"Матине с Рени и Вяра" е новото online шоу на Dir.bg, в което темите ще бъдат винаги интересни, гостите - свестни, а разговорите честни. Всяка сряда ще ви разказваме какво се случва по света, когато се случва всичко останало и ще се забавляваме истински със специалните гости в предаването. "Матине" е out of the box мястото на водещите Рени и Вяра, където единственото задължително условие е свежият поглед към живота, а темите-табу са само тези, които са си скучни по принцип.

Eто и темите в първия, премиерен епизод на "Матине с Рени и Вяра": 

00:00 - 08:00 Как звездите в САЩ реагират на протестите срещу расизма?

Популярните личности отвъд Океана "затъмниха" социалните си мрежи в знак на съпричастност в борбата срещу расизма и полицейското насилие. В предаването ще ви разкажем какви бяха реакциите на Джони Деп, Джордж Клуни, Мадона и Бионсе.

08:00 - 12:00 VenZy, който написа песен, вдъхновена от протестната обстановка в Щатите

Изпълнителят VenZy, чийто баща живее в Орегон, коментира събитията в САЩ в специално видео за "Матине". В предаването VenZy ще ни разкаже на кого е посветена новата му песен и кое е сигурното място в интернет.

12:00 - 25:00 Международния ден на ромската жена с певицата Роксана

На 10.06 отбелязваме иначе непознатия международен ден на ромската жена с певицата Роксана, която ще ни даде едно доста различно мнение по темата за ранните бракове, след като самата тя става майка за първи път на едва 16-годишна възраст.

25:00 - 30:00 Viral: Що е то секс детокс и какъв е проблемът на нудистите във Франция?

В рубриката "Viral" всяка сряда ще говорим за най-горещите тенденции в момента. Днес обръщаме внимание на нудистката култура във Франция и проблемите, които възникнаха покрай социалната изолация, наложена заради световната пандемия. Ще ви разкажем и за най-новия световен тренд, а именно - секс диетата и кому е нужна тя.

30:00 - 57:00 Алекс Сърчаджиева в откровен разговор за театрите и кръчмите, шамарите от живота и ще бъде ли водеща тази година

Актрисата и водеща Алекс Сърчаджиева е първият специален гост в предаването "Матине". При Рени и Вяра с присъщото си чувство за хумор, Алекс говори за изолацията, която те връща в 3-ти клас, пътуването, което ти носи сълзи от възторг, изненадите, които приятелите поднасят, уроците от живота и начина, по който преживява трудните моменти. Ще разберем защо и как остана без работа и кое е новото предаване, което Алекс ще води, а на финала ще видите един различен инструктаж за правилно миене на ръце, който не сте чували досега.

Гледайте "Матине с Рени и Вяра" всяка сряда от 08:00 часа в Dir.bg и Urbn.dir.bg