Намираме се в може би най-сериозния етап от началото на пандемията, а след привидно безгрижното лято и затягането на мерките през изминалата седмица, сякаш отново осъзнаваме, че светът е в криза.

И макар ежедневно да получаваме актуална информация за ситуацията в страната, знаем, че въпросите около извънредната пандемична обстановка продължават да се трупат наравно с притеснението за това как ще се справим с евентуална нова изолация.

Редица държави в Европа и света затягат мерките, свързани с коронавирус и въвеждат нови ограничения. Темата за броя и здравословното състояние на лекуващите лекари, заетостта на болниците и категоричния ръст на заболеваемост става все по-актуална, особено на прага на зимния сезон, който изглежда по-неизвестен от всякога.

Затова "Матине" ви дава възможност да зададете въпросите, чиито отговор все още търсите. Всяка седмица в предаването на Dir.bg ще говорим с експерти и доказани професионалисти по най-актуалните теми в страната, а вие имате възможност да участвате в разговора наравно с водещите. 

В следващия епизод на предаването ще поговорим с д-р Цветеслава Гълъбова - национален експерт по психиатрия и директор на държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски". Как да се предпазим от излишна психоза след драстичното повишаване на заразени от Covid-19 и реалната възможност от нови ограничителни мерки? Има ли полезна страна изолацията и как маската на лицето влияе върху психологичното състояние? 

Очакваме вашите въпроси към д-р Цветеслава Гълъбова в коментар под публикацията или на фейсбук страницата на #URBN. Гледайте "Матине" с Рени и Вяра всяка сряда от 08:00 часа, когато вие питате, а експертите отговарят.