#"Женският" месец март продължава в #Матине с една от българските емблеми за "дързост и красота" - собственичката на модна агенция "Ивет Фешън" - Ивет Григорова.

Родена през месец март, самата Ивет носи във външността и характера си слънце и буря. Но преобладаващото време в нея е спокойно. Защото животът я е научил, че спокойствието и хладнокръвността са трамплинът към успеха. Признава, че навремето е "влизала във филми". Но сега е техният сценарист и режисьор.

Снимка: Студио КАРЕ за #URBN

Култовата максима "Нищо лично, просто бизнес" Ивет Григорова е научила по трудния начин, както повечето от нас - от грешките си.

Коя е най-голямата грешка на Ивет?

Снимка: Студио КАРЕ за #URBN

"Не са една и две. Като започвах, съм се учила от грешките си, за да стигна дотук. Бях твърде малка, модният бизнес не беше популярен в България. Допускала съм десетки грешки, но съм ги анализирала. Една от тях в началото беше, че смесвах бизнеса и личните чувства. Когато някои от моите модели ме напусне, защото съм малка агенция, и решава да отиде в друга, аз го приемах много лично, страдах го, ревях... Това за мен беше най-голямата несправедливост на света - защото аз съм намерила, изградила, обучила един модел и изведнъж - наготово - тя отиде на друго място... Но - ето - научила съм се, че това просто е бизнес, работа, и че не трябва да смесваш едното с другото, бизнеса с чувствата", споделя пред Вяра в #Матине създателката на модни звезди от световна класа.

Конкуренцията в нашия бизнес е убийствено жестока

Като Белослава Хинова, чиито откривател и ментор е Ивет Григорова. Защо именно Бела, а не някоя друга, е по световните корици и подиуми - питаме я.

Снимка: Студио КАРЕ за #URBN

"Тя е само на 18 години и има всичките качества, за да се издига в професионален план. Освен тях тя има и доза късмет. Тя е типажът, който се търси в момента. Много е важно да имаш доза късмет - да се явиш на правилното място в правилното време. Защото конкуренцията в нашия бизнес е убийствено жестока".

Снимка: Студио КАРЕ за #URBN

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts!

Как се стига до големите подиуми и кориците на списанията? Как стартира една моделска кариера и какъв път трябва да се извърви, докато превърнеш името си в запазена марка? Научете тайните от интервюто ни с Ивет Григорова, която никога няма да ви спести истината.

Снимка: Студио КАРЕ за #URBN

И още: на кои жени се възхищава една доказано успяла жена; как се чувства в новата си роля на баба и защо възкликва "Пази, боже!", когато чуе за равенството между половете - вижте в #Матине!