#Какво се случва, когато избереш най-евтиния самолетен билет до призволна страна в Европа и попаднеш в България? Създаваш хит за столицата София, който буквално взривява социалните мрежи с над 2 милиона лайка само за няколко дни, а след това се връщаш отново, за да заснемеш и видеоклип към песента.

Историята е истинска, а главното действащо лице е вайръл музикантът от Уелс Бен Елис - едно от новите открития на BBC Radio 1! Песента се казва "София" и е посветена именно на българската столица. Всичко започва преди малко повече от месец, когато Бен Елис избира най-евтиният билет в платформа за полети и се оказва, че ще лети до България. Споделя, че е чувал за този град, но никога не си е представял, че ще го види на живо. 

Пристига сам и само след няколко дни буквално е влюбен в града. Запазва си стая в хостел, разглежда забележителностите, пее в произволни барове и си прави еднакви татуировки с непознати хора. Прибирайки се у дома, решава да запише хита си в студио, след което се връща обратно в София и снима и видео. 

Видеоклипът към песента "София" излиза на 3 май и е в инди поп стил. Феновете определят звученето ѝ като шейсетарско и я наричат "хит от саундтрака на плажен филм". В превод текстът на София звучи: "София ми каза, че има лоша идея и вече е намерила начин да я осъществим. Може да съжаляваме, но нямаме какво да губим, ние сме просто непознати, които си направиха еднакви татуировки". 

Преди по-малко от 2 месеца младият изпълнител дебютира в BBC Radio 1 с парчето си "Ed`s House".