# Тръпки ни побиват в #Maтине, защото тук са нашите страхове! Навръх празника Хелoуин, известен и като Вси Светии, в ментовия фотьоил на Рени Веселинова се е намърдал не кой да е, а жената-вaмп с най-тънка талия и бяла кожа - Мортиша Адамс! В студиото влизат още няколко известни личности, а по традиция предаването ви пренася и в САЩ, за да видите как празнуват от ранни зори популярния празник! 

Господин Страх е вече в студиото на #Матине, като в началото Мортиша а.к.а. Рени Веселинова ви подгрява със страховита история за празника, споделяйки ви най-странните суеверия по цял свят.

Снимка: dir.bg

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts!

Минавайки от Мексико до България, научаваме от какво я побиват тръпки водещата, както и редакторa на предаването Кристина Димитрова в образа на Санта Муерте, след което правим кратък ужасяват отскок отвъд Океана. Там Мис Илинойс Кристина Дечева ни води в Къщата на ужасите под звуците на оркестър от скелети! 

Ако вече сте готови и вас да ви побият тръпки, съвсем навреме ви предлагаме да видите превплъщението на актрисата Неда Спасова в най-големия ѝ страх.

Фотограф: Георги Казаков за #URBN.dir.bg

Екранната Кая от "Откраднат живот" е неузнаваема и споделя най-страшните си истории, както и причината да се превърне в култовия образ на Жокeра!

Снимка: dir.bg

"Мисля, че хората се срахуват от неща, които не са им се случили. Когато преживееш нещо, по-скоро го преодоляваш. Опасяваш се, пазиш се, но случи ли се - няма какво вече да се направи", казва Неда Спасова. "Не се пускам смело към всичко, от което ме е страх, но и не се крия от страховете си. Предпазлива съм, но понякога се предизвиквам!", споделя актрисата. 

След нея уверено в студиото встъпва световноизвестният каскадьор, продуцент и режисьор Тодор Лазаров, който е участвал във филми като "Троя", "Последният легион", "Непобедимите", "Херкулес", "Марко Поло", "Игра на тронове" и още над 120 филма.

Снимка: Личен архив

Освен това е треньор по джудо, занимава се и с благотворителна дейност, като за целта е основава фондация "Благодаря ти". Той споделя от какво се страхува най-много и как преодолява демоните си, а ние го качваме на покрива и го докосваме за късмет! 

Снимка: dir.bg

"Опитвам се много да не мисля за Страха. Броя до 10 и стискам зъби! Продължавам напред или се удрям в стената", казва Тодор Лазаров. "Страшно много са суеверията, от които се страхуваме също така. През годините съм правил страшно много каскади за филми, но с времето Страхът все повече ме обгръща", споделя още каскадьотър.

Гвоздеят в програмата съвсем естествено е Господарката на Злото a.k.a. DARA, която влиза в ролята на Злодеида.

Снимка: Вихър Ласков за Dir.bg

Певицата не само разказва защо не влиза в тъмни стаи, но и ни споделя още куп неразказани истории за последните седмици! 

Снимка: dir.bg

"Никога не съм премисляла какво да бъда за Хелоуин. Тази година в началото на месеца се замислих нещо интересно да направя, но благодаря на #Maтине, че свършихте тази работа вместо мен. Не се страхувам от насекоми и паяци, отдавна не съм виждала змии, за да кажа, че и от тях не ме е страх, но от тъмното все още ме е страх. Психологически е доказано, че подсъзнанието те алармира, когато нямаш яснота и не знаеш какво се случва", казва DARA. 

Снимка: dir.bg

Нейната страховита история, както и още много ужасяващи разкази от #Maтине може да видите във видеото, както и да разгледате снимките в галерията ТУК>>>

URBN Team: 

Стилист, SFX MUA и сценограф: Александрина Дерменджийска // FX Studio България 

Камера: Ангел Юруков

Поспродукция: Тедд Георгиев и Рени Веселинова

Редактор: Криси Димитрова

Водещ: Рени Веселинова

Глас зад кадър: Виктор Танев

Текст: Din-Yo

За прическите на Мортиша Адамс, Жокера и Санта Муерте се погрижи WELLA!