#КОД 359 е рубриката на градския сайт #URBN, в която ще ви разкажем историите на чужденци, които са избрали да работят и живеят в България, и на българи, учили и/или работили в чужбина, но върнали се, за да приложат опита си тук. Поредицата стартира тази пролет, а идеята на проекта е да покаже позитивното в социалната, бизнес и културна среда у нас чрез разказите на хора, които са имали различни опции за развитие, но са избрали България. На фокус е тяхната лична мотивация и положителни модели за развитие, прилагани у нас от професионалисти, образовани в чужбина. Чрез личните истории на героите ни ще акцентираме върху благоприятните фактори за развитие у нас, обменът на идеи и опит и динамичната културна промяна в България.

Първият ни гост е част от екипа на PokerStars,  с чието съдействие осъществяваме рубриката Код 359.

Той е Виктор Кузманов, роден в София. За себе си казва, че е типичният пример за българин, работил и живял дълго време зад граница, докато идва моментът, в който желанието за завръщане обратно към корените е толкова силно, че решава да се прибере при близките си в търсене на пълноценен и по-щастлив живот, но и в гонитба на мечтите. 

Снимка: Личен архив

"Наскоро открих кайт сърфинга и вече съм много запален по водните ски, но истинското ми хоби е пътуването. Маниак на тема пътуване съм! Посетил съм над 30 държави, разположени на 4 различни континента. Най-дългото пътуване в живота ми продължи 58 часа! А отвъд хобитата... Доскоро бях експерт "Обслужване на клиенти" с английски и немски език в PokerStars, но ме повишиха за по-малко от година", разказва ни Виктор Кузманов. 

Завършил е специалност "Бизнес науки" във Виена, след което е бил част от няколко старт ъп компании. Виктор Кузманов е бакалавър със специалност "Международна бизнес администрация", като има над 4 години професионален опит в разработването на стартиращи фирми. Още три години има стаж като мениджър на екип и управление на човешки ресурс.

Виктор Кузманов завършва "Бизнес науки" във Виена

Снимка: Личен архив

"Започнах от нулата в сферата на вноса и дистрибуцията на алкохолни напитки, където, както знаем, има големи обороти и приходи. Когато се върнах в България, тръгнах в коренно различна посока по отношение на кариерата си. Работех в звеното по сигурността на авиокомпаниите", разказва за началото си у нас Виктор.

Виктор нарича себе си "маниак на тема пътешествия". Тук е на почивка в Египет

Снимка: Личен архив

Не отлагай, просто го направи! 

"По време на пътуването ми до Мексико се разрази коронавирус пандемията и това ми коства работата. Реших, че  е по-добре да си намеря такава, която да ми даде сигурност и възможност за кариерно развитие", откровено споделя Виктор. 

Така става част от екипа на международната компания - PokerStars.

Бил е в над 30 държави на 4 различни континента

Снимка: Личен архив

Въз основа на разговорите му с някои от служителите и статиите, които е чел, Виктор е бил сигурен от самото начало, че иска да е част от тази уникална история на успеха.

"За времето, в което съм част от PokerStars, смея да твърдя, че компанията се грижи качествено за всеки един служител", споделя Виктор.

"Всички ползи и социални програми, които се осъществяват от отговорните за това екипи, помагат на нас, служителите, да се чувстваме сякаш сме едно голямо семейство. Само за година ме повишиха, след което получих бързо кариерно развитие в PokerStars. Въпреки че съм имал опит в старт ъп компании, винаги съм мечтал да работя за мултинационална компания, която да е лидер на пазара. Genieße den Moment!, казано на немски. Означава "Наслади се на мига!", споделя за усещането си Виктор.

Виктор вярва, че мечтите не се отлагат - трябва да се преследват на мига!

Снимка: Личен архив

Друга дума на немски, която е сред любимите му е Zusammenarbeit - отборна игра!

"Поради настоящата ситуация с коронавируса, с колегите общувахме само онлайн. Възможностите за кариера и професионален растеж в рамките на компанията са огромни и динамични. Учим се от изключителни мениджъри, които винаги са готови да помогнат и напътстват, а колегите са просто страхотни. Всеки, с който съм общувал досега, показва страст и лично отношение към работата си и е готов да предложи решение в най-заплетения сценарий", споделя за опита си в PokerStars Виктор Кузманов. 

"Правилното управление на времето като ресурс и работата в екип изравниха комуникационните ми умения както на английски, така и на немски език. Но най-ценното в тази компания е, че всеки има възможност да расте професионално. Аз съм перфектният пример за това. В рамките на една година се преместих от екипа "Комуникация с клиенти" в екипа за технологични стратегии като експерт по бизнес развитие", казва Виктор.

Само година е достатъчна да осъществи мечтата си да работи в международния лидер PartyStars

Снимка: Личен архив

Срещаме го в едни от най-тежките и исторически години на Съвремието - амбициран, спокоен и сбъднал мечтата си в България. Оставяме го доволен на новата му позиция, извървял поредното стъпало нагоре към успеха. Освежил познанията си по немски и то в страна, където този е език макар е популярен, не е разговорен. 

Виктор Кузманов се завърна в България, но продължава да пътува

Снимка: Личен архив

По-малко от година, едно пътуване до Мексико и никакво отлагане повече! Това е рецептата за успеха на Виктор Кузманов. 

Можете да разгледате кариерната страница и възможностите за професионално развитие в PokerStars тук >>>

 

*Материалът е подготвен със съдействието на PokerStars