#Посрещнахме седмицата с гръм и мълнии, но за сметка на това ще я изпратим с много добро настроение, защото на гости на #Матине е една вечно усмихната дама - Деляна Маринова - Джуджи. Рени Веселинова си говори с нея за първите ѝ стъпки в театъра покрай премиерата на постановката "Одървеният", на която Джуджи е продуцент.

"Беше гръмотевично в истинския смисъл на думата, а аз за малко да взривя къщата си", ударно започва разговора Джуджи. 

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts.

Оказва се сред пушеците в дома си, докато загаря нещо на печката, а сушилнята ѝ сдава багажа - Деляна Маринова отново успява да намери повод за смях, вместо за сълзи. Затова и премиерата на "Одървеният" пада точно на мястото си в театър "Сълза и Смях" малко по-късно в инфарктния, леснозапалим, гръмотевичен вторник. 

 "Смятам, че това ще ми даде един наистина гърмящ старт!", смее се водещата. 

И по вода! 

Времето не отказало публиката на "Одървеният", а салонът бил пълен. Джуджи признава, че никога не е била толкова притеснена, макар над 12 години да има опит пред камера като водещ. "Одървеният" е ново представление по Анатолий Крим и ни предлага ударна доза черен хумор. Чрез него поглеждаме под вежда към Живота и Смъртта като забавно преживяване. "Одървеният" ни кара да се замислим и трябва ли да променим нещо, ако животът ни даде втори шанс; оглеждаме ли се в очите на хората около нас и осъзнаваме ли, че всъщност много трудно се умира...

Всичко това обследваме през призмата на една чудесна житейска история, която дава весел и сатиричен отговор на въпроса кога краят на живота може да стане ново начало.

Вижте снимки тук>>> 

На финала на представлението, единият от актьорите - Галин Найденов предлага брак на приятеката си!

Не всеки път, разбира се!

Това се е случило само веднъж - навръх премиерата, която бе на 27 септември. 

 "Питат ме често за заглавието на пиесата... Май имаме доста палаво подсъзнание", шегува се Джуджи. 

Всъщност заглавието е оригиналното и може да си доведете и децата - няма нищо смущаващо, гарантира ви продуцентът. Става въпрос за един затънал в кредити магазинер, чиито магазин изгаря и той се напива до смърт от мъка. Така попада в погребална агенция. А какво се случва след това? Сцаната на "Сълза и смях" ви очаква, за да ви разкаже.

В пиесата участват Илияна Лазарова - Аначкова, Ованес Торосян, Васил Грънчаров, Галин Найденов и Сашо Дойнов, а режисьор е синът на Дойнов - Станислав Дойнов. 

"Бях поразена от заряда на всички. Ованес е буря на сцената, завихрят се енергии... Същото е с Васил Грънчаров. Сашо Дойнов няма какво да му коментирам играта - 40 години е на сцена. Галин Найденов пък прави страхотна роля, макар да бе двойно притеснен заради предложението за брак", споделя продуцентът. 

Джуджи признава, че не се взема твърде насериозно, но приема сериозно стъпките в посока към театъра. Всъщност това е началото на пътя ѝ, след като решава да учи "Мениджмънт в екранните изкуства" в НАТФИЗ при проф. Любо Халачев. Във видеото споделя и как Гала е реагирала на решението ѝ отново да бъде студентка. 

"Даже сега като мина премиерата, вече ми липсва данданията покрай репетициите", уточнява тя. 

Решава да продуцира театър след обаждането на Станислав Дойнов. 

"Честно казано да се организира финансовата част за театър не е толкова трудно", споделя от първия си опит Джуджи и благодари на хората, които са я подкрепили. 

Най-трудно се оказва стиковането на актьорите за репетиции. Генералната репетиция била на 26 септември, когато представлението за първи път е въртяно от край до край.

"Нямах миг покой. Събуждах се към 4 часа всяка сутрин да мисля как ще се случи всичко. Наспах се чак след премиерата - заспах в 17:00 и се събудих на следващата сутрин", казва Джуджи. 

Oще за какво трябва да се замислим в живота си и трябва ли изкуството да провокира, а не само да забавлява? Отговорите търсят Рени Веселинова и Деляна Маринова - Джуджи в новия епизод на #Матине!

Можете да гледате #Матине и всяка събота и неделя от 10:00 ч. в ефира на WNESS TV!