#Със сигурност няма да ви изненадаме като ви кажем, че движението е едно от най-полезните и важни неща за човека. И макар посоката обикновено да не е от първостепенно значение, този път тя ни води към едно специално предизвикателство на Rexona, за което ще научим от гостите на #Maтине - бачата инструктора Йоанна Петрова и бийтмейкъра и танцьор Димитър Лефтеров.

Йоанна и Димитър се включват в кампанията Rexona Beat, която протича основно в социалните мрежи. Те са част от първия по рода си Beat challenge, който има за цел да мотивира хората да се движат.

Както знаем, всичко в социалните мрежи до голяма степен зависи от наложените трендове, затова Rexona дават положителен пример с поредица от видеа на танцьори и инфлуенъри, които се движат в ритъма на една и съща музика, създадена от Димитър Лефтеров. Освен Йоанна и Митко, в кампанията активно се включва и хореографът Реми Тоин. Целта е да провокират всеки да покаже по свой начин какво изпитва, слушайки бийта на Rexona. Трябва само да стане, да се раздвижи в такт и да запише своето видео! 

Инциативата е вдъхновена от формулата Maximum Protection за 3Х защита при топлина, стрес и движение.

Как Rexona мотивира всички да се включат в предизвикателството #RexonaBeatChallenge? С награда, разбира се!

Rexona Beat Challenge призовава: "Движи се по своя начин върху Rexona Beat" и можеш да спечелиш: Bluetooth слушалки Beats By Dre или ваучер за преживявания!

Ритъмът е част от теб и трябва да продължаваш да се движиш напред към своята цел, съгласен е и Димитър Лефтеров, който улавя посланието и успява да го облече в музика, създавайки бийта на кампанията. В #Матине пред водещата Рени Веселинова, той разказва за идеята, от която се вдъхновява.

"Правенето на музиката и танците вървят ръка за ръка при мен от началото. Абсолютно сам се учих на всичко. Тогава нямаше толкова информация в интернет. Когато започнах и да танцувам, разбрах как това може да промени един живот, това е дисциплина и удоволствие от начина на себеизразяване, който ти дава истинска свобода!"

Димитър Лефтеров издава, че идеята за музиката в бийта към кампанията на Rexona е вдъхновена от звуците на туптящото сърце, като това е метафора за страстта, която танцьорите и музикантите изпитват към ритъма и движението. 

Йоанна Петрова също е основно лице в кампанията. Тя е бачата инструктор в стил, съвсем различен от този на Димитър. Вярва в посланието на музиката, защото самата тя обучава напълно начинаещи в сферата на латино танците. Заедно с нейния партньор са едни от инициаторите стила бачата да се популяризира в България.

"Бях много впечатлена от музиката на Митко и особено от това, че парчето е българско", споделя Йоанна. Подкрепя Rexona Beat Challenge, защото кампанията предизвиква креативността у хората. 

"Кара хората да станат, да се раздвижат. Хубавото на предизвикателството #RexonaBeatChallenge е, че не е нужно да си професионален танцьор, за да създадеш своето собствено видео върху музиката на Митко  - може да го направиш у дома или в парка, можеш да включиш дори домашните си любимци. Затова приех с отворени обятия да съм част от инициативата", казва Йоанна. 

Споделя, че за първи път усеща силата на ритъма, когато започва да го съпреживява.

"Започнах да танцувам като хоби и за да разширя социалния си кръг. Впоследствие ми хареса да се изразявам чрез танца и така във времето установих, че това носи много стойност в живота ми и допринася за хубавото настроение и личното щастие!"

В кампанията се включва и Реми Тоин, който създава хореографията по бийта и я представя по време на едно от най-големите интензивни денс събития в България - Movin" Lab.

"Най-хубавият момент от всичко е реакцията на публиката. Видяхме как се случва магията танцьорите да се зареждат от музиката по време на събитието Movin" Lab, когато Реми танцуваше върху моята музика", споделя Митко.

Rexona Beat вече набира популярност и мотивира все повече хора да се движат. Хвърлете поглед в профилите на @remitoin & @yoanna_petrova94 или потърсете #RexonaBeatChallenge. Всеки публикувал кратко видео под звуците на Rexona Beat до 15 юни участва за атрактивни награди.

Движете се по своя начин - не е необходимо да танцувате, а в няколко кадъра просто да покажете своята сила и вдъхновение! 

Епизодът на #Матине се излъчва със съдействието на Rexona!