#Вълнуваща в музикален аспект е 2022 година, приятели, защото все по-често и у нас се заговори за качествена продукция на световно ниво! Затова и при нас е едно екстравагантно момиче, което със сигурност носи звезда в себе си - Дороти Такева, която освен че гали ухото с нова музика, вече се появи и на телевизонния екран.

Наричат я Инди соул принцеса, сравнявали са я неведнъж с Нели Фуртадо, участвала е в X фактор, а отскоро е и проводник на Бритни Спиърс в телевизионното предизвикателство "Звездите в нас". Тя е Дороти Такев.

Оказва се, че да те сравняват с друг изпълнител със сигурност не винаги носи приятни усещания, но да се опиташ публично да се доближиш до него е много трудно.

"Мечта ми е да имитирам, правила съм го в Инстаграм. Но истината е, че цял живот се бориш да се отделиш ти като артист, да намериш нещо твое си и да го оставиш на заден план, за да се опиташ да покажеш как друг го прави е голямо предизвикателство", казва тя.

Не успява да се преоткрие в търсенето на звездите в себе си, напротив. Опитва се да премахне нейни харакеристики, което определя като плюс.

"Мога вече да ги отделя и да си кажа: "Това съм аз!"

Всъщност, отличава се от малка, още от група "Врабчета", където научава най-големите си уроци.

"Дълги години сценичен опит, който не ти дават нито риалити формати, нито Академия... Във "Врабчета" съм била над 10 години, и в Европа, и в България - общо над 2- 3000 участия. Това те изгражда. Все още нямам сценична треска!"

И все още за начало си мисли как започва песента. А след като песента свърши - не мисли за нея.

"Когато си започнал, вече притеснията си отиват и влизаш в състояние на медитация, че ти си тук и сега,  че няма мърдане. Даваш максимума от себе си!"

Вече има един албум зад гърба си. Не ѝ остава време за нова музика, но намира, споделя тя.

"Феновете ме възприемат като R'n'B изпълнител, макар че албумът ми "Siren" е експериментален и с доста фолклорни елементи", смята Дороти.

Гледа към чуждестранната сцена - на кой не му се иска да се разшуми около него?

Но за нея в въпрос на "тайминг"! 

"Нямаме много роля за мен в тия съдбовни работи. На мен музикалната сцена ми е доста тясна. Малко сме като хора в малката страна. Смятам, че основните проблеми са, че нямаме разнообразна музика в ефир. И артистите смятат,че е по-добре да правят комерсиални продукти, затова и получаваме еднакви неща! Имаме широка ъндърграунд сцена, обаче. Имаме нужда от push!", споделя Дороти. 

Вдъхновяват я проблемната любов и човешките отношения, но разочарованието най-вече! 

"Смятам, че когато изразяваш себе си истински, се усеща през музиката ти в хората". 

Мечтае си в близко бъдеще да се свърже с конкретен лейбъл, с който да работи. Ще каже ли за кой си мисли, като затвори очи! Чуйте във видеото: