#В динамичното ежедневие на 21 век, хармонията е нещо, което е все по-необходимо на всеки от нас, а мнозина вярват, че тя се крие именно в баланса между външната и вътрешната красота.

Любопитен факт е, че историята на естетичната дерматология в България започва още през далечната 2000 година, когато първата лазерна естетична клиника в България отваря врати във Варна. Повече от 20 години по-късно, Skin Line се е утвърдил като водещ бранд в областта на клиничната и естетичната дерматология. Днес в #Матине тръгваме по стъпките на красотата, за да научим какви са последните иновации и достижения, които идват на помощ за всяка съвременна жена. В Skin Line ни посрещат Хилда Кръстева, мениджър на Skin Line и д-р Стефана Дамевска, лекар и специализант по дерматология.

Снимки и видео: Тедд Георгиев, Dir.bg

"Skin Line е семейна фирма. Когато е създадена, в България не се е правила лазерна епилация, нито дермални филъри или ботулинов токсин. Всички тези процедури, които са толкова модерни и популярни днес, са били непонятни по онова време. Ние обучаваме първите лекари, които в момента имат собствени клиники и са доста успешни, с което ние много се гордеем. Разбира се, ние продължаваме да развиваме естетиката като залагаме не само на доказани през времето процедури, но и на последните иновации.", разказва Хилда Кръстева, която е израсла именно в света на естетиката покрай соята майка, създала първата лазерна естетична клиника в България.

Историята показва, че Skin Line е своебразен пионер на тема естетична и клинична дерматология у нас. Екипът, положил основите на красотата преди повече от 20 години, вече има дългогодишен опит зад гърба си, който е достоен за уважение и не случайно заслужава безусловното доверие на своите пациенти. 

"Напоследък наблюдаваме една тенденция на увеличаващ се интерес към все по-деликатни и неинвазивни процедури, които запазват индивидуалността на пациентите и отключват или подчертават естествената им красота. Прилагането на ботулинов токсин, известен като ботокс, особено в горната трета на лицето остава най-търсената процедура не само при нас, но и в световен мащаб. Оформянето и скулпторирането на лицето с хиалуронови филъри следва ботокса. За мое голямо удоволствие, все по-търсена е регенеративната медицина и процедури като PRP и PRF (Плазмотерапия).", споделя д-р Стефана Дамевска.

Снимки и видео: Тедд Георгиев, Dir.bg

Именно благодарение на Skin Line, в #Матине научаваме какъв е адресът на красотата, а в този случай той се намира на столичния бул. "Драган Цанков". Комбинацията между стил, уют и професионална апаратура превръщат посещението в естетичния център точно такова, каквото всички си го представяме - приятно, комфортно и с отличен краен резултат.

"Разполагаме с четири кабинета. В първия се намира двойната лазерна система "Cynosure", където не само премахваме нежеланото окосмяване на нашите пациенти, а успешно лекуваме гъбички по ноктите, разширени капиляри, които са видими в областта на лицето, както и червено-лилавите съдови мрежички, които се намират по краката. Разполагаме и с кабинет за body shaping (оформяне на тялото), където работят нашите прекрасни кинезитерапевти и козметици. При нас е и домът на козметичните процедури, а в момента се намираме в манипулационната или лекарския кабинет, където се извършват всички инжекционни и апаратни процедури.", разказва д-р Дамевска.

Смело можем да заявим, че именно тук се крият истински съкровища, когато говорим за иновации и технологии в областта на дерматологията, както и най-новото и голямо бижу в арсенала на Skin Line е апаратът Stellar М22 на Lumenis, който се превръща във верен помощник както за лекарите, така и за техните пациенти.

"Избрахме Stellar M22 на Lumenis, понеже сметнахме, че той най-добре попълва нашия съществуващ арсенал от апаратура. Това е модуларна система, тоест ако открием, че нещо ни липсва, в бъдеще винаги можем да го добавим, което е много важно за нас. Спряхме се на два модула - ResurFX, който е неаблативен фракселен лазер и IPL модула на Lumenis, които са лидери на пазара за IPL(интензивна пулсова светлина).", разяснява Хилда.

"Този уред представлява платформа, а не един лазер и повлияваме повече от 30 състояния. Някои от тях са розацеята, която представлява хронично възпалително заболяване и ние успешно третираме пациенти, които имат постоянно зачервяване с видими капиляри по повърхността на лицето. Акнето, както в активната си фаза, така и тези тъмни петънца, които остават след акнето или зачервяването, което остава след като завехнат гнойните пъпчици, също се лекуват със Stellat M22. Но много важно за нас е и, че много по-трудните за лечение белези, които акнето оставя, също успешно третираме с неаблативния лазер на системата. Освен това имаме стрии и белези, които са постоперативни или посттравматични белези, които отново се лекуват с ResurFX лазера. Напоследък е много модерно фотостареенто или соларната увреда на лицето - тя се изразява с хиперпигментации, зачервявания по лицето, появата на първите фини линии и бръчици. За тях ползваме комбинирана терапия, така че да подобрим състоянието на кожата.", допълва д-р Дамевска.

Снимки и видео: Тедд Георгиев, Dir.bg

Не пропускайте новия епизод на #Матине, в който Хилда Кръстева и д-р Стефана Дамевска нагледно демонстрират как работи технологичната иновация на Stellar M22. От видеото ще научите още какво е общото между балоните и кожата, както и болезнен ли е пътят към красотата.

*Епизодът на #Матине се излъчва със съдействието на Skin Line!