживелица и да работим събота и неделя? Защо не.

Първата жетва на феминизма е началото на края на кавалерството. Нямате представа какъв свят си приготвяте.

Рядко верен пост. Само един коментар. Не са се загрижени за икономиката и благосъстоянието на хората а да подбият работната заплата. Като изчерпаха това минаха на внасяне на чужденци. Резултата го виждаме. Преди мъж с обикновена работа има къща, храни 3 деца, жената гледа децата и ходи по шопинг. Днес 1 дете, двама работят и живеят под наем щото нямат пари да си купят къща.

нищо не ти пречи да си кавалер и да не ми ограничаваш правата, разсъждаваш като малко дете.

Не всички сикаме да седим в къщи по цял ден и да готвим и да чакаме мъжа да се прибере. Преживейте го, после защо си намирате любовници, защото жената до вас е толкова изпростяла и се е вдетинила да чисти и готви, че няма какво да си кажете с нея. Пак ваш проблем.

а ти още си девствен.

По-скоро ти разсъждаваш като типична жена - искаш едновременно хем правата на мъжете (без мъжките задължения), хем привилегиите на жените.

Каква отживелица, бе ! Ние живеем в матриархат. ;)

Повече феминизъм треба има равност!!!! Повече жени у мините, армията, строителство, металургия 50/50 нали така е справедливо?

Феминизмът трябва да се забрани. Да се защитават жени е нормално. Но не и да искат повече права от мъжете. И по конституцията правата не се делят по пол. Ако вземат залъка на мъж и го дадат на жена, повече ли ще са нахранените хора? Трябва 0 разделение по пол. И особености за бременност и така нататък. А когато някои извършват престъпления, това са си престъпления и трябва да си се гонят като такива, без да се дели на домашно насилие. Така като тръгнат после за училища, работа и така нататък и там ли ще делят?

С какво горният или аз, ти ограничаваме правата?

Какво е общото при педитата. Не са гените . Единственото което е открито до сега е че майката е властна и доминираща.

Феминизмът е любов към жените и защита на техните нормални ЧОВЕШКИ ПРАВА. Не е равенство, неравенство, сексизъм или каквото се сетиш.

Като че ли ти ходиш да се бориш за човешките права на палестинците в Газа.

Няма нищо лошо да работят да печелят да приказват и да са шефки, но проблема е дълбоко психологически и го има в доста гниги. Следствия от всичко което получават е че жените стават все по неудоволетворени защото постигат много но това ги прави все по нещатни. В крайна сметка по умна, богата, устата от партньора си означава развод или раздяла. А ако не е женена забрави да си намери някой. Третия варянт за такива жени е да с апрочели малко книги по въпроса взимат се в ръце и се правят на тъпи вкъщи и не противоречат на мъжа си но си го манипулират и командват но не му показват кой е шефа. Други положения няма за щастливо партньорство с феминистка.

Предлагам всички феминистки да работят във въглищните и урановите мини, да почувстват РАВЕНСТВОТО! А аз ще отстъпя мястото ми там и ще правя антицелулитни масажи :)

Истинските феминистки не съжителстват с мъже. Феминизмът е неизлечима болест и мощно оръжие на сатаната за затриване на човешкия род, почти като хомосексуализма.