#Важно е да имаш приятели! Важно е да няма лошо отношение между децата и хората. Трудно се влиза в главата на едно дете, защото там мислите са чисти и невинни, но те провокират да погледнеш света с очите на новородено. В студиото на #Maтине си говорим с малката певица Габи и водещият и музикант Venzy за това колко е важно да слушаме внимателно детските песни! 

Габи живее в Ирландия, но много ѝ липсва в България. Роднините, приятелите и донякъде училището. Това, което не ѝ липсва е грандиозен талант. Едва на 11 години тя вече е покорила музикални конкурси, където обира престижни награди, а песента с известния изпълнител Venzy е неочакван подарък за рождения ѝ ден. "С мен и теб" вече е хит, който връща всички нас в най-безгрижните ни години, за да осъзнаем какво в живота на порасналите е най-важно всъщност. 

Venzy никога не е крил желанието си да продуцира деца, особено след журирането му в детската Евровизия, където си пролича, че има нюх към откриването на млади таланти. 

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts!

"Може би трябва да започнем историята с това как се роди идеята за нашата песен. Обща приятелка направи връзката, за да я напиша. Попитаха и Габи дали е съгласна и така се свързахме. Пратиха ми нейни видеа и забелязах, че пее не само поп и R&B, които са моето поле на изява. Най-вече ме впечатли, че владее народно пеене, което е изключително сложно. Супер трудно е да превключваш постановката на глаsа за народно пеене и за другите стилове - казвам го като човек, който се занимава с музика професионално", разказва Venzy за срещата с малката Габи. 

Двамата се сработили бързо, като се стремяли да създадат хубава, модерна детска песен.

"Писането на музика за деца е много пренебрегвана тема. Най-вече, защото от детски песни не може да се правят пари. А в България, малко или много нещата, от които не печелиш - не им обръщаш внимание.  За разлика от чужбина, където всичко върви по равно, защото когато има култура, има и развитие", казва Venzy.

Песента пристига като по поръчка - за 11-ия рожден ден на Габи. Започват записите и снимките на видеоклипа, което се оказва изключително вълнуващо за малката певица. 

Появата ѝ на сцената е от ранна детска възраст - тогава е едва на 4 години, но няма притеснения от публиката в Зала 1 на НДК. Там Габи застава рамо до рамо с много големи имена в музиката. Толкова е погълната от сцената, че не иска да слезе от нея още тогава! 

"Като бях малка нямах сценична треска, но сега имам", смее се Габи. 

Два от най-запомнящите се моменти за Venzy от видеоклипа на "С мен и теб" са светлините и жеравите оригами, които са приготвени за клипа. Това го върнало в детството му. 

"Имал съм проекти, които съм снимал над 12 часа и накрая винаги си изнервен. А по-време на снимките с Габи беше удоволствие", споделя изпълнителят. 

"С тази песен бих искала да кажа на връстниците си, че най-важно е да имаш приятели и да няма лоши отношения между децата и като цяло - между хората! Това е посланието!", казва Габи. 

Вслушайте се в думите на талантливото момиче и се върнете в безгрижието на детсвото... "С мен и теб".