#Едва ли скоро се е случвало да има година като тази, в която 15 септември е ден, изпълнен с толкова смесени чувства и спорове. По това време на годината основна тема на разговор до скоро бяха детските трепети и вълнения, свързани с първия учебен ден. Букети с цветя, училищни звънци, смях и нетърпение за всичко ново, което предстои да се случи. Тази година първият учебен ден е по-различен. Някак спорен и неясен. У дома или в училище? С маска или без? Има ли дезинфектант в класната стая? Все теми, които не би трябвало да занимават едно дете на прага на училището. 

В новия епизод на #Матине ви срещаме с един специален ученик. Той е едва 9-годишен, но в сърцето си вече е голямо момче. Той е възпитан, усмихнат и много любопитен. Може сам да ви покаже как се прави истински таратор с нарязани краствици. Обича да чете книги на плажа и постоянно търси отговори на най-чудатите въпроси, които могат да занимаят детския ум. И като наследник на незабравимия журналист Милен Цветков, той задава въпросите си директно, смело и с чистото намерение да получи искрен отговор.

Боян Цветков не е непознат в публичното пространство. Познаваме го от поредицата "Питай ме", в която заедно с Даниел Петканов обсъждаха теми като това какво по-точно работят политиците или къде, например, изчезна ген. Мутафчийски. Вече достатъчно голям, Боян продължава своя път сам в YouTube канала Bobo TV, където всяка седмица ще го виждаме в различна светлина -  ще готви лесни и бързи рецепти в компанията на професионален шеф-готвач, ще помага на връстниците си да открият магията на книгите и ще продължава да задава най-разнообразни въпроси на непознати хора. 

Снимка: личен архив

"Bobo TV е моят канал и в него има три реплики - готвене, четене и анкети. Постоянно казвах на мама да ме снима и така започнахме с Дани. След това тя ми каза: Виждам, че вече си достатъчно голям и умен, и според мен ще се справиш сам. И ето ме.", споделя с вълнение Боян.

Можете да слушате #Матине в Spotify и Google Podcasts!

И ето го Боян - 9-годишен любопитен малчуган, който днес с усмивка се връща в класната стая. А първото видео от поредицата му с анкети е именно на училищна тема. "За" или "против" онлайн обучението? И защо родителите са недоволни, че децата учат от вкъщи, но не протестират, когато работят от собствения си диван? Самият той споделя, че предпочита да се върне в училище, макар и ученето от вкъщи също да не е за изхвърляне.

"По-добре в класната стая, но даже имах един пост, в който бях на Боровец и се смеех пред компютъра, и бях в онлайн обучение. И заглавието беше "Кой е казал, че онлайн обучението няма плюсове?", казва Боян.

А какво е мнението на родителите по този поляризиращ въпрос? Трябва ли децата да бъдат в класната стая или е по-добре да учат вкъщи предвид ситуацията? Гледайте новия епизод на #Матине с младия репортер Боян Цветков, където ще видите и първата му анкета и не пропускайте да се абонирате за канала му Bobo TV, в който всяка седмица ще ви поднася нови изненади и ще ви дава поводи за искрени усмивки.