#Как един лош доктор от телевизионния екран може да се превърне в секссимвол с пренебрежителен поглед и тънка усмивка? Как е възможно истински да мразим урологът Владимир Хаджихристев от "Откраднат живот" и същевременно толкова много да симпатизираме на младия актьор Филип Буков? Секнаха ли отровните думи от непознати по улиците, адресирани към него само заради една роля? Научаваме от самия Филип в новия епизод на #Maтине с Вяра и Рени! 

Сега ни е паднало да разпитаме Филип Буков каква му е играта с колежката от "Откраднат живот" Кая, в чиято роля се въплъщава актрисата Неда Спасова! Подтикнати сме от разгорещените кадри, които двамата пускат в социалните мрежи в последно време.

Млади, красиви и полуголи, Филип и Неда определено са изпепеляваща погледа гледка...

"Освен, че сме добри приятели, които се запознаха на терен, няма нищо повече между нас. Но пък е забавно да използваме тази линия от сериала, хората се вълнуват", с вече не толкова тънка, а напълно естествена усмивка ни споделя откровено Филип Буков. 

Напоследък хората, които са го спирали по улицата, за да му изсъскат заради поведението на героя му Хаджихристев осезаемо са намелели. Феновете стават все по-галантни и вече осъзнават, че "Откраднат живот" е само сериал.

Но пък когато Филип Буков е на терен...:

 Гледа да се възползва максимално от това, че може да бъде и гадняр!

Казва, че героят му д-р Хаджихристев е толкова неприятен персонаж, не само защото така са го създали сценаристите, но и защото до голяма степен самият актьор влага много от въображението си в образа. За лошотията на екрана Филип няма прототип от реалния живот, но някак успява да канализира собствената си тъмна енергия толкова интензивно, че тръпки да те побият!

Почивка след интензивно каране на колело

Снимка: Личен архив

"Има много неща, които не можеш да си позволиш в ежедневието, а на сцена това е оправдание: "Аз не съм себе си". Това ме разтоварва, всъщност. Ние, актьорите, когато сме в образ, работим с емоционална памет. Тоест ако трябва да изиграя много тежка сцена, може да съм в много добро настроение днес, но забравям това. Една от тези сцени бе как губя баща си например ... Ако нещо се крие през деня в мен, пред камерата мога да си позволя да си го излея - да си поплача пред камерата и да ми олекне", казва младият актьор. 

Филип признава, че е добър боксьор, но не на световно ниво

Снимка: Личен архив

Какво е подтикнало един състезател по бокс и студент по "Философия" да стане актьор? Отказва се, че в дъното е спортната злоба, но и актрисата Лилия Маравиля. 

Още снимки от личния архив на Филип вижте в галерията !

"Бях в националния отбор по бокс, но не бях чак толкова обещаващ в световен мащаб. В България бях добър, но на голямо състезание не се изисква само това. Завърших, записах "Философия" в Софийския университет случайно, без да съм имал афинитет към тази дисциплина. Учех и продължавах да се боксирам, а по това време беше популярен сериала с Лилия Марвиля. И един ден я видях - Лили в боксовата зала! Отидох да говоря с жената, макар да не я познавам. Казах ѝ, че искам да ставам актьор, а тя ме отряза, че всъщност не е педагог и няма как да ми помогне. Бях доста настоятелен и тя, без да ми обещава, ми помогна с уговорката да не разчитам, защото не знае как се работи с ученици. Подаде ми ръка и така започнаха първите ми опити", казва Филип.

Обикновено децата, които се готвят за Академията, от години посещават школи по актьорско майсторство или са наследници на родители с такъв уклон. Филип нагазил смело в дълбоките води и споделя, че наистина се е чувствал все едно идва "от никъде" и му е било доста трудно.

"Три години се борих да вляза в НАТФИЗ. Не бях достатъчно подготвен и си давам реално преценката, че е било така. Няма как за два месеца, прекарани в подготовка в хола ми, да ме приемат. Срамувах се да си казвам текста. Първото ми качване на сцена бе на кандидатстудентските изпити", казва Филип. 

С Радина Боршош на сцената

Снимка: Личен архив

Тук трябва да отбележим, обаче, че не всичко е толкова безнадеждно, колкото звучи, защото Филип стига до последния кръг на изпитите от първия път, което е нелека задача. Затова и си дава сметка, че не е "толкова зле", просто му трябва още работа.

И не се отказва!

"Бях склонен да се откажа при последния ми опит. Но стана ясно, че проф. Стефан Данаилов неочаквано ще вземе своя последен клас. Това беше невероятен късмет, който ме мотивира. Знаех, че той избира високи, красиви мъже и жени и си казах - това е моят шанс. И ме прие първи по успех, а даже не мога да пея и да танцувам", смее се Филип. 

С проф. Стефан Данаилов, който го приема в класа си в НАТФИЗ

Снимка: Личен архив

Вече танцува "малко повече", но със сигурност все още не може да пее! Но пък с физиката няма проблем. 

"Останало ми е от бокса влечението към нови постижения. Сам си поставям цели. Голяма част от моята среда са бивши спортисти - боксьори, борци, лекоатлети, щангисти", казва екранният доктор Хаджихристев. 

Повечето от близките на Филип са спортисти

Снимка: Личен архив

По време на пандемията тренира у дома почти непрекъснато. Дори да влезете в профилите му в социалните мрежи днес, ще видите поредното стори за преизпълнения таргет за деня, прилежно засечен с хронометър. Липсва му само, че Националната спортна академия в момента е затворена заради коронавируса.

Иначе там често можехте да срещнете Филип да тренира! 

Ваканция на плажа - Филип не спира да спортува

Снимка: Личен архив

"Още когато започвах снимки в "Откраднат живот", се шегуваха колегите, че "ще видя какво ще стане", че ще съм "новият секссимвол"... Мастера Стефан Данаилов винаги това ни е предупреждавал - да не се взимаме на сериозно. Да, много хора ме наблюдават, но това има своите позитиви и негативи. Що се отнася до философското - за мен е важно къде и с какво съм известен. Не държа да ме разпознават. Понякога славата ми помага да се свържа с някого, особено в държавните институции ... доста ми е удобно. Но пък внимавам в някои моменти какво ще направя, за да не пишат за мен негативни статии в медиите", казва Филип. 

Целите му за 2021 година са преди всичко да продължи да се развива в професията. Записал си ги е като пореден таргет в телефона - като краткосрочен план за изпълнение.

Снимка: Личен архив

А в личен...

"Искам тази година да започна да се занимавам с каскади, парашутизъм и мотоциклети. Да видим дали ще стане. По екстремна линия да си задоволявам нуждите!", казва Филип Буков. 

В момента се е запалил и по мотоциклетизъм

Снимка: Личен архив

През пролетта може да очакваме отново да го видим на екран, а снимките на "Откраднат живот" продължават още месец и половина, така че пригответе пуканките за април!