С предаването Maтине се връщаме отново през месец май, но 64 години по-рано - когато Българският спортен тотализатор стартира своята първа игра - ТОТО 1. Няколко месеца след това започва да се провежда и играта ТОТО 2 - 6/49, която остава любима на участниците и до днес. В края на 2020 година ви разказахме как се тегли тиража, кой научава първо кои са джакпот милионерите и как се изработват талоните с игри. Изпълнителният директор на Българкия спортен тотализатор - Любомир Петров, отново е на гости в студиото на #Maтине, за да отпразнуваме заедно рождения ден на тотото. 

"С много вълнуващи емоции посрещнахме 64-годишния рожден ден! Със скромен коктейл в офиса, въпреки политическата обстановка в страната. Поканихме известни спортисти и нашите парнтьори в различните бизнес направления", разкрива пред Рени Любомир Петров. 

Ипълнителният директор с Део и Марина

Снимка: Тедд Георгиев

Още снимки от коктейла вижте тук >>>

Двамата се шегуват, че имаме съвпадения в числата - той е 10-ият изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор!

Парадоксално!

Научаваме, че директорът Любомир Петров не отдава такова значение на нумерологията, но пък се надява 10 да е щастливото число! 

"Празнувам вече втори рожден ден с Българския спортен тотализатор. Мога смело да кажа, че доста по-уверено управляваме дружеството и най-вече го развиваме. Изградихме успешен екип в рамките на тази първа година. Най-важното за мен, като човек, идващ от бизнеса е, че постигнахме много добра финансова стабилност и ликвидност на дружеството. Имахме известни проблеми в началото, но вече не съществуват. За всеки един мениджър, независимо какво дружество управлява - частно или държавно, най-важното са стабилните приходи и правилното управление на финансовите потоци!", казва Любомир Петров. 

Изпълнителният директор Любомир Петров

Снимка: Тедд Георгиев

Второ най-важно постижение за изминалата една година от управлението на новия изпълнителен директор е съвременният облик на Българския спортен тотализатор. 

Тортата...

Снимка: Тедд Георгиев

"Вече присъстваме във всички дигитални медии и социални мрежи. Участваме в събития от разнороден характер - културни, спортни... Всичко тези активности създават изцяло нов облик на тотализатора. Вече не е това остаряло, държавно предприятие, което беше във възприятията на хората преди това", казва още Петров. 

Той разкрива, че тече трескава работа по плана за ребрандиране и обновяване на сайта на тотото, за създаване на мобилно приложение и за включването на онлайн хазартни игри.

Марина

Снимка: Тедд Георгиев

"На финалната права сме! Забави ни Закона за обществените поръчки и като държавно предприятие трябва да сме много изрядни, да отговаряме на всички промени, които настъпиха в Закона за хазарта!

Трябва да сме за пример на всички в бранша!

В края на тази година всичко, което сме планирали, трябва да бъде пуснато!", казва още Любомир Петров. 

Началото на следващата година се очаква и Българският спортен тотализатор да се включи към Евроджакпот. 

На 23 май ще бъде изтеглен и втори победител за втората извънредна награда - автомобил

Снимка: Тедд Георгиев

"Надяваме се и по-рано да се случи. Вече като са отворени границите и можем да пътуваме - се надяваме да отидем на среща с техните представители. На живо е малко по-различно. Отговаряме на техните изисквани към момента", категоричен е изпълнителният директор. 

Освен празничен за Българския спортен тотализатор, май е и Месец на спорта.

По този повод от дружеството, което подкрепя и спота, и културата, са подготвили много повече парични награди - извън рамките на стандартните в игрите. 

Любомир Петров по време на празненството

Снимка: Тедд Георгиев

По случай годишнината бе изтеглен печеливш за автомобил Ford Mondeo. На 23 май ще се изтегли печеливш за още един автомобил! 

Ще има и още предметни и парични награди - също извънредн, теглени чрез жребий, специално заради празничния месец! 

През летния сезон е подготвен доста дълъг списък със събития, разкрива още изпълнителният директор. Ще има тенис турнир в Бургас. Българският спортен тотализатор ще подкрепи и София Съмър Фест, а в края на август, за втора година, ще се проведе и футболен плажен турнир с награден фонд.

Скромният коктейл се проведе в офиса на Спорт Тото

Снимка: Тедд Георгиев

Целта е все повече да се популяризира Българския спортен тотализатор като модерен хазартен оператор. 

"На спечелилите големи джакпоти им пожелавам да харчат разумно парите, за да не се стига до съжаление след това. Виждам радост в очите на спечелилите, повечето от тях са обикновени хора.

Любомир Петров, Део и Марина приветстват гостите в студиото на Спорт Тото

Снимка: Тедд Георгиев

Джакпотът им оправя живота!

Работил си на средно ниво заплата, изведнъж едни големи пари идват. Хубаво е, че изплащаме парите в рамките на 14 години, което е доста по-разумно. Нямайки парите накуп - не могат да се опиянят, а ще си направят финансово планиране, така че да не останат в един момент без нищо", разкрива още Петров. 

По време на тегленето на извънредната награда - автомобил Ford Mondeo

Снимка: Тедд Георгиев

Повече от 6 десетилетия, няколко поколения българи участват активно в най-обичаните игри, популяризирани от институцията, създадена с цел да "осигурява средства за областта на физическата култура, спорта и туризма, за повишаване на спортното майсторство на българските спортисти и за физкултурното и туристическо строителство". С две думи - родена изключително и само за да помага на спорта! Именно това е записано в решението на Софийски градски съд от септември 1957 г., с което дружеството започва на практика да съществува самостоятелно.

Снимка: Тедд Георгиев

Кои бяха гостите на коктейла - вижте тук! >>>

Рождената дата на Тотализатора е през пролетта - на 12 май, когато е проведен и първият тираж на Спорт Тото 1. В него са включени само 14 мача - 12 редовни и 2 резервни. Интересен факт е, че тогава е задължително да се играе с минимум две колонки - ако трябва да бъдем съвсем точни в този интересен урок по история. И още нещо любопитно. Веднага след българските срещи е добавен и един международен мач между Югославия и Италия, който завършва с паметното 6:1 за отбора от нашия регион.

По случай празничния месец Май, от Спорт тото са посготвили извънредни награди

Снимка: Тедд Георгиев

Пожелаваме си здраве и се надяваме на рождения ден следващата година Спорт Тото да ни изненада с още повече награди!