#Той може да бъде шокиращо откровен, защото, въпреки че е суперзвезда, не плаща данък обществено мнение. Той може да се обади на непознат по телефона и да му изпее песен. С него можеш да говориш не само за музика, а и за вярата, за Тесла, за пророческите сънища... за живота, Вселената и всичко останало. Той не е типичната попзвезда, защото не се опитва да се хареса на всички. Но всички го харесват - може би именно защото не е типичната попзвезда. Той е Миро и е себе си в #Матине. Защото може да си го позволи.

Как се носи музикалната корона по време на коронавирус?

Питаме Миро как оцелява един артист по време на пандемия? А той отвръща хладнокръвно: "В новия ми албум "Мироглед" - а той не е евтин проект - е инвестирано много, записани са над 20-30 песни - една висока инвестиция за който и да е бизнес. Това са пари, които аз вече съм изкарал. И ги реинвестирам. И ми остават, за да живея добре... Не е трудно да извадиш албум по време на пандемия. Ако хората ги мързи, е трудно. Трудно е, ако някой не иска да свърши нещо. Сега е пандемията. А преди нея какво беше? А по-преди това? Винаги има нещо. Ако човек иска, той ще намери начин. Ключът за това е в самия човек - какъв е неговият мироглед", казва с небрежнярска усмивка Миро.

Питаме го как му се отрази последната година,

промени ли неговия мироглед

"Развих се повече - става по-сериозен той. - Отрази ми се смиряващо, и - ще прозвучи малко като оксиморон - се отрази върху усещането ми за лично самочувствие, достойнство и гордост. Смиряващо, защото си дадох сметка колко малко зависи от нас всъщност. Аз не мога да оправя обстоятелствата около себе си, но със сигурност има едно нещо, което зависи от мен, от теб, от нас - това е нашето отношение към събитията. Начинът, по който ние се отнасяма към околните неминуемо влияе на начина, по който околните се отнасят към нас. Затова е добре да се замислим, когато хората не ни уважават - дали ние всъщност им даваме уважение...".

Какво мисли Миро за хейта в Интернет и защо твърди, че когато сееш омраза, ставаш все по-мизерен и по-мизерен - вижте в новия епизод на #Матине.

Кога се лекува с музика

"Когато ми е тежко, не слушам музика. Оставам със себе си. Слушам единствено духовна музика, хваления - християнски групи, но съчетавам с молитва. Когато съм най-слаб, съм най-силен. Както пея в "Мироглед" - когато светът ме събори на колене, това е единственото място, от което аз съм готов да отскоча нагоре. Единственото, което трябва да направиш оттам нататък, е да се свиеш малко и да отскочиш като пружинка.

Вярата е много специална тема за Миро. Може би най-специалната и в #Матине той е повече от искрен, както ще видите във видеото. А от историите в снимки ще научите как на Северния полярен кръг той е сънувал песента "Огън". Споделя, че често му се случва да сънува бъдещите си хитове. Както и че има пророчески сънища! В повечето случаи - предупредителни.

Спасител на плажа или спасител на души

Една негова снимка на спасителна вишка край морето го провокира към неочаквани откровения: "Аз съм така устроен, че винаги съм там, кагато трябва. Много лесно могат да ме превърнат от човек в изтривалка. Винаги бих минал една "екстра миля" заради хората, с които общувам. С годините и опознаването на себе си се уча кога е здравословно да казвам "не". И това е новата ми любима дума - "Не!".

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts!

Разкрива през смях още един интересен факт за себе си - като деца със сестра му често звънели на непознати по телефона и им изнасяли концерти. Вяра и Рени само това чакаха и тутакси го провокираха да направи същото в ефир. Вижте в #Матине как реагира човека, на когото неочаквано се обади самият Миро и му запя хита от новия си албум "Очите".

Пуснете си нашето видео и ще разберете още на кого Миро би казал "Колко ми липсваш"; губи ли контрол, когато...; какво вижда в едно огледало - неговото вкъщи; кой е неговият ангел; на какво слага край и какво пише на печата на неговата душа.