#"Ще пеем за любов. Обаче за любов в малко по-интимен план. Така да го разбираме, каза в #Матине Маги Джанаварова, която досега не е правила "такава песен!"

Слънце грее в душите ни не заради прогнозата, а защото Маги Джанаварова го е изпяла. Тя е слъчево, лятно момиче, което всеки момент ще ни зарадва с нова музика. 

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts!

"Много добре се чувствам, въпреки че не съм спала от една седмица. Чувствам се просто прекрасно, защото правя неща, които обожавам да правя. Може би до преди една-две години бях много обрана, когато ми предстои нещо ново, особено със 100 Кила. Притеснявах се, че ако го кажа - може да не се получи както искам. Старая се вече да не съм суеверна. Каквото трябва, ще стане", споделя откровено Маги.

"Досега не съм правила такава песен, но си имам отделен плейлист, който е точно за такива моменти. Обожавам да ми е романтично и си казах - защо да не напиша такова парче" 

Парчето със 100 Кила е направено преди повече от две години, но досега е отлежавало в "шкафче". Наред с него Маги е подготвила и още две песни, но в крайна сметка първото, което ще чуем ще е с Явор Янакиев a.k.a. 100 Кила. 

"Обожавам да работя с него, лесно ми е да работя с него", споделя Маги. "Той има производствена креативност. Виждаш го и след 5 минути той има нова песен. Веднага може да го измисли и видеото е много различно. Аз съм различна, доста по-провокативна.", разкрива още Маги.

Докато чака новата песен, Маги се е отдала на пътешествия. Споделя, че обича да пътува сама, защото има моменти, в които не иска да говори с никого, дори с майка си.

"Ходила съм и сама на море, но мама е единстената, която може да ме изтърпи на плажа. Не съм виждала мъж да издържи повече от 3 часа на слънце", шегува се Маги. 

В последната година Маги Джанаварова споделя, че не е била по-продуктивна в кариерата си. Затова и стремежите ѝ са към международната сцена, за която мечтае от дете. 

"Отказвам да живея в страх и изолация. Правя това, което зависи от мен. По време на пандемията имаше такъв период, в който се чудих какво ще правя с кариерата си. Това бе най-голямата спирачка за изкуството, но аз съм имала доста по-крайни емоции и ситуации, в които съм мислила да се откажа от музиката. Но в този случай не беше така. Може би, защото ситуацията дойде отвън, не зависеше от мен. Ситуацията ми позволи да се фокусирам, да спортувам, да правя музика", споделя Маги. 

Тя е категорична, че не е изневерила на себе си, макар да разбира новите трендове, които заливат пазара - на границата между реге тон, етно и чалга.

"Щом се прави, българската музика има нужда от това. Явно се продава лесно. А и да не забравяме, че сме балкански народ", казва още Маги Джанаварова. Въпреки че тази ниша носи добра печалба, погледът на Маги амбициозно е отправен отвъд балканската сцена. 

"Няма какво да го крия, от детството ми това е било и винаги ще бъде моя мечта и се надявам.", казва тя. 

Удоволствие извън музиката ѝ носят пътуванията. На плажа слуша RnB музика, в момента е на вълна middle soul музика - Джон Леджънд и Люис Хамилтън, много лежерни, леко фънк песни със сексуална нотка. 

Освен това Маги показва на Рени и Вяра любимите си предмети от вкъщи - напитката MATCHA, за която си има сутрешен ритуал на приготвяне; безжични слушалки, подарък от любимия за Коледа; портативна тонколонка за навсякъде, защото не може без музика. 

Сменяме рязко темата, както Вяра обича - от лежерно приятното към сериозното. Питаме я какво мисли за наближаващите избори. 

"Честно казано много сериозно ме засяга и интересува тази тема. Била съм доста активна в предишните избори. Искам да се промени цялостното виждане за изкуството в България. Защото аз съм самопродуциращ се артист. Не съм в лейбъл, който се грижи за теб. По-трудно е да си защитавам позициите. Плащала съм си осигуровките през цялата година, но никой не попита как се издържах по време на пандемията. Докато някои дръжавни институции, в сферата на културата, получиха облекчения. Това не ми харесва, не ми харесва двойният стандарт - да има за едното изкуство, за другото да няма. Изкуството винаги през войните изчезва. Ясно ми е, че по време на пандемията сме последната дупка на кавала и се спасяваме. Но не ми се иска артистите да сме принудени да правим нещо друго от това, в което смятаме, че сме най-добри!", казва Маги. 

След време, а и сега, най-важно за Маги Джанаварова е хората да смятат, че е добра певица, да бъде добър пример, да остави хубава следа с приятни емоции. 

А къде ще пътува след няколко седмици - вижте в новия епизод на #Матине!